Eski bir çorabı bile götüremedim

1.247 görüntülenme · 15 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Adamın biri oğluna; (Senden iki isteğim var, birincisi, öldüğüm zaman ayağımın birine eski bir çorap giydirmeyi ihmal etme. İkincisi ise şu ağzı kapalı mektubu beni defnedinceye kadar açma, defnettikten sonra aç oku) diye vasiyette bulundu.

Zaman geldi adam öldü. Kefeni saracağı zaman, oğlu babasının vasiyetini arz ederek, (Babama mutlaka bir eski çorap giydireceğiz) dedi. İmam, (Olmaz, dinimize göre ölü kefenden başka bir şeyle gömülmez) dedi. Çocuk ısrar etti, ama fayda vermedi. Definden sonra oğlu babasının bıraktığı mektubu okumaya başladı:

''Oğlum! Görüyorsun ya, o kadar malım mülküm olduğu halde, bir eski çorabı bile beraber götüremedim. Elbette bir gün sen de benim gibi öleceksin. Sana da birkaç metre kefenden başka bir şey vermeyecekler. Sana bıraktığım malı, iyi harca, sarf edeceğin yerleri iyi seç. Beş vakit namazını ve diğer ibadetlerini sakın aksatma, dinde bildirildiği şekliyle tam yap. Çünkü senin kabre götüreceğin amelinden başka bir şey değildir.''
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
_Resul_

_Resul_

RE: Eski bir çorabı bile götüremedim

B)Hayırlı günler....
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
desertrose

desertrose

Mübarek Üye · 3.480 mesaj

Selamun aleykum..
Emeğine sağlık kardeşim ibretlik bir hikayeydi..
Bunun filmini Sırlar Dünyasında izlemiştim..
İbret alanlardan olmak duası ile selametle kal kardeşim..B)B)
M DENIZ

M DENIZ

Mübarek Üye · 1.228 mesaj

SELAMUN ALEYKÜM ÇOK GÜZELMİŞ ELİNE SAĞLIK KARDEŞİM ALLAH'A(C.C) EMANET OL. BU ARADA İST. İŞİ BÜYÜK İHTİMALLE AĞUSTOS 2, HAFTASI OLACAK İNŞALLAH ALLAH(C.C) İZİN VERİRSE ONA GÖRE AYARLA TAMAM. HADİ SELAMUN ALEYKÜM.
_Resul_

_Resul_

desertrose yazdı:
Selamun aleykum..
Emeğine sağlık kardeşim ibretlik bir hikayeydi..
Bunun filmini Sırlar Dünyasında izlemiştim..
İbret alanlardan olmak duası ile selametle kal kardeşim..B)B)

Ve aleykümselam....Allah(c.c) razı olsun Allaha emanet olun...B)B)B)
_Resul_

_Resul_

M DENIZ yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM ÇOK GÜZELMİŞ ELİNE SAĞLIK KARDEŞİM ALLAH'A(C.C) EMANET OL. BU ARADA İST. İŞİ BÜYÜK İHTİMALLE AĞUSTOS 2, HAFTASI OLACAK İNŞALLAH ALLAH(C.C) İZİN VERİRSE ONA GÖRE AYARLA TAMAM. HADİ SELAMUN ALEYKÜM.

Aleykümselam...Allah(c.c) razı olsun...Allaha emanet olun...... B)B)B) inşallah inşallah.... B)B)B)
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

selamün aleyküm kardeşim. paylaşım çok anlamlıydı. Allah razı olsun.. dünyada mal, mülk, para sevgisinin insana hiçbir şey vermeyeceği, bu kadar güzel anlatılabilirdi. emeğinize sağlık.dua ile.
_Resul_

_Resul_

aliye_aliye yazdı:
selamün aleyküm kardeşim. paylaşım çok anlamlıydı. Allah razı olsun.. dünyada mal, mülk, para sevgisinin insana hiçbir şey vermeyeceği, bu kadar güzel anlatılabilirdi. emeğinize sağlık.dua ile.

