İÇİNDE YANAR..!!
B)(RİYAZÜS-SALİHİN)B)
SELAM VE DUA İLE...
ALLAH"A EMANET, EMANETE SAHİP OLUNUZ.
3.041 görüntülenme · 19 yanıt
meftun61 yazdı:
selamun aleyküm abim alah razı olsun.
✦ Mübarek Üye
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
aliye_aliye yazdı:
Rabbinize karşı gelmekten sakının, beş vakit namazınızı kılın, Ramazan orucunuzu tutun, mallarınızın zekatını verin, yöneticilerinize itaat edin. (Böylelikle) Rabbinizin cennetine girersiniz.
B)Tirmizî, Cum'a, 80B)
seher vakit yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN KARDESIM
EMEGINIZE SAGLIK
✦ Mübarek Üye
meftun61 yazdı:
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’in hizmetkârı olan Ebû Hamza Enes İbni Mâlik el–Ensârî radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Kulunun tövbe etmesinden dolayı Allah Teâlâ’nın duyduğu memnuniyet, sizden birinin ıssız çölde kaybettiği devesini bulduğu zamanki sevincinden çok daha fazladır.”[6]
v Müslim’in başka bir rivayeti de şöyledir:
“Herhangi birinizin tevbesinden dolayı Allah’ın duyduğu hoşnutluk ıssız çölde giderken üzerindeki yiyecek ve içeceği ile birlikte devesini kaybetmiş ve tüm ümitlerini de yitirmiş halde bir ağacın gölgesine uzanıp yatan, derken devesinin yanına dikiliverdiğini gören ve yularına yapışarak aşırı sevincinden dolayı ne söylediğini bilmeyerek Allah’ım sen benim Rabbim ben de senin kulunum diyeceği yerde, sen benim kulumsun ben de senin Rabbinim diyen kimsenin sevincinden çok daha fazladır.”[7]
Riyazüs Salihin
hayrunissa86 yazdı:
B)B)B)"HZ. PEYGAMBER (SAV) BUYURDULAR Kİ; KİMİN (HAYATTA SÖYLEDİĞİ EN SON SÖZÜ LA İLAHE İLLALLAH OLURSA CENNETE GİDERB")B)B)
aliye_aliye yazdı:
(Allah Rasûlü) : ''Din nasihattır/samimiyettir'' buyurdu. ''Kime Yâ Rasûlallah?'' diye sorduk. O da; ''Allah'a, Kitabına, Peygamberine, Müslümanların yöneticilerine ve bütün müslümanlara'' diye cevap verdi.
Müslim, İmân, 95.
✦ Mübarek Üye
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/20547-gunun-hadis-i · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.