KANAATKAR OLMAK

5.690 görüntülenme · 15 yanıt

Paylaş:
evindar

evindar

Mübarek Üye · 1.413 mesaj

Yeryüzünde mevcut her canlının rızkı ALLAH'a aittir. (Hud Suresi, 6)

Kanaat gözü, gönlü tok olmak yani elinde bulunan nimet ile yetinmektir. Diğer taraftan kanaat, hırsı, tama ve hazlara düşkünlük gibi kavramlarla ifade edilen aşırı, kontrolsüz mal ve dünya tutkusunun kalpten silinmesiyle elde edilen ahlaki ve insani bir erdem olarakda değerlendirilmektedir. Müminler için kanaat sahibi olmak çok önemlidir.

Müslümüna yakışan az bulduğu zaman sabretmek, çok bulduğu zaman şükretmektir.

Kur'an'da, insanlar dünya hayatının süs ve cazibesine aldanarak ahireti unutmamaları için uyarılmış, dünya hayatının değersizliği ve geçiciliği vurgulanmış ve ahiret hayatının tercih edilmesi gerektiği sık sık anlatılmıştır. Peygamber Efendimiz (s.a.v) 'de bu gerçeği şöyle dile getirmiştir. Kanaatkar ol ki insanların ALLAH'a en çok şükredeni olasın.

Kaanatin bitmez tükenmez bir hazine olduğunu anlatan Peygamber Efendimiz (s.a.v) " Ya Rab verdiğin rızıkla beni kanaatkar kıl ve rızkı benim için mübarek eyle " buyurarak kanaatkar olmanın hayırlı neticesine dikkatimizi çekmiştir.

Rabbimizin verdiği nimetlere şükretmek, kanaatkar olmak, nimetleri çalışarak elde etmek, İslam ahlakının kazandırdığı güzel niteliklerdir.

Unutmamak gerekir ki, " insanın karnı nasıl aç olduğunda ve tok olduğunda farklı ise, dünya hırsı ve kanaat " da öyledir.
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

RE: KANAATKAR OLMAK

selamün aleyküm ablam

Rabbimiz bu olgun hasletten hepimizi nasiplendirir inşallah.kanaatkar ve nefsine hakim kullardan olmak duasıyla.

Allah razı olsun. baki selam ileB)
RECEB-I KAMER

RECEB-I KAMER

Mübarek Üye · 3.771 mesaj

Müslümüna yakışan az bulduğu zaman sabretmek, çok bulduğu zaman şükretmektir.
s.aleyküm ablacım allah(c.c.)razı olsun elinize,emeğinize sağlık..çok güzel ve çok mühim bir konuyu paylaşmışsınız bizlerle..kanaat mühim bir hazine farkına varabilene ve uygulayabilene..alıntı yaptığım kısımda da belirtildiği gibi müslümanız diyorsak onun gereği olan kanaatkar olmayı gözardı etmemeli,her daim,ne olursa olsun şükretmeliyiz..bizim hakkımız naz değil niyazdır..rabbim bizleri şükür eden ve kanaat eden kullarından eylesin inşaAllah..Allaha(c.c.)emanet olunuz..
Allahümme inneke afüvvün kerimün, tuhıbbül affe fa'fü anni.

Allah'ım sen çok affedicisin çok kerimsin affetmeyi seversin,benide affet.

AMİN..
~Elçi~

~Elçi~

Mübarek Üye · 2.893 mesaj

Esselamun aleyküm ablacığım Rahman bizleri kanaatkarlıktan ayırmasın inşaallah Allah razı olsun hayırlı kandiller selam ve dua ile...B)
CEVDET-71

CEVDET-71

Aktif Üye · 60 mesaj

S.A KARDEŞİM ELİNE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN ALLAHA EMANET OL B)B)B)B)
NEFSİM DERKİ DAHA ZAMANIN COKTUR
KİMSENİN ELİNDE SENEDİ YOKTUR
VALLAHİ BİLLAHİ HESABI ZORDUR
SON NEFES GELMEDEN GEL TÖĞBE EYLE

efsude

efsude

Mübarek Üye · 671 mesaj

selamuneleykum
allah razız olsun evındar abla.
ölum adımız kadar ıyı bıldıgımız ama bır o kadara en cok unuttugumuz sey sanırım.
selam ve dua ıle...B)
evindar

evindar

selamünaleyküm ~aliye_aliye, ~RECEB-I KAMER, ~zynp_rukiye, ~CEVDET-71, ~efsude kardeşim,

