---SİZDE EKLEYİN BİR HADİS- ŞERİF---

81.936 görüntülenme · 1.020 yanıt

Paylaş:
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

FATIMAAALİYEKARDEŞİM RESİMDEBİR HATA VAR GALİBAAA.....

İbnu Harmele (radıyallahu anh) anlatıyor: "Ümmü Habib Bintü Züeyb İbnu Kays el-Müzenniyye, bize (ölçüm işlerinde kullanılan) bir sa' bağışladı. Ümmü Habib bize rivayet etti ki, kendisine, İbnu Ahî Safiyye'den geldiğine göre, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın zevce-i pâkleri Safiyye vâlidemiz (radıyallahu anhâ) bağışlanan bu sâ'in, Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in kullandığı sâ' olduğunu söylemiştir. Râvilerden Enes İbnu İyâz der ki: "Ben bu sâ'ı denedim, (kontrol ettim) gördüm ki bu sâ', Emevî Halifesi Hişâm İbnu Abdi'l-Melik'in kullandığı müdd'le iki buçuk müdd miktarında idi".
Ebu Dâvud, Eyman 18, (3279).

aliye_aliye

aliye_aliye

FATIMAAALİYEKARDEŞİM RESİMDEBİR HATA VAR GALİBAAA.....

Selamün Aleyküm güzel kardeşim..O resimde sorun var, tekrar denedim çıkmadı..Başka bir tane ekledim onun yerine;)...

Rabbimize emanetsiniz..Hayırlı bayramlar olsun inşallah..Selam ve baki dua ile..B)
eminkms

eminkms

Mübarek Üye · 1.299 mesaj

insanlar başaklara benzer..içleri boşken başları havadadır,içleri doldukça eğilirler!!

mehmet ercan

mehmet ercan

Kıdemli Üye · 325 mesaj

İbn-i Abbas (Radıyallâhu Anhümâ) dan: "Sarık sarın ki, hilminiz (yumuşak huyluluğunuz, halim-selimliğiniz, vakarınız, ağır başlılığınız ve sükûnetiniz) artsın. (Mecmeuz zevâid, Libas, Bâbul Amâim: 5/122)
mehmet ercan

mehmet ercan

Kıdemli Üye · 325 mesaj

- Hiç biriniz hayvanlar gibi (sevişmeksizin) cinsi münasebette bulunmasın, arada elçi bulunsun.
Soruldu:
Yâ Rasûlallâh sözünü ettiğiniz elçi nedir?
- Aşk fısıltıları ve öpüşmedir.
İslam'da cinsellik Âsım Uysal İhyâ-i ulûmiddin İmam-ı Gazâlî K. nikahı Âdâbü-l Muâşeret 2/64
FATIMAA

FATIMAA

Mübarek Üye · 996 mesaj

Resimli hadisi-şerifler,1

FATIMAA

FATIMAA

Mübarek Üye · 996 mesaj

Resmi Büyütmek İçin Buraya Tıklayınız. Orjinal Resim 1024x768 ve 117KB. Dir
FATIMAA

FATIMAA

Mübarek Üye · 996 mesaj

Resmi Büyütmek İçin Buraya Tıklayınız. Orjinal Resim 1024x768 ve 80KB. Dir
FATIMAA

FATIMAA

Mübarek Üye · 996 mesaj

Efendimiz Buyuruyorlarki : Erteleyenler Helak Olmuştur.
aliye_aliye

aliye_aliye

Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Mü'minlerden birinin üç çocuğu ölür ve ona da ateş değerse, bu çok hafif bir alev yalamasıdır."

Buhari, Cenaiz 6, Eyman 9; Müslim, Birr 150-154, (2632-2635); Muvatta, Cenaiz 38, (1, 235);
Tirmizi, Cenaiz 64, (1060); Nesai, Cenaiz 25, (4, 25).
lütfi

lütfi

Mübarek Üye · 2.120 mesaj

bir hadis

bir hadis

Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir. Tirmizi, Birr,15 Ebu Davud, Edeb,66
aliye_aliye

aliye_aliye

Ebü Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Allaha ve ahiret gününe inanan bir kadına, bir gece ve gündüz devam edecek bir mesafeye, yanında bir mahremi olmadıkça gitmesi helâl değildir."

