Herkesin ceza ve mükafatı verilmiş

636 görüntülenme · 6 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Behlül Dânâ, bir gün Harun Reşid'den bir vazife istedi. Harun Reşid de ona çarşı pazar ağalığını verdi. Behlül hemen işe koyuldu. İlk olarak bir fırına gitti. Birkaç ekmek tarttı hepsi normal gramajından noksan geldi. Dönüp fırıncıya sordu:
''Hayatından memnun musun, geçinebiliyor musun, çoluk-çocuğunla ağzının tadı var mı?''
Adam her soruya olumsuz cevap verdi.

Behlül bir şey demeden ayrıldı ve bir başka fırına geçti. Orada da birkaç ekmek tarttı ve gördü ki bütün ekmekler gramajından fazla geliyor, eksik gelmiyor. Aynı soruları bu fırının sahibine de sordu ve her soruya olumlu cevap aldı.

Bundan sonra başka bir yere uğramadan doğru Harun Reşid'in huzuruna çıktı ve yeni bir vazife istedi. Harun Reşid, "Behlül daha demin vazife verdik sana, ne çabuk bıktın?" dedi.

Behlül açıkladı:
“Çarşı pazarın ağası varmış! Benden önce ekmekleri tartmış, vicdanları tartmış, buna göre herkes hesabını ödemiş, ceza ve mükafatları verilmiş, bana ihtiyaç KALMAMIŞ''
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
l@l

l@l

Mübarek Üye · 656 mesaj

RE: Herkesin ceza ve mükafatı verilmiş

B) evet Yüce rabbim vermiş mükafatlarını B)
andelib

andelib

Kıdemli Üye · 434 mesaj

eeeee

buda dürüstlüğün mükafaatı
_Resul_

_Resul_

l@l yazdı:
B) evet Yüce rabbim vermiş mükafatlarını B)

B)B)B)B)B)
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
_Resul_

_Resul_

andelib yazdı:
eeeee

buda dürüstlüğün mükafaatı

B)B)B)B)B)
Sahibinur

Sahibinur

Yeni Üye · 8 mesaj

Ve subhanallah....B)
_Resul_

_Resul_

Sahibinur yazdı:
Ve subhanallah....B)

B)B)B)B)

Hoşgeldiniz aramıza Üyeliğiniz hayırlı olsun.... B)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.