Bir haksızlık gördüğümüzde önce elimizle gücümüz yetmezse dilimizle düzeltmemiz bunuda yapamazsak kalbimizle buğz etmemiz [küsmemiz]gerekiyor. Ben birhaksızlığa uğradım haksızlığı yapan kişi aileden olduğu için oloy büyümemesi başkalarıda üzülmemesi için el ve dil ilemüdahale edemiyorum. Bende ona buğz etmem [küsmem] gerekiyor Şimdi soruyorum müslümanın müslümana üç günden fazla dargın kalmaması gerekitiğine göre benim ne yapmam gerekiyor.
GÜNLÜK YAŞAMDAN PROBLEMLER
2.303 görüntülenme · 3 yanıt
RE: GÜNLÜK YAŞAMDAN PROBLEMLER
allah cc affedicidir ..........
peygamber sav efendimizde en çok sevdiği insanlardan hz hamza nın katilini affetmiş oda affedici ...
biz ... neden affedici olamıyoruz ...
git yüzüne durumu anlat genede sana hakkımı helal ediyorum de ... mutlaka anlar anlamazsada sen allahın selamını vermekten vazgeçme ...
allaha emanet ol ...
peygamber sav efendimizde en çok sevdiği insanlardan hz hamza nın katilini affetmiş oda affedici ...
git yüzüne durumu anlat genede sana hakkımı helal ediyorum de ... mutlaka anlar anlamazsada sen allahın selamını vermekten vazgeçme ...
allaha emanet ol ...
.
Ve Sen Yine Denendiğinde..
Ve Kalbin Daraldığında..
Ve Yine Bütün Kapılar Kapandığında..
Ve Yine Ne Yapman Gerektiğini Bilmediğinde..
Uzun Uzun Düşün Ve Hatırla Yaradanını!
Allah kuluna Kafi Değil mi?
Zümer Suresi
Ve Kalbin Daraldığında..
Ve Yine Bütün Kapılar Kapandığında..
Ve Yine Ne Yapman Gerektiğini Bilmediğinde..
Uzun Uzun Düşün Ve Hatırla Yaradanını!
Allah kuluna Kafi Değil mi?
Zümer Suresi
MEVLANANIN DEDİĞİBİ KARDEŞİM ALLAHA EMANET OL
allaha emanet ol ...
Sevgide güneş gibi ol,
dostluk ve kardeşlikte
akarsu gibi ol,
hataları örtmede gece gibi ol,
tevazuda toprak gibi ol,
öfkede ölü gibi ol,
her ne olursan ol,
ya olduğun gibi görün,
MEVLANANIN DEDİĞİBİ KARDEŞİM ALLAHA EMANET OL
allaha emanet ol ...
Sevgide güneş gibi ol,
dostluk ve kardeşlikte
akarsu gibi ol,
hataları örtmede gece gibi ol,
tevazuda toprak gibi ol,
öfkede ölü gibi ol,
her ne olursan ol,
ya olduğun gibi görün,
SELAMUN ALAYKUM KARDEŞİM BU SENİN YAŞADIĞIN ŞEYİ BENDE YAŞADIM EVİMDE DİĞİL AMA İŞ YERİMDE HİÇ HAKETMEDİĞİM BİR DAVRANIŞA VE AĞAR SÖZLERE MARUZ KALDIM SABAHA KADAR AĞLADIM ÜZÜLDÜM AMA AFFETTİM VERDİĞİ SELAMI ALDIM İÇİM HALA KIRGIN AMA SEN ONU AFFETMESSEN ALLAH'TAN NASIL BAĞIŞLANMA DİLERSİN NE SUÇLAR, GÜNAHLAR İŞLEYİP YİNE RABBİMİZİN KAPISINI ÇALMIYORMUYUZ. AFFET DİYE YALVARIYORUZ. BÖYLE DÜŞÜN BENCE BİRDE EVET İNSANIN GÖNLÜ KIRILIYOR AMA OLSUN AFFETMEK BİRŞEY KAYBETTİRMEZ AMA OLGUNLAŞTIRIR. ALLAH'A EMANET OL İNŞALLAH.
SELAMUN ALAYKUM KARDEŞİM BU SENİN YAŞADIĞIN ŞEYİ BENDE YAŞADIM EVİMDE DİĞİL AMA İŞ YERİMDE HİÇ HAKETMEDİĞİM BİR DAVRANIŞA VE AĞAR SÖZLERE MARUZ KALDIM SABAHA KADAR AĞLADIM ÜZÜLDÜM AMA AFFETTİM VERDİĞİ SELAMI ALDIM İÇİM HALA KIRGIN AMA SEN ONU AFFETMESSEN ALLAH'TAN NASIL BAĞIŞLANMA DİLERSİN NE SUÇLAR, GÜNAHLAR İŞLEYİP YİNE RABBİMİZİN KAPISINI ÇALMIYORMUYUZ. AFFET DİYE YALVARIYORUZ. BÖYLE DÜŞÜN BENCE BİRDE EVET İNSANIN GÖNLÜ KIRILIYOR AMA OLSUN AFFETMEK BİRŞEY KAYBETTİRMEZ AMA OLGUNLAŞTIRIR. ALLAH'A EMANET OL İNŞALLAH.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/19444-gunluk-yasamdan-problemler · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Ailemle yaşadığım problemler... Dini sohbet 11 cevap
- Sizce islami yaşamdan uzaklaştıran en etken fitne hangisidir? İslami Bilgi ve Kaynaklar 35 cevap
- MÜSLÜMANIN GÜNLÜK HAYAT ÇİZELGESİ!! Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 20 cevap
- 6 esma - peygamber efendimiz'in (sav) günlük yaptiği zikirler Sünnet-i Seniyye 34 cevap
- Müslümanlıktan Kırma.. Günlük Satırlarım Edebiyat 22 cevap
- Günlük! Fıkra, Mizah Bölümü 24 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.