---SİZDE EKLEYİN BİR HADİS- ŞERİF---
81.936 görüntülenme · 1.020 yanıt
Örtünme emri geldikten sonra Ebu Kuays'ın erkek kardeşi Eflah gelip, Aişe'nin yanına girmeğe izin istemişti. Eflah, Aişe'nin süt amcası idi. Aişe devamla: Ben de ona izin vermekten kaçınmıştım. Resulüllah (a.s.) gelince durumu ona anlattığımda, hemen bana, Eflah'ın yanıma girmesine izin vermemi emir buyurdu.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası [Sadece Arapça]: 2617
Hz. Peygamber'in (a.s.) Hamza'nın kızı ile evlenmesi istenildiğinde Allah Resulü (a.s.): "O bana helal olmaz. Çünkü o, benim süt kardeşimin kızıdır. Doğumdan dolayı haram olan, sütten dolayı da haram olur" buyurmuştur.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası [Sadece Arapça]: 2624
Yanımda bir adam otururken Resulüllah (a.s.) benim yanıma gelmişti. Bu durum ise onun hoşuna gitmemişti. Yüzündeki öfkeyi gördüm ve: "Ey Allah'ın Resulü! Bu benim süt kardeşimdir" dedim. Bunun üzerine Hz. Peygamber (a.s.): "Süt kardeşlerinizi iyi düşününüz! Çünkü süt hükmü ancak açlıktan dolayı sabit olur" buyurmuştur.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası [Sadece Arapça]: 2642
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
– Üç şey vardır ki, imanın aslındandır:
1) Lâ ilahe illallâh diyene saldırmamak. İşlediği herhangi bir günahı sebebi ile, bu kimseyi tekfir etme. Herhangi bir ameli sebebi ile de İslâm’dan dışarı atma.
2) Cihad. Bu, Allah’ın beni Peygamber gönderdiği günden, Ümmetin Deccala karşı savaşacak en son ferdine kadar sürecektir. Onu, idarecilerin ne zalim olması, ne de âdil bulunması ortadan kaldırmayacaktır.
3) Kadere iman...
(Ebu Davud)
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
''Biz Peygamberler topluluğuna bela kat kat gelir.''
(İbn-i Mace)
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
"Arefe günü tutulan oruç, geçmiş bir senenin ve gelecek senenin günahlarına keffaret olur."(*)
(Tergîb ve Terhîb Trc, 2. 457)
---
Başka bir rivayette ise Hz. Aişe şöyle demiştir:
"Arefe gününün orucu bin gün oruç tutmak gibidir."(**)
(Tergîb ve Terhîb Trc, 2. 460)
---
Ubâde bin es-Sâmit’ten:
– Peygamberimiz (Aleyhisselatü Vesselam) Arefe günü şöyle buyurdu:
"Allah salihlerinizi bağışladı, salih olmayanlarınızı da salih olanlarınıza bağışladı. (Bu arefe günü) Rahmet inip her yere yayılıyor. Sonra mağfiret yeryüzüne dağılıyor. Dilini ve elini koruyan her tevbekâr ondan nasibini alıyor. Şeytan ve askerleri Arafat dağında durup, Allah’ın onlara karşı bu lütufkâr davranışı seyrediyorlar. Mağfiret inince, şeytan ve askerleri:
"Eyvah vah halime! Ben onları uzun zamandır saptırmaya uğraştım, günahlar işlettim, sonra Allah’ın mağfireti gelip onları sardı. Eyvahlar olsun!" diyerek büyük bir üzüntü ve telaş içinde oradan dağılırlar."
(Taberânî)
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/20516-sizde-ekleyin-bir-hadis-serif · 19.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.