Rabbimiz hepimizden razı olur inşaALLAH. Sabır ve şükrümüzün daim olması duası ile.

selamünaleyküm
desertrose

desertrose

Mübarek Üye · 3.480 mesaj

" Ya Rab verdiğin rızıkla beni kanaatkar kıl ve rızkı benim için mübarek eyle "

Aminnnn....

Selamun aleykum güzel ablam.. Allah c.c. senden razı olsun, çok güzel bir paylaşımdı yine..
Emeğine yüreğine sağlık.. Selametle kal inşaAllahB)B)B)
evindar

evindar

desertrose yazdı:

Aminnnn....

Selamun aleykum güzel ablam.. Allah c.c. senden razı olsun, çok güzel bir paylaşımdı yine..
Emeğine yüreğine sağlık.. Selametle kal inşaAllahB)B)B)

selamünaleyküm kardeşim,

Rabbimiz hepimizden razı olur inşaALLAH. Sabır ve şükrümüzün daim olması duası ile.

selamünaleyküm
meftun61

meftun61

Mübarek Üye · 3.386 mesaj

SELAMUN ALEYKÜM ABLAM ALLAH RAZI OLSUN.BİLİNMESİ GEREKEN BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİN.
evindar

evindar

meftun61 yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM ABLAM ALLAH RAZI OLSUN.BİLİNMESİ GEREKEN BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİN.

selamünaleyküm kardeşim,

ALLAH-Ü TEALA (C.C) hepimizden razı olur inşaALLAH.

selamünaleyküm
m_muaz

m_muaz

Mübarek Üye · 7.359 mesaj

SELAMUN ALEYKUM

RAHMAN RAZI OLSUN O'NDAN GELEN HERŞEYE RAZI OLUP ŞÜKRETMEK DUASI İLE SELAMETLE..
AsK giBi siLah,,,nEfiS giBi düSmaN yOktUr...
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj

selamün aleyküm.ALLAH cc razı olsun selam ve dua ile kalın selametle.
~Elçi~

~Elçi~

Mübarek Üye · 2.893 mesaj

Esselamun aleyküm ablacığım;
Rahman razı olsun her daim inşaallah.Rabbim bizleri kanatkarlıktan ve cömertlikten ayırmasın inşaallah selam ve dua ile...B)
mustafa_46

mustafa_46

Kıdemli Üye · 238 mesaj

Rabbimizin verdiği nimetlere şükretmek, kanaatkar olmak, nimetleri çalışarak elde etmek, İslam ahlakının kazandırdığı güzel niteliklerdir. emeğinize sağlık a.e.o
ievyapan

ievyapan

Yeni Üye · 1 mesaj

AMİN

YA RAB YOLUNDAN AYIRMA GÖZ AÇIP KAPAYINCAYA KADAR BİLE BİZİ NEFSİMİZLE BAŞBAŞA BIRAKMA BİZLERİ YA RABBİ SEVDİĞİN DOSTLARININ AHLAKI İLE MÜŞERREF ET KAİNATIN EFENDİSİ HABİBİN ( S.A.V ) GİTTİĞİ YOLDAN GİDEREK SANA KAVUŞTUR CANIM ALLAH ( C.C )'IM BENİM SANA SOZNSUZ ŞÜKÜRLER OLSUN VERDİĞİN NİMETLERE ŞÜKÜRLER OLSUN NANKÖR OLMAKTAN BİZLERİ KORU YÜCE RABBİM.

VERDİĞİN NİMETLERLE GEÇİNMEYİ VE SON NEFESİMİZE KADAR ŞÜKRETMEYİ NASİP EYLE İSYANDA BİZLERİ UZAK EYLE CANIM ALLAH ( C.C )'IM BENİM
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.