VAV ŞEKLİNDE DOĞAR İNSAN

13.550 görüntülenme · 100 yanıt

Paylaş:
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

efzairemallah razı olsun yazıları çok begendim

Allah c.c sizden de razı olsun kardeşim..Selam ve dua ile.
cennet yolcusu

cennet yolcusu

Mübarek Üye · 1.177 mesaj

SELAMÜN ALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VE BERAKATÜHÜ CAN MÜCAHİDEM
PAYLAŞIMINIZ ÇOK GÜZEL RABBİM SEVABINI KAT KAT VERSİN
CAN MÜCAHİDEM RABBİMİN KATINDA DAİMİ VAV OLMAYI NASİP ETSİN RABBİM SONRADAN VAY:A DEDİRTMESİN CAN MÜCAHİDEM RABBİM CENNET SEYYİDESİ ETSİN SİZİ KARDEŞİM BANA KARDEŞ OLDUNUZ RABBİM SİZİDE FAATMA ANAMIZA KOMŞU EYLESİN RABBİM RAZI OLSUN DEĞERLİ YENGENİZE VE ARKADAŞLARINIZA SELAMLARIMI İLETİN CAN MÜCAHİDEM RABBİME HAMDOLSUN SİZİN GİBİ CAN MÜCAHİDEM OLDUĞU İÇİN KALPLERE SEVGİ BAHŞEDEN VE BİZLERE İRADEİ CÜZ_İYEYLE DOĞRU KULLANDIRAN RABBİME EMANETSİNİZ
ACİZ KARDEŞİNİZİN DAİMİ DUASINDA BAKİ MUHABBETİNDESİNİZ CAN MÜCAHİDEMB)
eminkms

eminkms

Mübarek Üye · 1.299 mesaj

S.A.kardeşim emeğin için ALLAH'razı olsun sağol . A.E.O.
Meşhur VAV Harfi
• Ulu Cami’nin her duvarında VAV harfleri yazılıdır. Ancak en meşhur ve en güzel VAV harfi budur.
• Halk arasında Hızır Aleyhisselam’ın bu vav harfinin önünde namaz kıldığı rivayeti yaygındır.
• Tezhib sanatı ile süslenmiş ve ucuna Lale motifi işlenmiştir. Lale süsleme sanatında Allah’ı c.c. sembolize eder.
• Vav harfi, Vahidiyet, Vahdaniyeti ihtiva etmesi yönüyle de Allah’ın birliğini ifade eder.

Vav!

İyi bakıldığında, görmek için bakıldığında; Bazen bir insanın secdedeki hali, bazen bir ceninin anne karnında ki haline benzer..

Vav Harfi, Allah’ın Vahid ismini ve birliğini simgeler.

Ebced hesabında 6 rakamına dektir ki ; Bu yönüyle aynı zamanda imanın 6 şartını temsil ettiği söylenir.

Harfi med olduğu gibi, kasem harfidir. Aynı zamanda, iki cümleyi veya özneyi bağlayan bağlaçtır. (alıntı)
insanlar başaklara benzer..içleri boşken başları havadadır,içleri doldukça eğilirler!!

aliye_aliye

aliye_aliye

cennet yolcusu
SELAMÜN ALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VE BERAKATÜHÜ CAN MÜCAHİDEM

PAYLAŞIMINIZ ÇOK GÜZEL RABBİM SEVABINI KAT KAT VERSİN
CAN MÜCAHİDEM RABBİMİN KATINDA DAİMİ VAV OLMAYI NASİP ETSİN RABBİM SONRADAN VAY DEDİRTMESİN CAN MÜCAHİDEM RABBİM CENNET SEYYİDESİ ETSİN SİZİ KARDEŞİM BANA KARDEŞ OLDUNUZ RABBİM SİZİDE FAATMA ANAMIZA KOMŞU EYLESİN RABBİM RAZI OLSUN DEĞERLİ YENGENİZE VE ARKADAŞLARINIZA SELAMLARIMI İLETİN CAN MÜCAHİDEM RABBİME HAMDOLSUN SİZİN GİBİ CAN MÜCAHİDEM OLDUĞU İÇİN KALPLERE SEVGİ BAHŞEDEN VE BİZLERE İRADEİ CÜZ_İYEYLE DOĞRU KULLANDIRAN RABBİME EMANETSİNİZ