Buhârî, Taksîru's-Salât 4; Müslim, Hacc 419, 422, (1339); Muvatta, İsti'zân 37, (2, 979); Ebü Dâvud, Menâsik 2, (1723-1725); Tirmizî, Radâ 15, (1170).
eminkms

eminkms

2163 - Ebu Katade (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) yolculuk sirasinda geceleyin uyumak uzere konaklayinca sagi uzerine yatardi. Sabah vaktine yakin konaklamis ise, (yastik yerine) kolunu diker, basini avucunun icine koyardi."
Muslim, Mesacid 313, (683).

insanlar başaklara benzer..içleri boşken başları havadadır,içleri doldukça eğilirler!!

eminkms

eminkms

Ibnu Abbas (radiyallahu anhuma) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) soyle buyurdular: "Bir erkek, yaninda mahremi bulunmayan (yabanci) bir kadinla yalniz kalmasin!"
Bunun uzerine bir adam kalkarak: "Ey Allah'in Resulu, kadinim hacc icin yola cikti, ben ise falan falan gazvelere yazildim!" dedi. Aleyhissalatu vesselam: "Oyleyse git hanimina yetis, onunla hacc yap!" diye emretti."
Buhari, Cezau's-Sayd 26, Cihad 140, 181, Nikah 111; Muslim, Hacc 424, (1341).

FATIMAA

FATIMAA

Mübarek Üye · 996 mesaj

Zeyd b. Halid Cühenî'nin (r.a.) anlattığına göre:
Allah Resulü (a.s.) Hudeybiye'de geceleyin yağmış olan yağmurdan sonra kendilerine sabah namazı kıldırdı. Namazı bitirince yüzünü cemaate döndürdü ve: "Bilir misiniz, Rabbiniz ne buyurdu?" diye sordu. Allah ve Resulü en iyi bilendir, dediler. Allah Resulü: "Allah, kullarımdan kimi bana iman etmiş, kimi de kâfir olarak sabahladı. Her kim Allah'ın ihsanı ve rahmetiyle üzerimize yağmur yağdı dediyse işte o, bana iman etmiş, yıldıza iman etmemiştir. Her kim de şu şu sebeplerle üzerimize yağmur yağdı dediyse işte o, bana değil, yıldıza iman etmiştir, buyurmuştur" buyurdu.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası [Sadece Arapça]: 104
cengiz 58

cengiz 58

Üye · 31 mesaj

kalplerin sevgilisi (asm)şöyle buyurdular Sabahı doğan hiçbirgün ve şafağı kaybolan hiçbir gece yokturki o gün ve o gecede ijki melek karşılıklı olarak şu dört sözü konuşmasınlar. Meleklerden biri ne olaydı şu mahlukat hiç yaratılmayaydı der diğeri mademki yaratıldı keşke niçin yaratıldıklarını bilseydiler der öbürü mademki niçin yaratıldıklarını bilmediler hiç olmazsa bildikleri ile amel etseydiler der diğeri madem bildikleri ile amel etmediler keşke yaptıklarına tövbe etseydiler der (ihya_yı ulumü d_din)
eminkms

eminkms

Müslim, Zühd 64, (2999)Ravi (r.a.):Süheyb İbnu SinanHadis:Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurdular: "Mü'min kişinin durumu ne kadar şaşırtıcıdır! Zira her işi onun için bir hayırdır. Bu durum, sadece mü'mine hastır, başkasına değil: Ona memnun olacağı birşey gelse şükreder, bu ise hayırdır; bir zarar gelse sabreder, bu da hayırdır".

aliye_aliye

aliye_aliye

Hz. Ömer radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalatu vesselâm buyurdular ki:
"Ameller niyetlere göredir. Herkese niyet ettiği şey vardır. Öyleyse kimin hicreti Allah'a ve Resülüne ise, onun hicreti Allah ve Resülünedir. Kimin hicreti de elde edeceği bir dünyalığa veya nikâhlanacağı bir kadına ise, onun hicreti de o hicret ettiği şeyedir."

Buhâri, Bed'ü'l-Vahy 1, Itk 6, Menâkıbu'l-Ensâr 45, Nikâh 5, Eymân 23, Hiyel 1; Müslim, İmâret 155, (1907); Ebu Dâvud, Talâk 11, (2201); Tirmizi, Fedâilu'I-Cihâd 16, (1647); Nesâî, Tahâret 60, (1, 59, 60).
eminkms

eminkms

Ebu Hureyre (radiyallahu anh) anlatiyor: Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular: "Allah'in en cok sevdigi yerler mescidlerdir. Allah'in en ziyade nefret ettigi yerler de carsi ve pazarlardir."
Muslim, Mesacid 288, (671).

nigdeli

nigdeli

Mübarek Üye · 4.908 mesaj

"Bizi aldatan bizden değildir."

Müslim, Îmân, 164
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.