Kapatılamayan kapı

1.295 görüntülenme · 18 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Bir zamanlar valilik yapan birisinin çok güzel bir bahçesi vardı. Rengarenk çiçeklerle donatılmış, tam bir zevk ve sefa yeriydi. Bir gün vali, bu bahçeye geldi. Orada bahçıvanın hanımını gördü. Kadın çok güzeldi. Vali, bir bahane ile kadının kocası olan bahçıvanı, bir iş için dışarıya gönderdi. Kadına da dedi ki:
- Bahçenin kapılarını kapat. Hiçbir kapı açık kalmasın!

Kadın, akıllı ve namuslu idi. Valinin kendisine kötü niyet taşıdığını anladı. Gidip bir ağacın arkasına saklandı ve biraz sonra gelip dedi ki:
- Kapıları kapattım. Yalnız bir tanesi kaldı. Onu kapatmaya gücüm yetmiyor. Ne kadar uğraşsam da kapatamıyorum.
-O, hangi kapıdır?
-Bu kapı, Allahü teâlânın bizi gözetlediği kapıdır.

Vali, bu sözü duyunca, pişman olup tevbe etti. Kendisini ilme ve ibadete verdi. Allahü teâlânın sevgili kullarından biri oldu.
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
RECEB-I KAMER

RECEB-I KAMER

Mübarek Üye · 3.771 mesaj

RE: Kapatılamayan kapı

S.ALEYKÜM KARDEŞİM ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN EVET RABBİM KALBİMİZDEN GEÇENİ,NE DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ HERŞEYİ BİLİYOR VE HERŞEYDEN HABERDAR..ALLAHA(c.c.)EMANET OL KARDEŞİM..:(:(
Allahümme inneke afüvvün kerimün, tuhıbbül affe fa'fü anni.

Allah'ım sen çok affedicisin çok kerimsin affetmeyi seversin,benide affet.

AMİN..
umeyye

umeyye

Mübarek Üye · 1.936 mesaj

s.a kardeşim emeğine sağlık ALLAH razı olsun Allahu Teala karanlık gecede kara taşın üzerindeki kara karıncanın yürüdüğünü görür ve ayağının sesini işitir. Ondan hiç bir şey gizlenemez a.e.o.
mustafa incesu

mustafa incesu

Aktif Üye · 99 mesaj

ALLLH razı olsun.ALLAH bizleri nefsimizle nefes alıp verme miktarı kadar baş başa bırakmasın.ALLAH bizleri nefsimizle olan mücadelemizden galip eylesin.ALLAH yar ve yardımcınız olsun...
_Resul_

_Resul_

RECEB-I KAMER yazdı:
S.ALEYKÜM KARDEŞİM ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN EVET RABBİM KALBİMİZDEN GEÇENİ,NE DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ HERŞEYİ BİLİYOR VE HERŞEYDEN HABERDAR..ALLAHA(c.c.)EMANET OL KARDEŞİM..:(:(

Ve aleykümselam....Allah(c.c)sizdende razı olsun...Evet rabbimiz şüphesiz her şeyden haberdardır...... Allah(c.c) bu işlerle uğraşanlarıda ıslah etsin inşallah......Allah(c.c)'ya emanet olun..Hayırlı günler.
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
_Resul_

_Resul_

umeyye yazdı:
s.a kardeşim emeğine sağlık ALLAH razı olsun Allahu Teala karanlık gecede kara taşın üzerindeki kara karıncanın yürüdüğünü görür ve ayağının sesini işitir. Ondan hiç bir şey gizlenemez a.e.o.

Ve aleykümselam:...Allah(c.c) sizdende razı olsun....Çok doğru şüphesiz........Allah(c.c) ' ya emanet olun... B)
_Resul_

_Resul_

mustafa incesu yazdı:
ALLAH razı olsun.ALLAH bizleri nefsimizle nefes alıp verme miktarı kadar baş başa bırakmasın.ALLAH bizleri nefsimizle olan mücadelemizden galip eylesin.ALLAH yar ve yardımcınız olsun...

Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah.....Amin inşallah güzel dularınız için.....
huzunlu_gurbet

huzunlu_gurbet

Mübarek Üye · 1.098 mesaj

B)B)B)B)B)B)B) ALLAH RAZI OLSUN SELAMETLE
ALLAHümme Rabbenâ. Ezhibi'l-be'se, işfi, ente'ş-şâfi. Lâ şifâen illâ şifâüke, şifâen lâ yuğâdiru sekamen." aminn
Sabrinnisa

Sabrinnisa

Kıdemli Üye · 238 mesaj

S.A ALLAH(C.C.) RAZI OLSUN.HERKESİN HATIRINDA OLSA KAPATILAMAYAN KAPI NE GÜZEL OLURDU:(AEO KARDEŞİM
ercan oral

ercan oral

Üye · 13 mesaj

ne güzel yazmışsın kardeş
validen şimdi de çok var ama
o kadın azaldı maalesef
çevremizdeki kendini tesettürlü zanneden bayanlarda okusa keşke

:@
ercan oral

ercan oral

Üye · 13 mesaj

RE: kapatılamayan kapı

RE: kapatılamayan kapı

ne güzle yazmışsın kardeş
vali gibi erkek hala var yanlız
bahçıvanın karısı gıbı hanımlar azaldı
çevremizdeki hanımları görüyorumda vahkı vah
ben fatıhteyım burası boyleyse baska yerler nasıl
kımbılır
ercan oral

ercan oral

Üye · 13 mesaj

kardeş eline saglık valı karakterınde
erkek şimdi daha çok
ama ne yazıkki bahçıvanın hanımı gıbı kadınlar azaldı
fatıhteyım gözlemım bu şekilde burada boyleyse baska yerlerde nasıl varın sız düşünün:(
_Resul_

_Resul_

huzunlu_gurbet yazdı:
B)B)B)B)B)B)B) ALLAH RAZI OLSUN SELAMETLE

ALLAH(C.C) SİZDENDE RAZI OLSUN.....Hayırlı günler.... B)
_Resul_

_Resul_

Sabrinnisa yazdı:
S.A ALLAH(C.C.) RAZI OLSUN.HERKESİN HATIRINDA OLSA KAPATILAMAYAN KAPI NE GÜZEL OLURDU:(AEO KARDEŞİM

vE Aleykümselam......Allah(c.c) sizdende razı olsun....B)B)B)B)Hayırlı günler
_Resul_

_Resul_

ercan oral yazdı:
ne güzel yazmışsın kardeş
validen şimdi de çok var ama
o kadın azaldı maalesef
çevremizdeki kendini tesettürlü zanneden bayanlarda okusa keşke

:@

Keşke........Allah(c.c) razı olsun.... Hayırlı günlerB)
_Resul_

_Resul_

ercan oral yazdı:
ne güzle yazmışsın kardeş
vali gibi erkek hala var yanlız
bahçıvanın karısı gıbı hanımlar azaldı
çevremizdeki hanımları görüyorumda vahkı vah
ben fatıhteyım burası boyleyse baska yerler nasıl
kımbılır

Allah(c.c) razı olsun...Hayırlı günler..... B)
_Resul_

_Resul_

ercan oral yazdı:
kardeş eline saglık valı karakterınde
erkek şimdi daha çok
ama ne yazıkki bahçıvanın hanımı gıbı kadınlar azaldı
fatıhteyım gözlemım bu şekilde burada boyleyse baska yerlerde nasıl varın sız düşünün:(

Allah(c.c) razı olsun inşallah...Allah(c.c)'ya emanet olun......B)
abdullah_47

abdullah_47

Kıdemli Üye · 178 mesaj

Allah(c.c) razı olsun hayırlı günler inşallah bütün insanlar valininilk yaptığı işe başvurmaz......B)B)
_Resul_

_Resul_

abdullah_47 yazdı:
Allah(c.c) razı olsun hayırlı günler inşallah bütün insanlar valininilk yaptığı işe başvurmaz......B)B)

Allah(c.c) sendende razı olsun... Allah(c.c)'ya emanet ol.. B)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.