ACİZ KARDEŞİNİZİN DAİMİ DUASINDA BAKİ MUHABBETİNDESİNİZ CAN MÜCAHİDEMB)

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü, hak ve ebed olan davanın can mücahidesi, güzel kardeşim..Allah c.c razı olsun, çok güzel yorumlamışsınız her zamanki gibi...Elinize, güzel gönlünüze sağlık olsun, Mevlam her bir harfi adedince sevap versin size inşallah..Amin..

Can mücahidem inşallah hepimiz o mübarek ve saliha kadının takipçilerinden oluruz, bizzat hayatımızda yaşayanlardan..Çünkü onun değeri bugün daha çok anlaşılmış durumdadır..Hz. Fatımatüzzehra (r.a) hakkında artık sık sık kitaplar çıkmakta, örnek almamız gereken hanımefendilerde ilk sırayı almaktadır..Kişi sevdiğiyle beraberdir ve biz de o mübarek hanımı can-ı gönülden çok seviyoruz, Rabbimiz c.c bizi onunla birlikte haşreylesin, şefaatlerine nail kılsın inşallah..

Rabbimizin, Vav gibi, ''V''akarlı, şerefli ve izzetli kullarından olmak duasıyla inşallah..

Dualarımda daimsiniz can mücahidem..Rabbimiz c.c halinizi kolay kılsın, yar ve yardımcınız olsun, dünyevi ve uhrevi tüm sıkıntılarınızı inşirah misali feraha erdirsin..En Yüce'ye emanetsiniz..Selam, daimi dualar ve baki muhabbetle inşallah güzel kardeşim..B)B)B)
aliye_aliye

aliye_aliye

eminkmsS.A.kardeşim emeğin için ALLAH'razı olsun sağol . A.E.O.
Meşhur VAV Harfi
• Ulu Cami’nin her duvarında VAV harfleri yazılıdır. Ancak en meşhur ve en güzel VAV harfi budur.
• Halk arasında Hızır Aleyhisselam’ın bu vav harfinin önünde namaz kıldığı rivayeti yaygındır.
• Tezhib sanatı ile süslenmiş ve ucuna Lale motifi işlenmiştir. Lale süsleme sanatında Allah’ı c.c. sembolize eder.
• Vav harfi, Vahidiyet, Vahdaniyeti ihtiva etmesi yönüyle de Allah’ın birliğini ifade eder.

Vav!

İyi bakıldığında, görmek için bakıldığında; Bazen bir insanın secdedeki hali, bazen bir ceninin anne karnında ki haline benzer..

Vav Harfi, Allah’ın Vahid ismini ve birliğini simgeler.

Ebced hesabında 6 rakamına dektir ki ; Bu yönüyle aynı zamanda imanın 6 şartını temsil ettiği söylenir.

Harfi med olduğu gibi, kasem harfidir. Aynı zamanda, iki cümleyi veya özneyi bağlayan bağlaçtır. (alıntı)

Ve aleyküm selam Emin abim, Allah c.c sizden de razı olsun, anlamlı ve hoş bir katkınız olmuş..Çok teşekkür ederim..Rabbimize emanetsiniz..Selam ve baki dua ile inşallah.
extasy

extasy

Yeni Üye · 5 mesaj

selamün aleyküm aliye. . (biz bu vav'ı mp3 formatında bestelersek dahada güzel olur:) ) şaka bi yana ellerine yüreğine sağlık. Allah'ın rahmeti üzerine olsun.

