MÜCÂHEDE

1.388 görüntülenme · 10 yanıt

Paylaş:
nuresma

nuresma

Mübarek Üye · 2.975 mesaj

selamun aleykum.
hadisler:

112. Saîd İbni Abdülazîz’in Rebîa İbni Yezîd’den; Rebîa’nın Ebû İdrîs el-Havlânî’den, onun Ebû Zer Cündeb İbni Cünâde radıyallahu anh’den; Ebû Zer’in Nebî sallallahu aleyhi ve sellem’den; onun da Allah Tebâreke ve Teâlâ hazretlerinden rivayet ettiğine göre Allah Teâlâ şöyle buyurdu:

“Kullarım! Ben zulmetmeyi kendime haram kıldım. Onu sizin aranızda da haram kıldım. Artık birbirinize zulmetmeyiniz.

Kullarım! Benim hidâyet ettiklerim dışında hepiniz sapıtmışsınız. O halde benden hidâyet dileyin ki sizi doğruya ileteyim.

Kullarım! Benim doyurduklarım hariç, hepiniz açsınız. Benden yiyecek isteyin ki sizi doyurayım.

Kullarım! Benim giydirdiklerim hariç, hepiniz çıplaksınız. Benden giyecek isteyin ki sizi giydireyim.

Kullarım! Siz gece-gündüz günah işlemektesiniz, bütün günahları afveden de yalnızca benim. Benden af dileyin ki sizi bağışlayayım.

Kullarım! Bana zarar vermek elinizden gelmez ki, zarar verebilesiniz. Bana fayda vermeye gücünüz yetmez ki, fayda veresiniz.

Kullarım! Evveliniz ahiriniz, insanınız cinleriniz, en müttaki bir kişinin kalbi ve duygusuna sahip olsalar, bu benim mülkümde herhangi bir şey arttırmaz.

Kullarım! Evveliniz âhiriniz, insanınız cinleriniz, en günahkâr bir kişinin kalbi ve duygusuna sahip olsalar, bu benim mülkümden en küçük bir şey eksiltmez.

Kullarım! Evveliniz âhiriniz, insanınız cinleriniz bir yerde toplanıp benden istekte bulunacak olsalar, ben de her birine istediğini versem, bu benim mülkümden ancak, iğne denize daldırılıp çıkarıldığında denizden ne kadar eksiltebilirse işte o kadar azaltır. (Yani hiç bir şey eksiltmez.)

Kullarım! İşte sizin amelleriniz. Onları sizin için saklar, sonra onları size iâde ederim. Artık kim bir hayır bulursa Allah’a hamd etsin. Kim de hayırdan başka bir şey bulursa öz nefsinden başka kimseyi ayıplamasın.”

Saîd İbni Abdülaziz dedi ki, Ebû İdris el-Havlânî bu hadisi rivâyet ettiği zaman dizleri üzerine çöküverdi.Müslim, Birr 55
Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.

özgürlüğün özgürlüğümüzdür Kudüs
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

RE: MÜCÂHEDE

Selamün aleyküm....Muhteşemler...Allah(c.c) razı olsun inşallah...... Allah(c.c)'ya emanet olun. B)
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
m_muaz

m_muaz

Mübarek Üye · 7.359 mesaj

ve aleykum selam

Allah cc. razı olsun selametle..
AsK giBi siLah,,,nEfiS giBi düSmaN yOktUr...
ATA_11

ATA_11

Mübarek Üye · 534 mesaj

VE ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM.BUNA NE YORUM YAPILABİLİRKİ.MUHTEŞEM MUHTEŞEM.SAĞOLASIN.RABBİM RAZI OLSUN...
nuresma

nuresma

selamun aleykum Allah razı olsun.B)B)
Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.

mtekik

mtekik

Mübarek Üye · 2.702 mesaj

s.a. ablam,
Çok güzel ellerine sağlık, inşaallah bu emeklerinizin karşılığını cenneti âlâ da Efendimiz Hz. Muhammed s.a.v.'e komşu olarak alırsınız.

ALLAH'ım c.c. beni ibadetlerimle değil, rahmetinle yargıla....

k.s.e.o.
desertrose

desertrose

Mübarek Üye · 3.480 mesaj

Selamun aleykum.. Emeğine sağlık, Allah c.c. razı olsun kardeşim.. B)B)B)B)B)
Rabbim bunlara uymak nasip etsin bizlere.. Selam ve dua ile kal inşaAllahB)B)
nuresma

nuresma

mtekik yazdı:
s.a. ablam,
Çok güzel ellerine sağlık, inşaallah bu emeklerinizin karşılığını cenneti âlâ da Efendimiz Hz. Muhammed s.a.v.'e komşu olarak alırsınız.

ALLAH'ım c.c. beni ibadetlerimle değil, rahmetinle yargıla....

k.s.e.o.

a.s. abim Allah razı olsun. cümlemizi inşallah Rabbim cennetine kabul buyursun.
B)ALLAH'ım c.c. beni ibadetlerimle değil, rahmetinle yargıla....B)amin.
A.e.olun

nuresma

nuresma

desertrose yazdı:
Selamun aleykum.. Emeğine sağlık, Allah c.c. razı olsun kardeşim.. B)B)B)B)B)
Rabbim bunlara uymak nasip etsin bizlere.. Selam ve dua ile kal inşaAllahB)B)

aleykum selam kardeşim.B) Allah sizden de razı olsun.amin. selametle..B)B)

ADALETIMAHZA

ADALETIMAHZA

Mübarek Üye · 3.630 mesaj

S.A.ALLAH RAZI OLSUN.İNŞAALLAH HAKKIYLA ANLAYIP UYANLARDAN OLALIM.A.E.O.B)B)B)
YA MUKALLİBEL KULUB SEBBİT KALBİ ALA DİNİKE
nuresma

nuresma

ADALETIMAHZA yazdı:
S.A.ALLAH RAZI OLSUN.İNŞAALLAH HAKKIYLA ANLAYIP UYANLARDAN OLALIM.A.E.O.B)B)B)

a.s. amin amin ablam.sen de allaha emanet ol.B)B)B)B)

Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.