aliye_aliyeVe aleyküm selam gül gönüllü Gülnisa Hocam. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim, gül gönlünüze sağlık olsun inşallah değerli hocam.. Haklısınız, insanlar hep yarınlar için bir şeyleri planlamayı, hayata geçirmeyi isterler.. Bir şeyleri isterken bile, yapmamız gereken şey ''ölçülü olabilmek..'' Sınırı ve dengeyi koruyamayanlar, öylesine bir bağlılıkla isteklerini gerçekleştirmek isterler ki, bu kez istedikleri de olmayınca hayal kırıklığına uğrar, maneviyatı zayıf ise ölümü bile düşünebilir.. Bir şeyleri yarın için düşünmek, planlamak güzeldir ama yarına da ulaşabileceğimizin garanti olmaması, bizleri her daim ahirete meyillendirmeli..''Ben bu dünya için bir şeyleri istiyorum, ama istediklerim gerçekleşmezse, ondan daha hayırlısı olan ahireti istiyorum.'' demek bilincine erişebilirsek, Rahman c.c'nin bir takdiri olarak dünyada isteklerimize ulaşamamak hayal kırıklığı dahi yapmaz bizlerde o zaman..Aksine tecrübelenir, ''ve bunda da bir hayır olduğunu düşünürüz.'' Hakkımızda neyin hayırlı olacağını bilmeyen bizler, hayır olduğunu düşünerek istediğimiz şeylerin ardındaki hikmeti bilmiyoruz..Belki bazen şerri istiyoruz, şer için dua ediyoruz. O yüzden, bir şeyleri istemek de önemli değil, aslolan, ''hayırlı olanı istemek olsa gerek''.. Allah c.c ömür yettiğince bizleri hayırlı ameller üzerine muvaffak kılsın, yarınlarımıza herşeye rağmen her daim umutla bakabilmeyi nasip eylesin, sabredip çalışmayı, beklemeyi öğrenenlerden eylesin inşallah.
Bilhassa zaman.. Zaman öyle değerli bir nimet ki, onu harcayacağımız kişileri dahi çok dikkatli seçmeliyiz, harcayacağımız şeyleri de.. Ve zaman varken, En Önemli Olan'a yönelelim, En Önemli'nin rızasını ve hoşnutluğunu kazanmaya gayret edelim, hayatta hiçbir şeyin garantisi yoktur.. Rahman c.c bizleri ihlastan, takvadan ve rızasından ayırmasın inşallah Değerli Gülnisa Hocam..Bir ayet-i kerime var, konuyla ilgili düsturumuz o olsun inşallah. ''Kim hangi yolu isterse (hayır veya şer), biz ona o yolu kolaylaştırırız..'' İstikametimizi ne de güzel tarif ediyor.. Bizim istikametimiz hayır üzere olsun, gerisini Rabbimiz c.c kolaylaştıracaktır inşallah;)... Rahman c.c her daim yar ve yardımcınız olsun bu hayat yolculuğunda ve asıl yurdumuz olan ahirette inşallah..Her daim bu acizane öğrencinizin dualarındasınız değerli hocam..Güzel dualarınıza da tüm kalbimle amin diyorum..Rahman c.c dünyevi ve uhrevi her türlü sıkıntı ve musibetlerden gönlünüzü beri kılsın, umduklarınıza hayırlısıyla sizi eriştirsin inşallah..Selam, baki dua ve muhabbetle En Emin'e emanetsiniz inşallah..Gününüz hayırlı, bereketli ve feyiz dolu olsun inşallah..B)B)
selamunaleykum guzel yuraklı kardeşım
ne guzel de yorum yazmışsın
evet umut ederkende hayırlısını umut etmek
sanırım benım yorumuda bu eksık kalmıştı ama ınan kı ıcımdeydı
allah hayırlısını versın
umutlarında hayırlısı
ben hayata hedef koyanlardanım yanı ne yapmak ıstıyorusunuz formum ardıya oyle bısey
allah bızlerı hak yoldan ayırmasın allaha hayırlısını arzularımızın hayırlısını versın
allah yuzumuzun gulmesını nasıp etsın
allaha emanet olun
selam ve dua ıle