---SİZDE EKLEYİN BİR HADİS- ŞERİF---

81.933 görüntülenme · 1.020 yanıt

Paylaş:
nisa8454

nisa8454

Aktif Üye · 67 mesaj

Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Ey insanlar! Pervanenin ateşe atılması gibi sizi yalanın peşine düşmeye sevkeden şey nedir? Halbuki, üç yer hariç yalanın her çeşidi ademoğluna haramdır: Bu üç yere gelince: 1) Erkeğin, rızasını sağlamak için hanımına yalanı, 2) Harpte söylenecek yalan. Çünkü harp bir hileden ibarettir. 3) İki Müslümanın arasında sulhu sağlamak kasdiyla söylenen yalan."

Kaynak: Tirmizi, Birr 26, (1940)
ADBA

ADBA

Üye · 33 mesaj

Selamun Aleykum Kardeşim Maşallah Ne Kadar Güzel Hadislerin çogu Burda Yazilmayan şu An Göremedim Gibi Inşllh Biraz Daha Inceleyip Bende Bir Hadis Ekliyecegim Allah Razi Olsun Emeklerinize Saglik...selam Ve Dua Ile ...
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

akinkaradag

akinkaradag

Kıdemli Üye · 308 mesaj

:b:b Peygamber Efendimiz(s.a.v)şöyle Buyuruyor:
''allah Benim ümmetime üç Iyilik Yarti.

1-ümmetimin ömrünü Azaltti; ümmetimin Günahlari Fazla Olmasin
Diye
2-ümmetime Mali Az Verdi;ümmetim O Mallardan Fazla Sorumlu
Olmasin,hesap Vermesi Kolay Olsun Diye
3-en Son ümmet Olarak Yaratti;bu Da ümmetim Kabirde Az Yatsin,
Beklesinler Diye:):)
FATIMAA

FATIMAA

Mübarek Üye · 996 mesaj

ADBASelamun Aleykum Kardeşim Maşallah Ne Kadar Güzel Hadislerin çogu Burda Yazilmayan şu An Göremedim Gibi Inşllh Biraz Daha Inceleyip Bende Bir Hadis Ekliyecegim Allah Razi Olsun Emeklerinize Saglik...selam Ve Dua Ile ...

aleyna ve aleyküm selam kardeşim.....

ALLAH SİZLERDEN DE RAZI OLSUN KARDEŞİM.... SELAMETLE...:H
aliye_aliye

aliye_aliye

akinkaradag

akinkaradag

Kıdemli Üye · 308 mesaj

:evet KURAN'I YÜZÜNDEN OKUMAK VEYA EZBERDEN OKUMAK ;''GÖZLERİNİZE İBADETTEN NASİBİNİ VERİNİZ''.SAHABE DEDİLER Kİ:
-GÖZLERİN NASİBİ NEDİR ?EY ALLAHIN RASÜLÜ! RASULULLAH EFENDİMİZ DE BUYURDULAR Kİ:
-MUSHAFA BAKMAK,ONDAKİ İLE DÜŞÜNMEK,İNCELİKLERDEN İBRET ALMAK.:H:H ( ÜMDETÜL KARİ 5/336)
aliye_aliye

aliye_aliye

eminkms

eminkms

Mübarek Üye · 1.299 mesaj

"Mazeretsiz ve kasden namaz kılmayanın adını ALLAH C.C. cehenneme gireceklerden biri olarak cehennemin kapısına yazar" Hadis'i Şerif (Ebû Nuaym)

Kul namaza durduğunda, bütün günahları getirilir.Başı ve omuzları üzerine konulur. Rüku ve secdeye gittikçe dökülür, o insandan ayrılır. Hadis-i Şerif (Taberani).

Kişinin mescidin boyunu ve enini dolaşıp da içinde namaz kılmaması kıyamet alametlerindendir. Hadis (Taberani).