Ve aleykümselam ..Allah(c.c) razı olsun inşallah beğendiinize sevindim.. Allaha emanet olun hayırlı günler... B)B)
huzunlu_gurbet

huzunlu_gurbet

Mübarek Üye · 1.098 mesaj

SELAMUNALEYKUM ALLAH RAZI OLSUN B)B)B)
ALLAHümme Rabbenâ. Ezhibi'l-be'se, işfi, ente'ş-şâfi. Lâ şifâen illâ şifâüke, şifâen lâ yuğâdiru sekamen." aminn
_Resul_

_Resul_

huzunlu_gurbet yazdı:
SELAMUNALEYKUM ALLAH RAZI OLSUN B)B)B)

Ve aleykümselam...Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah ..... B)
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

selamun aleykum kardeşim ellerine saglık rabbim razı olsun
inşallah bunun farkında olup ahiretimiz için güzel şeylerden yapanlardan eylesin
rabbimize emanetsin inşallah
_Resul_

_Resul_

<DAMLA>selamun aleykum kardeşim ellerine saglık rabbim razı olsun
inşallah bunun farkında olup ahiretimiz için güzel şeylerden yapanlardan eylesin
rabbimize emanetsin inşallah

Ve aleykümselam...Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah...
Amin inşallah..Allah(c.c)'ya emanet olun.
leyla_serdar

leyla_serdar

Kıdemli Üye · 339 mesaj

Selamun aleykum,,, emeginize saglik, ne güzel baba oglu arasinda bir nasihat, malesef günümüzde zamanimizi degerlendirip etrafimizdakilere cocuklarimizi karsimiza alip, güzel sozler kelimelerle yasam dunya ve imanimiz'la ilgili bilgiler anlatmayi umursamiyoruz, aslinda bir bilsek nelerin kaciriyoruz,,, günlük yasantimiz ne yazikki arada bizleri kör gibi birakip üzerimizden zamani yillari geciriyor.... farkina varincada is isten geçmis gibi oluyor,,, Rabbim (c.c) yar ve yardimcimiz olsun.. insallah beni anlarsiniz,,, Cumaniz hayirli olsun;
berra34

berra34

Kıdemli Üye · 201 mesaj

ALLAH ARZI OLSUN,GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI.HEPİMİZ BİR GÜN TOPRAĞA GİRCEĞİMİZİN HERAN FARKINDA OLSAK DÜNYA MALINA BUKADARMEHİL VERMEZDIK HERALDE.
_Resul_

_Resul_

berra34ALLAH ARZI OLSUN,GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI.HEPİMİZ BİR GÜN TOPRAĞA GİRCEĞİMİZİN HERAN FARKINDA OLSAK DÜNYA MALINA BUKADARMEHİL VERMEZDIK HERALDE.

Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah...Çok doğru söylüyorsunuz..
_Resul_

_Resul_

leyla_serdar, post: 487494, member: 61910Selamun aleykum,,, emeginize saglik, ne güzel baba oglu arasinda bir nasihat, malesef günümüzde zamanimizi degerlendirip etrafimizdakilere cocuklarimizi karsimiza alip, güzel sozler kelimelerle yasam dunya ve imanimiz'la ilgili bilgiler anlatmayi umursamiyoruz, aslinda bir bilsek nelerin kaciriyoruz,,, günlük yasantimiz ne yazikki arada bizleri kör gibi birakip üzerimizden zamani yillari geciriyor.... farkina varincada is isten geçmis gibi oluyor,,, Rabbim (c.c) yar ve yardimcimiz olsun.. insallah beni anlarsiniz,,, Cumaniz hayirli olsun;

Dediğiniz gibi rabbim yardımcımız olsun inşallah..Amin....
Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah..
Hayırlı günler..
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.