İKİ ER KİŞİ İLE BİR HATUN KİŞİ

2.573 görüntülenme · 18 yanıt

Paylaş:
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

Hacı Bayram Veli, Sultan II. Murad’ın saygı duyduğu manevi önderlerdendi. Hükümdarın Hacı Bayram’a saygısı o derece büyüktü ki ona mürid olanlardan vergi almıyordu. Ama gelin görün ki bütün Ankara halkı Hacı Bayram’ın müridi olduğunu iddia ediyordu. Ankara’da kimden vergi istense “Ben Hacı Bayram’ın müridiyim“ deyip işin içinden sıyrılıyordu. Bu durum hükümdara yansıtıldı. Hükümdar Hacı Bayram’a bir mektup gönderip, “Gerçek müritlerinizin sayısını bana bildiriniz, sizin bildirdiğiniz herkes vergiden mual tutulmak üzere kabulümdür“dedi

Hacı Bayram devletine saygılı bir maneviyet büyüğü olarak kendisine bağlılığın kötüye kullanılmasından zaten şikayetçi idi. Mektubu fırsat bilerek müridlik iddiasındaki herkese haber saldı: "Falan gün falan yerde toplanınız" diye. O gün hemen bütün Ankara halkı şeyhlerinin davetine uyarak bildirilen yere akın ettiler. Hacı Bayraı ı bir tepeciğe kurdurduğu siyah kıl bir çadırdan çıkarak kalabalığa sordu: "Beni seviyor musunuz?’ Kalabalık hep bir ağızdan karşılık verdi: "Elbette seviyoruz." "Bana yürekten bağlı mısınız? İstesem benim için canınızı verirmisiniz?" Kalabalık cevab verdi: "Canımız senin yoluna feda olsun..." Hacı Bayram bunun üzerine "Bugün bana inananları şu çadırın içinde bir bir kurban edip canlarını cennete göndereceğim. Şimdi bir kişi çıksın" dedi. Kalabalıktan bir kişi çıktı. Hacı Bayram onu çadıra aldı. Çadırda önceden hazırlattığı koyunlardan birini kestirerek, kanını çadırdan dışarıya akıttırdı. Dışardakiler adamın gerçekten kurban edildiğini sanarak ürperdiler. Hacı Bayram dışarı çıktı, "Bir kişi daha gelsin"dedi. Bir adam daha çıktı. Onu da çadıra alıp aynı işlemi yaptı. Sonra dışarı çıktı ve bir kişi daha istedi. İşin şakayla gelir yanı yoktu. Giden gidiyordu. Bu defa bir şaşkınlık ve duraksama görüldü. Yine de bir hanım ileri çıktı. Hacı Bayram onu da çadıra aldı. Aynı olay tekrarlandı. Dördüncü defa Hacı Bayram kurbanlık isteyince tek kişi çıkmadı. Hacı Bayram artık hükümdara cevap verecek durumdaydı:

- Sultanım, vergiden affedilmek üzere gerçek müridlerimi sormuştunuz. Benim gerçek müritlerim iki er kişi ile bir hatun kişiden ibaret üç kişidir.
theays

theays

Aktif Üye · 65 mesaj

RE: İKİ ER KİŞİ İLE BİR HATUN KİŞİ

SELAMIN ALEYKÜM ALLAH RAZI OLSUN ELLERİNİZE SAĞLIK
mustafa incesu

mustafa incesu

Aktif Üye · 99 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN.ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN...
hayrunnisa

hayrunnisa

Kıdemli Üye · 111 mesaj

Selamun Aleyküm Çok Güzel Bir Paylaşımdı Emeğinze SağlıkB)
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

VE ALEYKUM SELAM B)B) KARDESIM
ADALETIMAHZA

ADALETIMAHZA

Mübarek Üye · 3.630 mesaj

S.A.KARDEŞİM.EMEĞİNE SAĞLIK.ALLAH RAZI OLSUN.İHLAS SORGUSUNU YAPANLARDAN OLALIM İNŞAALLAH HER DAİM.A.E.O.B)B)B)
YA MUKALLİBEL KULUB SEBBİT KALBİ ALA DİNİKE
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

ve aleykum selam ablacım inşallah B)B)
yarali_serce

yarali_serce

Üye · 41 mesaj

S.a Allah Razi Olsun Güzel Bir Paylaşimdi.....
eminn_

eminn_

Kıdemli Üye · 380 mesaj

Allah razı olsun paylaşımın içn şk.
leni

leni

Kıdemli Üye · 253 mesaj

selamun aleyküm kardeşim emeğine sağlık çok güsel bir paylaşımdı
tevhiteri

tevhiteri

Kıdemli Üye · 364 mesaj

Bu Işin Bugünde Kurnazlari çoktur Ama Bilmeceyi çözen Azdir.allah Bizi ölmeden Evvel ölünüz Makamina Taşir Inşallah.
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

yarali_serceS.a Allah Razi Olsun Güzel Bir Paylaşimdi.....

as kardesim
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

theaysSELAMIN ALEYKÜM ALLAH RAZI OLSUN ELLERİNİZE SAĞLIK

as kardesım guzel yaradanıma emanetsınız
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

tevhiteriBu Işin Bugünde Kurnazlari çoktur Ama Bilmeceyi çözen Azdir.allah Bizi ölmeden Evvel ölünüz Makamina Taşir Inşallah.

amin inşallah kardesım
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

eminn_Allah razı olsun paylaşımın içn şk.

as kardesim
huzunlu_gurbet

huzunlu_gurbet

Mübarek Üye · 1.098 mesaj

Allah C.c Razi Olsun Selam Ve Dua Ile..
ALLAHümme Rabbenâ. Ezhibi'l-be'se, işfi, ente'ş-şâfi. Lâ şifâen illâ şifâüke, şifâen lâ yuğâdiru sekamen." aminn
tevhiteri

tevhiteri

Kıdemli Üye · 364 mesaj

çok güzel emegine saglık allah razı olsun.inşallah bizde o can verenlerden olabiliriz.aslında çokta zor degil.namazda kıyamda durur iken ne diyoruz ya rabbi huzurunda harekatsiz duruyorum çünkü bütün hareketlerim sendendi,ruku ediyoruz bütün sıfatlardan vazgeçiyoruz ve etrafa bakmadan ayak ucuna bakıyoruz.bizde her zaman allahın huzurunda oldugumuza göre devamlı namazdaki ğibi davranmamız lazım.huzura gelmek olmadıgı gibi,huzurdan cıkmakta yok.selam ve dua ile kal
keltepe

keltepe

Mübarek Üye · 2.305 mesaj

Allah Razi Olsun Kardeşim..çok Güzel Bir Paylaşim...a.e.ol.dua Ile...
hayrunissa86

hayrunissa86

Mübarek Üye · 612 mesaj

as sızde yaradanıma emanetsınız
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.