Müslüman olunca önceki günahlar affedilir

764 görüntülenme · 4 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Dıhye-i Kelbi, iman etmeden önce zengin bir Arap melikiydi. Peygamber efendimiz onun müslüman olmasını arzu ediyordu.

Dıhye, Mescid-i Nebeviye girdi. Peygamber efendimiz, mübarek omuzlarındaki elbisesini yere serdiler. Oraya oturmasını işaret buyurdular. Resul-i ekrem efendimizin bu keremini gören Dıhye'nin gözlerinden yaşlar boşandı. Hürmetle, saygı ile ''Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühu ve Resulühu'' diyerek hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı. Peygamber efendimiz aleyhisselam sordu:
- Niçin ağlıyorsun?
- Ya Resulallah! Ben çok büyük günahlar işledim. Bu günahlarımın kefareti nedir? Malımın, mülkümün sadaka olarak verilmesi mi, yoksa öldürülmem mi gerekiyor?

- Ey Dıhye, nedir günahın?
- Ya Resulallah! Cahiliyet devrinin âdetine uyarak kız çocuklarımı öldürmüştüm.

Tam o sırada Cebrail aleyhisselam gelerek:
''Ya Resulallah! Allahü teâlâ müslüman olanların önceki işledikleri bütün günahlarını affetti'' buyurdu.

Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
meftun61

meftun61

Mübarek Üye · 3.386 mesaj

RE: Müslüman olunca önceki günahlar affedilir

selamun aleyküm cici, ''Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühu ve Resulühu'' allahımıza sonsuz hamdu senalar olsun.o ne büyük lutuf sahibidir.allah razı olsun çok güzelbir paylaşım olmuş.
RECEB-I KAMER

RECEB-I KAMER

Mübarek Üye · 3.771 mesaj

s.aleyküm allah(c.c.)razı olsun kardeşim eline emeğine sağlık..rabbim günahları affedilenlerden eylesin bizleri inşaAllah..allaha(c.c.)emanet ol s.aleyküm..
Allahümme inneke afüvvün kerimün, tuhıbbül affe fa'fü anni.

Allah'ım sen çok affedicisin çok kerimsin affetmeyi seversin,benide affet.

AMİN..
_Resul_

_Resul_

meftun61 yazdı:
selamun aleyküm cici, ''Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühu ve Resulühu'' allahımıza sonsuz hamdu senalar olsun.o ne büyük lutuf sahibidir.allah razı olsun çok güzelbir paylaşım olmuş.

Allah(c.c) sendende razı olsun....Allah(c.c)'ya emanet olun... B)B)B)
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
_Resul_

_Resul_

RECEB-I KAMER yazdı:
s.aleyküm allah(c.c.)razı olsun kardeşim eline emeğine sağlık..rabbim günahları affedilenlerden eylesin bizleri inşaAllah..allaha(c.c.)emanet ol s.aleyküm..

Ve aleykümselam...Allah(c.c) sizdende razı olsun...Allah(c.c)'ya emanet olun.... B)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.