OKUMADAN GECMEYIN SENDE KATIL ORUCA

3.016 görüntülenme · 21 yanıt

Paylaş:
funDA NaZ

funDA NaZ

Kıdemli Üye · 116 mesaj

Resulullah (sav) şaban ayının günlerini hesapladığı kadar başka bir ayın günlerini hesaplamadı. Sonra ramazan hilalini görünce oruca başlardı. Eğer bulut araya girer (hilali göremez) ise (şabanı) otuz gün olarak hesaplar, sonra ramazan orucuna başlardı.
______
Resulullah (sav) (bazan) oruca öyle devam ederdi ki, "(Bu ay) hiç yemiyecek" derdik. Bazan da öyle devamlı yerdi ki, "(Bu ay) hiç tutmayacak" derdik. Ben, onun ramazan dışında bir ayı tam olarak tuttuğunu görmedim. Herhangi bir ayda Şaban ayında tuttuğundan daha fazla tuttuğunu da görmedim.
_______
Ben, Resulullah (sav)'ın Şaban ve Ramazan dışında iki ayı peş peşe tam olarak oruçla geçirdiğini görmedim.
_______
Ey Allah'ın Resulü dedim, "Şaban ayında tuttuğun kadar başka aylarda oruç tuttuğunu göremiyorum (sebebi nedir?)" diye sordum. Şu cevabı verdi: "Bu, Receb'le Ramazan arasında insanların gaflet ettikleri bir aydır. Halbuki O, amellerin Rabbülalemin'e yükseltildiği bir aydır. Ben, oruçlu olduğum halde amelimin yükseltilmesini istiyorum."
________
Hz. Aişe (r.a.) validemizden rivayet edilen hadis-i şerif de Peygamberimiz (s.a.v) bunun diğer bir sebebini şöyle izah buyurmuşlardır: Hz. Aişe (r.anha) diyor ki: Resûlüllah (s.a.v.) şa’ban ayının tamamını oruç tutardı. Ona dedim ki:

– Ya Resûlellah! Oruç tutmanda sana, ayların en sevimlisi Şa’ban’dır (değil mi?). Şöyle buyurdu:

– (Evet). Çünkü Allah-u Teâlâ, o sene ölecek olan kimselerin hepsi(nin isimleri)ni o ayda yazar. Ben de, oruçlu olduğumu halde ecelimin gelmesini seviyorum. (el-Münzirî, Tergîb-terhîb, 2/117.)
ewetss ALLAH IZIN VERIRSE kımler yarın kı oruc ıcın nıyetlenecek herkesı beklıyorum yarınkı oruca ben sabanı tutuyorum ama sızde bırgun tutun tutacaklar bende tutcam desın HADI AMELLERIMIZ ORUCLU VERILSINN ALLAHIMA ......;);););););)
funDA NaZ

funDA NaZ

Kıdemli Üye · 116 mesaj

RE: OKUMADAN GECMEYIN SENDE KATIL ORUCA

BI GUN ORUC TUTMAK BU KDR MI ZOR :(:(:(:(
funDA NaZ

funDA NaZ

Kıdemli Üye · 116 mesaj

:(:(
denizeda

denizeda

Üye · 49 mesaj

s.a inşallah herkez önemini anlar orucun emegine saglık
funDA NaZ

funDA NaZ

Kıdemli Üye · 116 mesaj

:(:(
MAVI DUSLER

MAVI DUSLER

Üye · 34 mesaj

S.A KARDEŞİM BEN SÖZ VERMİM ÇÜNKİ HASTALIK VAR ÖLÜM VAR ALLAH NASİP EDERSE TUTACAĞIM ALLAH SENNKİNİ VE BENİMKİNİ TÜM YARIN ORUÇLU OLACAK OLAN KARDEŞLERİMİZİN ORUCUNU KABUL ETSİN İNŞALLAH SELAMETLE ALLAH SENDEN RAZI OLSUNB)B)B)
ULUTAS

ULUTAS

Kıdemli Üye · 200 mesaj

BENDE ORUÇLUYUM KARDEŞİM YARIN ALLAH KABUL ETSİN AMA YARIN CUMA CUMAGÜN BİZİM BAYRAMIMIZ C.TESİ TUTSAK OLMAZMI
zeynur

zeynur

Mübarek Üye · 518 mesaj

allah razı olsun paylaşımın için teşekkürler
funDA NaZ

funDA NaZ

Kıdemli Üye · 116 mesaj

stedıgınız gun tutun ama saban ayında bır gun oruc tutalımm :(:(:( ben sabanın hepsını tutcam nasıp olursa ama sızden bır gun tutun dıyorummm hepsını tutup tutmamak sıze kalmıs ;););););)
funDA NaZ

funDA NaZ

Kıdemli Üye · 116 mesaj

:(:(:(:(
haticeislam

haticeislam

Kıdemli Üye · 407 mesaj

PAZARTESİ VE PERŞEMBE ORUC TUTCAM HABERİNİZ OLSUNB)A E O
Eger bir gulumseme istiyorsaniz, gulumsemeyi ogrenin. Gulumseme hem kalbe iyi gelir, hem ruhu zarif kilar.
sedannur38

sedannur38

Aktif Üye · 50 mesaj

allah kabu etsin arkadaşım pazar ve pazartesi bende oruş tutacağım kısmet olursa sağlıcakla kalın:)
MAVI DUSLER

MAVI DUSLER

Üye · 34 mesaj

s.a BEN BUGÜN NİYETLİYİM ÇOK ŞÜKÜR ALLAH NASİP ETTİ:):):)
leyla_serdar

leyla_serdar

Kıdemli Üye · 339 mesaj

allah'im niyetlerinizi kabul etsin, bende insallah pazar pazartesi gunune niyet etmek istiyorum. Allah emanet olun.
funDA NaZ

funDA NaZ

Kıdemli Üye · 116 mesaj

ewetss oruclulrımız buyuyoo cok mutlu oldum sende bıgun oruca varmısın ben sabanı tutuyorum sende sadece bıgun oruca varmısn
ORUC TUTACAKLAR BEN TUTCAM DIYE CEVAP YAZSIN

SENDE ALLAH RIZASI ICIN ORUC TUT BIGUN ;););)
~Elçi~

~Elçi~

Mübarek Üye · 2.893 mesaj

Esselamun aleyküm kardeşim önemli bilgileri bizimle paylaştığınız için Allah razı olsun her daim inşaallah selam ve dua ile...
nuresma

nuresma

Mübarek Üye · 2.975 mesaj

B)B)B) selamun aleykum. Allah razı olsun
Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.

özgürlüğün özgürlüğümüzdür Kudüs
funDA NaZ

funDA NaZ

Kıdemli Üye · 116 mesaj

:(:(:(
funDA NaZ

funDA NaZ

Kıdemli Üye · 116 mesaj

B)B)B)
vera nur

vera nur

Üye · 45 mesaj

paylaşım için allah razı olsun cenab ı hak en iyi şekilde degerlendirebilmeyi nasip etsin
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.