lawyer3Paylaşımınız için Allah'ın rahmet ve mağfireti üzerinize olsun. Yukarıda zikredilen hadis sahih midir? Çünkü halk arasında 1000 İhlas suresinin 1 Kur'an hatmine eşit olduğuna dair söylentiler de var. Ancak bu bilginin de yanlış olduğunu duymuştum. Verdiğiniz bilgiler için Allah sizlere iki cihan saadeti nasip etsin...
Allah C.C. razı olsun Amin inşaAllah..Mübarek şimdi hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki:
(3 gece ateşlenen, günahlarından anadan doğduğu gün gibi temizlenir.) [Deylemi]
(Ayda 3 gün oruç tutan, ayın hepsini oruçlu geçirmiş gibi olur.) [İbni Asakir]
(Meste mesh müddeti, misafir için 3 gün,
3 gece; mukim için 1 gün 1 gecedir.) [Tirmizi]
(Bismillâhillezi lâ yedurru ...... duasını sabah 3 kere okuyana akşama kadar, akşam okuyana da, sabaha kadar hiç bela
gelmez.) [İbni Mace]
(1 gün ilim öğrenmek, 3 ay oruç tutmaktan daha hayırlıdır.) [Deylemi]
(Her namazdan sonra; 3 kere "Estağfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüv el-hayyel-kayyume ve etubü ileyh"
okuyanın, bütün günahları affolur.) [İbni Sünni]
(Namaz sonunda, 3 kez Sübhane Rabbike âyetini okuyan çok sevaba kavuşur.) [Taberani]
(Sabah-akşam 7 kez, "Hasbiyallahü la ilahe illa hu, aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül-arşil-azim"
okuyan dünya ve ahiret sıkıntılarından kurtulur.) [İbni Sünni]
(Cuma namazından sonra, 7 kere "
İhlas ve Muavvizeteyn"
okuyan, bir hafta kazadan, beladan ve kötü işlerden korunur.) [İbni Sünni]
(Sabah veya akşam namazını kıldıktan sonra, 7 defa "Allahümme ecirni minennar"
diyen, o gün ölürse Cehennemden korunur.) [Nesai]
(Cuma günü 80 salevat getirenin, 80 yıllık günahı affolur.) [Dare Kutni]
(Her namazdan sonra 33 sübhanallah, 33 elhamdülillah, 33 Allahü ekber sonra, "La ilahe illallahü vahdehü la şerike leh lehül-mülkü ve lehül-hamdü ve hüve alâ külli şeyin kadir" diyen kimsenin deniz köpüğü kadar günahı olsa da affedilir.) [Müslim]
Ebu Hureyre'nin (r.a.) haber verdigine göre:
Allah Resulü (a.s.) söyle buyurmustur:
"Süphesiz Aziz ve Celil Allah söyle buyurur:
Ben kulumun beni zannettigi gibiyim. Kulum beni anarken
ben muhakkak onunla beraber bulunurum. Eger o beni gönlünde gizlice zikrederse,
ben de onu gönlümde zikrederim. Eger o beni bir cemaat içinde zikrederse,
ben de onu o cemaatten daha hayirli bir cemaat içinde zikrederim. Kulum bana bir karis yaklasirsa,
ben ona bir arsin yaklasirim. Kulum bana bir arsin yaklasirsa,
ben ona bir kulaç yaklasirim. o bana yürüyerek gelirse,
ben ona kosarak varirim."
Cenâb-ı Hakk, Hadis-i Kutsî’de “Ben kulumun zannı üzereyim.” buyurmaktadır. Bir kulun hesabı görülüyor. Sonunda cehenneme gitmesine karar veriliyor. Bu kul, cehenneme giderken kendi kendine, “Ben böyle bilmezdim.” diyerek gidiyor. Allah Teâlâ bildiği halde meleklere, “Ne diyor kulum?” diye soruyor. Melekler, “Ben böyle bilmezdim.” diyor yaRabbi, diyorlar. Kul sözlerinin devamında, “Allah (cc), beni cennete götürür zannediyordum, şimdi cehenneme gidiyorum, günahım ağır geldi.” diyor. Allah (cc), kuluna, “Öyle mi zannederdin.” diye sorduğunda o da, “EvetyaRabbi!” diye cevap veriyor. Rabbimiz (cc), “Öyleysekulumu cennet-i a’laya götürün. Ben kulumun zannı üzereyim.” buyuruyor
Ben derimki mübarek;Her geleni
Hızır, her geceyi Kadir bilmelidir.
..... Duayla kalınız inşaAllah.Es-Selamun Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatuhü.