SELAMIN ALEYKÜM ALİYE KARDEŞ...
GÜZEL BİR KONUYA DAHA DEĞİNMİŞSİNİZ.RABBİM RAZI OLSUN...
BİLHASSA GENÇ KARDEŞLERİMİZİN İSTİFADE ETMESİNİ MEVLAM NASİP EYLESİN İNŞAALLAH..
SELAMETLE KALINIZ...
10.435 görüntülenme · 107 yanıt
✦ Mübarek Üye
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
huzunlu_gurbet yazdı:
SELAMUNALEYKUM DEGERLI KARDESIM NE KADAR GUZEL ANLATMISSIN EVLILIK SOFRASINDA MUTLULUGU ..... YANI OKURKEN KENDIMDEN GECTIM DIYEBILIRIM OKADAR DINLENDIRICI GELDI... SENINDE YAZINDA YAZDIGIN GIBI BENCE EVLILIKLERDE KARSILIKLI SAYGI VE SABIR COK ONEMLI INSALLAH BIZDE BU SABRI GOSTEREBILENLERDEN OLURUZ SELAM VE DUA ILE B)B)B)B)B)B)B)B)
✦ Mübarek Üye
seher vakit yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN GÜZEL KARDESIM HER ZAMAN OLDUGU GIBI YINE COK GÜZEL BIR PAYLASIM
OLMUS EMEGINIZE SAGLIKB)B)B)B)
✦ Mübarek Üye
leyla_serdar yazdı:
Anne o sancıları çekmese yavrusunu bu denli bağrına basamaz. İnsan dünyada sıkıntılara sabretmezse cennet de ona zevk vermez.
emeginize saglik, o kadar guzel hos soyledi ki, allah sizden razi olsun, çok begendim B)insallah en denli animizda rabbim (c.c) bizlere sabir olmamizi nasib eder. O mutluluk corbasinda her evde tatlandirmayi nasib eder insallah. B)B)B) AMIN
✦ Mübarek Üye
RECEB-I KAMER yazdı:
"Bu dünya hizmet yeridir. Ücret ve mükafat yeri değildir."
selamun aleyküm Allah(c.c.)razı olsun elinize,emeğinize sağlık gerçekten çok güzel ve de önemli bir paylaşımdı..farklı konular kısa ve öz cümlelerle özetlenmiş..şüphesiz evlilik müessesesi çok mühimdir..parmağa takılan o yüzük sadece simgesel bir şeyden ibaret değil muhakkak..eşiyle kişiyi sonsuza dek bağlayan bir bağdır;hem maddi hem manevi bir bağ..zaten söylenmiyor mu evlenilirken iyi günde,kötü günde beraber olma ümidi ile..madem ki en başta bu sözler veriliyor o zaman verilen sözlerin tutulması,en ufak bir şeyde huzursuzluk çıkarmamalı ve ''sabır'' kelimesi idrak edilerek tatbik edilmelidir..malesef günümüzde bu söylediklerimin çoğu görülmüyor..insanlar evliliği sanki bir oyuncakmış gibi görüyorlar..bir hafta önce evlenen çiftler ertesi hafta boşanabilecek hale gelmişler..haftasına eşini aldatır olmuşlar..yuvaya ve eşine sadakat ise sadece bir nasihat gibi kalır oldu malesef..bütün bunların yaşanmaması için evlenileceği zaman olayı bir düğünden,bir yüzükten ibaret değil de evleneceği kişiyi hem bu dünya hem de ebedi hayat için bir arkadaş olarak düşünmeli ve buna göre hareket etmeli..ufacık hadiselerde kıyameti koparmamalı..ve bir anne gibi yuvaya sadık olmalı..doğum öncesi ve esnasında çektiği sıkıntılar ve gösterdiği sabır kahramanlığı örnek alınmalıdır..bu dünyanın bir imtihan yeri olduğu unutulmadan eşi ile beraber ALLAH(c.c.)RIZASINI kazanmak için gayret göstermeli ve dua edilmelidir cennette de beraber olabilmek için..Rabbim yar ve yardımcımız olsun..türlü zorluklarla kurulan yuvaların basit sebeblerden dolayı yıkılmasına fırsat vermesin inşaAllah..Allaha(c.c.)emanet olun,selamun aleyküm
✦ Mübarek Üye
✦ Mübarek Üye
umeyye yazdı:
S.A HAIRLI GÜNLER HAYIRLI SABAHLAR ALİYE KARDEŞİM YİNE EN CAN ALICI PAYLAŞIMI YAZMIŞSIN OKURKEN KAH NEŞELENDİM KAH HÜZÜNLENDİM AİLENİN TEMEL DİREKLERİNİN AYAKTA DURMASI İÇİN BUNDAN DAHA İYİ BİR REÇETE OLAMAZ .EVLİLİK HAYATINDA MUTLAKA UFAKTA OLSA EŞLER ARASINDA KIRGINLIK VE HÜZÜN OLUYOR O ZAMAN BU REÇETEYİ ÇOK İYİ ANLAYABİLMEK BURADAKİ SEVGİ VE SABIR İLAÇLARINI DOZUNDA ALMALIYIZ .