Kul namaza durduğunda rükua gidinceye kadar hayır onun başı üzerine saçılır. Rükuda iken secdeye varıncaya kadar, Allah’ın rahmeti onu kaplar. Secde ettiğinde ise, Allah’a manen yaklaşır. Ve onun rahmet nazarını kendine çevirir. Hadis-i Şerif (Said bin Masur).

"ALLAH'ı namaz dışında da daima hatırlayın ki mutluluğa erişebilesiniz." (Cuma: 62/10)
insanlar başaklara benzer..içleri boşken başları havadadır,içleri doldukça eğilirler!!

gül kokusu06

gül kokusu06

Kıdemli Üye · 441 mesaj

Arzusu ve hedefi Allah'dan baska sey olarak sabahlayan Allah(in kullain) dan degildir. Muslumanlarin dertleriyle dertlenmeyen de onlardan degildir.
erdal

erdal

Mübarek Üye · 3.212 mesaj

''Beli bükülmüş ihtiyarlarınız olmasaydı , belalar sel gibi üzerinize

dökülecekti.''

Hz. Muhammed s.a.v. ( Kenzü'l-Ummal)
akinkaradag

akinkaradag

Kıdemli Üye · 308 mesaj

:) Ibni Mesud(r.a)dan Rivatet Edilmiştir.o şöyle Dedi:allah 'in Rasülü(s.a.v)'e ''hangi Amel Daha Faziletlidir? Diye Sordum.
-''vaktinde Kilinan Namazdir'' Buyurdu.' 'sonra Hangisidir'' Dedim.
-''ana Ve Babaya Iyilik Etmektir''dedi. ''sonra Hangisidir'' Dedim.
-''allah Yolunda Cihaddir'' Dedi.:h :h

cihad Edemiyorsak Bile Kötülüklere Buğz Etsek Oda Yeter
m_muaz

m_muaz

Mübarek Üye · 7.359 mesaj

Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Kim benden kendisine ulaşan hadîsi yalanlarsa, üç şeyi yalanlamış olur: Allahı, Resûlünü ve o hadîsi rivâyet edeni."

Câbir radıyallahu anh. Taberânî.
AsK giBi siLah,,,nEfiS giBi düSmaN yOktUr...
gül kokusu06

gül kokusu06

Kıdemli Üye · 441 mesaj

!b.rahim

!b.rahim

Üye · 18 mesaj

ALLAH (c.c) Buyuruyor : Kim Bir Kulumun Ayıbını Örterse.(açıga vurmaz ise) Ben Onun Bin (1000) Ayıbını Örterim..
Bu Video'da Peygamber Efendimizin Hadislerinden
Peygamber Efendimiz Buyuruyorki :
''Her Kim Benim Hadisilerimden 40 Tanesini Ezberleyip Başkasına Başkasına Da Ögretirse ALLAH Onu Kıyamet Gününde Bilginler Ve Fakihlar Arasında Diriltsin.'' AMİN

www.youtube. com/watch?v=itNUBP20gP8
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Mübarek Üye · 9.962 mesaj

"Resulullah (sav) buyurdular ki: "Bir adam hiç hayır amelde bulunmadı. Ancak halka borç verir ve borcunu toplayan elçisine: "Kolay ödeyecekten (zenginden) al, zor ödeyecekten (fakirden) alma, vazgeç. Ola ki Allah da bizim günahlarımızdan vazgeçer" derdi. Allahu Teala hazretleri bunun üzerine: "Haydi senin günahlarından vazgeçtim" buyurdu."

Buhari, Buyu 18, Enbiya 50; Müslim, Müsakat 31, (1562); Nesai, Buyu 104, (7, 318)
Ravi (r.a.):Ebu Hüreyre
eminkms

eminkms

insanlar başaklara benzer..içleri boşken başları havadadır,içleri doldukça eğilirler!!

erdal

erdal

Mübarek Üye · 3.212 mesaj

Her türlü şeytandan ,

zararlı şeylerden ve kem gözlerden

bütün kelimelerin yüzü suyu hürmetine , ALLAH'a sığınıyorum.

Hz.Muhammed s.a.v.(Buhari)
eminkms

eminkms

Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.