---SİZDE EKLEYİN BİR HADİS- ŞERİF---
81.936 görüntülenme · 1.020 yanıt
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
Tirmizî, Daavât 126, (3568).
(MÜSLİM, ZİKİR :43)
KİM SIKINTI VE BELA ZAMANINDA DUALARININ KABUL EDİLMESİNİ ARZU EDEERSE,BOLLUK VE RAHATLIK ZAMANINDA ÇOK ÇOK DUA ETSİN
(TİRMİZİ DAAVAT :9)
ŞÜPESİZ Kİ ALLAH , CAN BOĞAZINA GELMEDİĞİ MÜDDETÇE KUULUN TEVBESİNİ KABUL EDER
(TİRMİZİ , DAAVAT :99)
selametle.
"Her bir nebî Allah'dan bir dilekte bulundu. Yahud, her bir peygamberin Allah'a edeceği bir duâsı vardı. Her biri duâsını yaptı ve kabul olundu. Ben ise duâmı kıyâmet gününde ümmetim için şefâat kıldım." buyurmuşlardır.
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
"Allah yolunda yaralanan hiçbir yaralı yoktur ki, kıyâmet günü, yarası kanıyor olarak gelmiş olmasın, bu kanın rengi kan renginde, kokusu da misk kokusundadır."
Buharî, Cihâd 10, Zebâih 31; Müslim, İmâret 103; Tirmizî, Fedâilu'l-Cihâd 21, (1656); Nesâî, Cenâiz 82, (4, 78), Cihâd 27, (6,28); Muvatta, Cihâd 29, (2, 461).
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Allah Teâla Hazretleri uyumaz, zaten O'na uyku da yakışmaz. Kıstı (tartıyı, rızkı) indirir ve kaldırır. Geceleyin yapılan amel, gündüzleyin yapılandan önce; gündüzleyin yapılan amel de geceleyin yapılan amelden önce Allah'a yükseltilir. O'nun hicâbı nurdur. Eğer o perdeyi açacak olsa, veçhinin sübuhâtı, basarının ihâta ettiği bütün mahlükatını yakardı."
Müslim, İmân 293 (179).
ALLAH cümlemizden razı olsun...selam ve dua ile...
VERİLİNCE,DÜNYADA RAHAT YAŞAMIŞ,SIKINTI ÇEKMEMİŞ OLANLAR:
NE OLURDU BİZİMDE DERİLERİMİZ MAKASLARLA DOĞRANSAYDI,ŞİMDİ DE
BUNLAR GİBİ ÖDÜLE KAVUŞSAYDIK DERLER.''
Hz.Muhammed (s.a.s)
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Hz. Peygamber (a.s.) bize yedi şeyi yapmamızı emretti. Yedi şeyi de yasakladı. Hz. Peygamber bize hasta ziyaretini, cenaze arkasından gitmeyi, aksırana dua etmeyi, yemini yahut yemin edenin yeminini kabul etmeyi, mazluma yardım etmeyi, davet edene icabet etmeyi, selamı çok söyleyip yaymayı emretti. Ve yine Hz. Peygamber bize yüzük, yahut altın yüzük takmayı, gümüş kaptan içmeyi, ipekten olan eğer yastıkları kullanmayı, kassıy (yahut kıssıy) ipeklerini, harir, istebrak, dibac denilen ipekli ve lüks kumaşları kullanmayı yasakladı.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası [Sadece Arapça]: 3848
Hz. Peygamber (a.s.): "Altın ve gümüş kapla bir şey içmeyin. Atlas ve ipek elbise giymeyin. Çünkü bunlar dünyada onların, Ahirette Kıyamet gününde ise sizindir" buyurmuştur.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası [Sadece Arapça]: 3849
Ömer b. Hattab bir defasında Mescidin kapısında ipekten bir elbise kumaşı gördü ve: "Ey Allah'ın Resulü! Bunu satın alsan da cuma günleri ve yanına heyetler geldiğinde giysen nasıl olur?" dedi. Hz. Peygamber (a.s.): "Bunu ancak Ahiretten nasibi olmayan kimse giyer" buyurdu. Sonraları Hz. Peygamber'e o neviden ipek kumaşlar geldi. Hz. Peygamber, Ömer'e bunlardan birini verdi. Bunun üzerine Ömer: "Ey Allah'ın Resulü! Bunu bana verdin, halbuki (önceki) Utarit'in hullesi için bir söz söylemiştin" dedi. Hz. Peygamber de cevaben: "Bunu ben sana giyesin diye vermedim!" buyurdu. Ömer hulleyi alıp Mekke'de henüz müşrik olan bir kardeşine verdi.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası [Sadece Arapça]: 3851
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/20516-sizde-ekleyin-bir-hadis-serif · 19.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.