KARDEŞİM TEKRAR TEKRAR ELİNE EMEĞİNE GÖNLÜNE SAĞLIK ALLAH RAZI LSUN MEVLA BİZLERE VE TÜM KARDEŞLERİMİZE GÖNLÜNE GÖRE EŞLER NASİP ETSİN AMİN SELAM VE DUA İLE A.E.O
✦ Mübarek Üye
erdal yazdı:
SELAMIN ALEYKÜM ALİYE KARDEŞ...
GÜZEL BİR KONUYA DAHA DEĞİNMİŞSİNİZ.RABBİM RAZI OLSUN...
BİLHASSA GENÇ KARDEŞLERİMİZİN İSTİFADE ETMESİNİ MEVLAM NASİP EYLESİN İNŞAALLAH..
SELAMETLE KALINIZ...
✦ Mübarek Üye
✦ Mübarek Üye
volide yazdı:
DEĞERLİ KARDEŞİM..ALLAHIN RAMET KAPILARI SANA SONUNA KADAR AÇIK OLSUN.KALBİNE NUR EVİNİZE NUR DOLSUN. SELAMETLE KAL KARDEŞİM
✦ Mübarek Üye
emine364 yazdı:
s.a.
emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş.
✦ Mübarek Üye
aliye_aliye yazdı:
huzunlu_gurbet yazdı:
SELAMUNALEYKUM DEGERLI KARDESIM NE KADAR GUZEL ANLATMISSIN EVLILIK SOFRASINDA MUTLULUGU ..... YANI OKURKEN KENDIMDEN GECTIM DIYEBILIRIM OKADAR DINLENDIRICI GELDI... SENINDE YAZINDA YAZDIGIN GIBI BENCE EVLILIKLERDE KARSILIKLI SAYGI VE SABIR COK ONEMLI INSALLAH BIZDE BU SABRI GOSTEREBILENLERDEN OLURUZ SELAM VE DUA ILE B)B)B)B)B)B)B)B)
ve aleyküm selam Nurcan ablacım.. haklısınız. sabır mutlaka olmazsa olmazlardan.. hayat imtihanları da sabırla aşılmıyor mu zaten? evlilikte de, dostlukta da, komşulukta da her şeyde gerekiyor sabır.. ve en nihayetinde sabırlı olan kazanıyor..çünkü Allah c.c sabredenlerle beraberdir.. Sabırlı kullardan olabilmek duasıyla inşallah ablacım. Allah'a emanetsiniz. yazıyı beğendiğinize sevindim. Allah razı olsun. selam ve dua ile.B)B)B)B)B)
✦ Mübarek Üye
huzunlu_gurbet yazdı:
aliye_aliye yazdı:
huzunlu_gurbet yazdı:
ve aleyküm selam Nurcan ablacım.. haklısınız. sabır mutlaka olmazsa olmazlardan.. hayat imtihanları da sabırla aşılmıyor mu zaten? evlilikte de, dostlukta da, komşulukta da her şeyde gerekiyor sabır.. ve en nihayetinde sabırlı olan kazanıyor..çünkü Allah c.c sabredenlerle beraberdir.. Sabırlı kullardan olabilmek duasıyla inşallah ablacım. Allah'a emanetsiniz. yazıyı beğendiğinize sevindim. Allah razı olsun. selam ve dua ile.B)B)B)B)B)
ALLAH tekrar tekrar razi olsun canim kardesim ne guzelde ablacim yazmissin maasallah yani benim bir kardesim yada ablam olsun isterdim simdi sen benim kardesim oldun canim dualarina amin diyorum sende ALLAH,a emanetsin insallah selam ve dua ile insallahB)B)B)B)
✦ Mübarek Üye
aliye_aliye yazdı:
huzunlu_gurbet yazdı:
aliye_aliye yazdı:
huzunlu_gurbet yazdı:
ALLAH tekrar tekrar razi olsun canim kardesim ne guzelde ablacim yazmissin maasallah yani benim bir kardesim yada ablam olsun isterdim simdi sen benim kardesim oldun canim dualarina amin diyorum sende ALLAH,a emanetsin insallah selam ve dua ile insallahB)B)B)B)
selamün aleyküm ablacım ;) benim de ablam yok, ama olmasını isterdim.. ama sizin gibi güzel ablaları tanıdım burda elh. kardeşten de yakın olduk.. Allah c.c sizden de razı olsun ablam.. ben de sizin kardeşinizim bu arada;) Allah'a emanet olun inşallah. selam ve selametle kalın..B)B)B)B)B)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/20571-evlilik-sofrasinda-mutluluk-yemegi · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.