topkapı topkapı:))))
1.907 görüntülenme · 10 yanıt
"Topkapı ya giderken yolda yedi karısı olan bir adamla tanıştım. Her kadın yedi çanta taşıyordu. Her çantada da yedi kedi vardı. Her kedinin de yedi yavrusu vardı. Kedi yavruları, kediler, çantalar, kadınlar - Toplam kaç kişi Topkapı ya gidiyordur ?"

RE: topkapı topkapı:))))
2753 ama şu var soruda yanlışlık olmasın:D eğer çanta kedi kişi yerine koyarsak böyle..
ama yanlız olayı anlatan adam gittiğine göre 1 kişi....
2753 ama şu var soruda yanlışlık olmasın:D eğer çanta kedi kişi yerine koyarsak böyle..
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
Evet bir kişi daha bana katıldı :D
Evet bir kişi daha bana katıldı :D
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
HAKLISIN KARDEŞİM
Resul_Acer yazdı:
HAKLISIN KARDEŞİM

selamün aleyküm
topkapıya giden bence iki kişi..
1, olayı anlatan
2,tanışılan 7 karısı olan (zavallı:D) adam
selamün aleyküm
topkapıya giden bence iki kişi..
1, olayı anlatan
2,tanışılan 7 karısı olan (zavallı:D) adam
Yoksulluk korkusuyla ömrü servet peşinde harcayanda gördüm fakirliğin özünü
Çevirdim yüzümü...
Çevirdim yüzümü...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/20551-topkapi-topkapi · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
Giriş yap ve cevap yaz.