ESAS HASTA BENMİŞİM

761 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
istikbal

istikbal

Mübarek Üye · 1.236 mesaj

Bir zaman Cüneyd-i Bağdâdî'nin gözlerinde ağrı meydana geldi. Tabib çağırdılar, gelen tabib, hıristiyan idi. Muâyene edip;

"Gözlerinize su değdirmeyeceksiniz." dedi.

Cüneyd-i Bağdâdî;

"Su değdirmesem nasıl abdest alırım?" deyince, tabib;

"Gözleriniz size lâzım ise su değdirmeyeceksiniz." dedi.

Cüneyd-i Bağdâdî abdest alıp namaz kıldı ve namazdan sonra bir mikdâr uyudu. Uyandığında gözlerinde hiç ağrı kalmamıştı. O anda duyduğu ses;

"Yâ Cüneyd! Sen bizim için gözlerini fedâ ettiğin için, biz de senden o ağrıyı aldık." diyordu.

Bir zaman sonra hıristiyan tabib tekrar geldi. Baktı ki gözleri tamâmen iyi olmuş. Hayret edip;

"Nasıl yaptın da iyi oldu?" dedi.

Cüneyd-i Bağdâdî olanları anlatınca, Cüneyd-i Bağdâdî'nin elini öpüp îmân etti ve;

"Esas ağrıyan göz sizinki değil benim gözlerim imiş. Hakikatleri göremiyen ben imişim" dedi.

alıntı
“Yeryüzünde en güzel sistem İslam’dır. Sakın ha bu sistemi mal korkusundan, can korkusundan çakallara parçalatmayın. Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Sonra hakkınızla beraber, müslümanlık şerefiniz de gider”[Şehid Muammer Aslantaş]
theays

theays

Aktif Üye · 65 mesaj

RE: ESAS HASTA BENMİŞİM

s.a evet gerçek iman gerçek teslimiyet gerçek tevekkül bu işte allah bize ve herkese nasip etsin inşaallah
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Allah razı olsun kardeşim. emeğinize sağlık.. Rabbimiz mükafatını veriyor. selam ve dua ile.
istikbal

istikbal

theays yazdı:
s.a evet gerçek iman gerçek teslimiyet gerçek tevekkül bu işte allah bize ve herkese nasip etsin inşaallah

Amin kardeşim selametle
“Yeryüzünde en güzel sistem İslam’dır. Sakın ha bu sistemi mal korkusundan, can korkusundan çakallara parçalatmayın. Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Sonra hakkınızla beraber, müslümanlık şerefiniz de gider”[Şehid Muammer Aslantaş]
istikbal

istikbal

aliye_aliye yazdı:
Allah razı olsun kardeşim. emeğinize sağlık.. Rabbimiz mükafatını veriyor. selam ve dua ile.

Allah cümlemizden razı olsun sağlıcakla kalın
M DENIZ

M DENIZ

Mübarek Üye · 1.228 mesaj

SELAMUN ALEYKÜM EVET ÇOK GÜZEL Bİ KISSA İMİŞ. RABBİM BİZLERİDE HAKİKATİ GÖREN KULLARINDAN EYLESİN İNŞALLAH. ALLAH'A (C.C) EMANET OLUN. SELAMUN ALEYKÜM
umeyye

umeyye

Mübarek Üye · 1.936 mesaj

s.a kardeşim ALLAH razı olsun emeğine sağlık a.e.o.
aysecan06

aysecan06

Yeni Üye · 9 mesaj

ALLAH IM HEPİMİZİ DOĞRU YOLUNDAN AYIRMASIN (AMİN..)
Çeşm-i Bülbül

Çeşm-i Bülbül

Mübarek Üye · 13.384 mesaj

allah razı olsun
çok güzeldi
.....

Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..

NFK
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.