---SİZDE EKLEYİN BİR HADİS- ŞERİF---
81.936 görüntülenme · 1.020 yanıt
(Müslim, Fiten 17, (144), Tirmizi, Fiten 71, (2259))
berat05 🛡
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 1.047
- Ödül
- 163
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 7.771 mesaj
konuyu açan kardeşim senin hadislerinden alıntı yaptım.kakkını helal et
Müttefakun aleyh olan bir hadiste, İbn Ömer (r.a)'den Allah Rasûlü'nün
şöyle dediği rivayet olunmuştur. "Haset (gıpta veya imrenme) sadece iki
yerde olur. Biri Allah'ın kendisine Kur'an öğrenmeyi nasip ettiği kimsedir
ki, onu gece gündüz okur, kendisini işiten komşusu: "Keşke komşuma verilen
Kur'an nimeti bana da verilseydi de, gereği ile amel ettiği gibi ben de
etseydim!" der. Diğeri de, Allahın kendisine mal verdiği kimsedir ki, onu
hak yolda sarfeder. Bunu gören diğer biri: "Keşke şu hayırsever kişiye
verilen mal gibi bana da verilseydi de, onun yaptığı gibi ben de hayır
yapabilseydim!" diye imrenir.
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 3
- Ödül
- 38
Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 2.969 mesaj
Allah Resulü (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Aziz ve Celil Allah Kıyamet günü bütün gökleri dürer. Sonra onları sağ eli ile tutar. Sonra da: "Melik benim! Zalimler nerede? Mütekebbirler nerede?" buyurur. Sonra sol eliyle de gökleri dürer. Ardından: "Melik benim! Zalimler nerede, mütekebbirler nerede?" buyurur."
"Bir gün Kabe-i muazzamayı tavaf buyururlarken Allah Resûlünü (Aleyhisselâtü Vesselâm) izledim. Ve içimden gelen bir soruyu sorma arzumu dile getirerek:
– Ya Resûlallah! En şerli, en kötü insan kimdir? diye sordum.
Allah Resûlü, bu sualimden hoşlanmadılar. Bu yüzden benim için: "Allah’ım, onu bağışla!" şeklinde dua buyurdular. Sonra da şu ikazı yaptılar:
– Ya Muaz, sen hayırla ilgilen, hayırlardan sor. Şerle meşgul olma, şerden sorma..."
Bununla beraber, sorduğum soruyu da cevapsız bırakmayıp şu karşılığı verdiler:
– İnsanların en şerlileri, (yaşadıkları toplum içinde bilgilerini kötüye kullanan, halkı doğru yola sevkedecekken batıl yollara düşüren) kötü alimlerdir."
(Mecmauzzevâid, C.1, 185)
Hz. Peygamber (a.s.) Aziz ve Celil olan Rabbinden rivayet ederek şöyle buyurmuştur: "Bir kul bir günah işledi. Müteâkiben: Allahım! Günahımı bağışla, dedi. Yüce Allah: Kulum bir günah işledi, fakat günahı mağfiret eden ve günah sebebiyle cezalandıracak bir Rabbi olduğunu bildi buyurdu. Sonra kul tekrar dönüp günah işledi. Ardından: Ey Rabbim! Günahımı affet diye yalvardı. Yüce Allah yine: Kulum bir günah işledi, fakat günahı mağfiret eden ve günah sebebiyle cezalandıracak bir Rabbi olduğunu bildi buyurdu. Sonra kul tekrar dönüp günah işledi. Ve: Ey Rabbim! Günahımı mağfiret et diye yalvardı. Yüce Allah bu sefer yine: Kulum bir günah işledi, fakat günahı mağfiret eden, günah sebebiyle ceza veren bir Rabbi olduğunu gereği gibi bildi. Sen istediğini yap, ben seni mağfiret ettim, buyurdu." Ravi Abdul Ala "İstediğini yap!" sözünü üçüncü yahut dördüncü defa da mı söyledi, bilmiyorum dedi.
Hz. Peygamber (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Her kim Allah yolunda çift sadaka verirse Cennet kapılarında: Ey Allah'ın kulu! Bu kapı daha hayırlıdır, diye çağrılır. Çok namaz kılan kimse namaz kapısından davet edilir. Cihat ehlinden olan kimse cihat kapısından davet edilir. Çok sadaka verenler de sadaka kapısından davet edilir. Oruç ehlinden olanlar Reyyan kapısından çağrılır." Ebu Bekr Sıddık: "Ey Allah'ın Resulü! Bir kimsenin bu kapıların hepsinden davet olunması zor mu? Bir kişi bu kapıların hepsinden çağrılır mı?" diye sordu. Resulüllah (a.s.): "Evet, hepsinden çağrılır. Senin o bahtiyarlardan olmanı ümit ederim" buyurmuştur.
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
(Kenzü'l Ummal )
EZAN İLE KAMET ARASINDA YAPILAN DUA REDDOLUNMAZ
(Ebu Davud)
DUYDYĞU HER ŞEYİ SÖYLEMESİ KİŞİYE GÜNAH OLARAK YETER
(Sahih-i Müslim)
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/20516-sizde-ekleyin-bir-hadis-serif · 19.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.