BİR MUSİBET

648 görüntülenme · 3 yanıt

Paylaş:
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

Kumandanlarından biri bir zafer dönüşü Halife Hz. Ömer‘in huzuruna çıktı. Yanında kısa boylu, tıknaz biri bulunuyordu. Hz. Ömer

-"Bu kim?" diye sordu. Kumandan anlattı:

"Efendim bu benim sağ kolumdur. Hangi görevi verdimse başarı ile tamamladı. En gizli haberleri yerine ulaştırdı. Bazen bir orduya bedel hizmet gördü. Zaferlerimi onun sayesinde kazandım diyebilirim."

Aradan zaman geçti, aynı kumandan halifenin huzuruna yeniden çıktı. Ama mağlup bir kumandan olarak Halife sordu:

- Hani sağ kolun nerede?

- Sormayın ya Ömer, ihanet etti, düşman tarafına geçti.

Hz. Ömer bu defa konuştu:

- Allah‘tan başka hiç kimseye dayanmamak gerektiğini geçen sefer söyleyecektim vazgeçtim. Bir musibet bin nasihattan yeğdir diye düşündüm.
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

RE: BİR MUSİBET

- Allah'tan başka hiç kimseye dayanmamak gerektiğini geçen sefer söyleyecektim vazgeçtim. Bir musibet bin nasihattan yeğdir diye düşündüm.

Allah razı olsun kardeşim. paylaşım ibretlikti.. hayatta rabbimizden başka kimseye dayanmamak ve güvenmemek gerekiyor. emeğinize sağlık.. Asıl sahibimizin dostluğunu unutmayanlardan olmak duasıyla.
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM ALLAHTAN BAŞKASINA ÜMİT BAĞLAMAMK VE HERŞEYİ ONDAN DİLEMEYİ ÖĞRETTİN BİZE SAĞOLASIN

ALLAHA EMANET OLUN

ALLAH ONLAR GİBİ OLMAYI NASİP EDER İNŞALLAH.VE ŞEFAATLERİNE NAYİL OLMAYII....
Sabrinnisa

Sabrinnisa

Kıdemli Üye · 238 mesaj

S.A ALLAH RAZI OLSUN.DOST İSTERSEK ÖNCE ALLAH AZZE VE CELLE...
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.