selametle...
arzuersan

arzuersan

Kıdemli Üye · 140 mesaj

Alah razı osun çok güzel br yazıydı. Hayırlı günler
zamannamaz

zamannamaz

Kıdemli Üye · 438 mesaj

Aliye arkadaşım ilk yazdığındada okumuştum, şimdi tekrar okudum.
Dayanamadım kopyaladım aldım.Bende de kayıtlı kalsın istedim ama helal et nolur.
Selametle...
şubat

şubat

Aktif Üye · 80 mesaj

allah razı olsun güzel bi paylaşım olmuş emeğine sağlık
TURUSİNA

TURUSİNA

Kıdemli Üye · 113 mesaj

öyle Güzel Bir Paylaşim Ki şahsima Diyorum Yanliş Anlaşilmasin Bakarken Kör Duyarken Sağir Olduğum Vav Ve Elif Mükemmel Bir Tanimla Beni Benden Aldi Derin Düşüncelere Sevk Etti.aliye-aliye Allah Iki Cihanda Seni Bahtiyar Kullarindan Eylesin Kardeşim .selametle Mukemmel Bir Paylaşim:))
aliye_aliye

aliye_aliye

................
aliye_aliye

aliye_aliye

arzuersanAlah razı osun çok güzel br yazıydı. Hayırlı günler

Allah c.c sizden de razı olsun kardeşim.Teşekkür ediyorum..Hayırlı ve bereketli akşamlar..Selam ve dua ile.
aliye_aliye

aliye_aliye

zamannamazAliye arkadaşım ilk yazdığındada okumuştum, şimdi tekrar okudum.
Dayanamadım kopyaladım aldım.Bende de kayıtlı kalsın istedim ama helal et nolur.
Selametle...

Çok teşekkür ediyorum kardeşim ilginize..Est. ne hakkı? Memnun oldum..Siz de selametle kalın..Selam ve dua ile inşallah.
aliye_aliye

aliye_aliye

şubatallah razı olsun güzel bi paylaşım olmuş emeğine sağlık

Allah c.c sizden de razı olsun..Teşekkür ediyorum..Selam ve baki dualar ile inşallah.
FATIMAA

FATIMAA

Mübarek Üye · 996 mesaj

Selamün Aleyküm Aliye Kardeşim . çok Güzel Bir Paylaşim Olmuş Mevla Razi Olsun. Allah'a Emanet Olun. Selametle...
dinci

dinci

Mübarek Üye · 2.686 mesaj

Sa Kardeş Yaziniz Beni çok Derinlere Götürdü Allah Sizden Razi Olsun
aliye_aliye

aliye_aliye

TURUSİNAöyle Güzel Bir Paylaşim Ki şahsima Diyorum Yanliş Anlaşilmasin Bakarken Kör Duyarken Sağir Olduğum Vav Ve Elif Mükemmel Bir Tanimla Beni Benden Aldi Derin Düşüncelere Sevk Etti.aliye-aliye Allah Iki Cihanda Seni Bahtiyar Kullarindan Eylesin Kardeşim .selametle Mukemmel Bir Paylaşim:))

Allah c.c razı olsun kardeşim, amin, ecmain inşallah..Sizi de her iki cihanda aziz eylesin inşallah, Rabbimiz c.c..

Beğendiğinize sevindim..Teşekkür ediyorum..Selam ve dua ile.
aliye_aliye

aliye_aliye

FATIMAASelamün Aleyküm Aliye Kardeşim . çok Güzel Bir Paylaşim Olmuş Mevla Razi Olsun. Allah'a Emanet Olun. Selametle...

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü ismi yüce ve güzel kardeşim..Rabbimiz c.c sizden de razı olsun inşallah..Sağolasınız. En Emin'e emanetsiniz..Selam ve baki dua ile inşallah..B)
aliye_aliye

aliye_aliye

dinciSa Kardeş Yaziniz Beni çok Derinlere Götürdü Allah Sizden Razi Olsun

Ve aleyküm selam kardeşim..Allah c.c sizden de razı olsun..Selam ve dua ile inşallah.
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.