Doğru bile olsa

1.193 görüntülenme · 10 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Dinimizde Kur'an-ı kerimden sonra en kıymetli kitap Sahih-i Buhari'dir. İmam-ı Buhari hazretleri, çok titiz davranır, bir hadis sahih bile olsa, en ufak bir şüphe olsa, onu kitabına almazdı. Kendisine birçok sahabi ile görüştüğü bilinen bir zattan söz edildi. Her zaman yaptığı gibi uzun bir yol kat ederek bahsedilen zatı buldu. Adamın, boşanmış olan devesini boş torba ile aldatarak yakalamaya çalıştığına şahit oldu. Bu halde hiçbir şey sormadan geri döndü. Niçin hadis almadığını soranlara, (Doğru söylese bile, devesini aldatmaya çalışan adamın naklettiği hadisi kitabıma almam) dedi.

Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
meftun61

meftun61

Mübarek Üye · 3.386 mesaj

RE: Doğru bile olsa

SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN RABBİM BİZİ DOĞRULUKTAN DÜRÜSTLÜKTEN AYIRMASIN.
RECEB-I KAMER

RECEB-I KAMER

Mübarek Üye · 3.771 mesaj

meftun61 yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN RABBİM BİZİ DOĞRULUKTAN DÜRÜSTLÜKTEN AYIRMASIN.

AMİN AMİN AMİN..
ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN KARDEŞİM ELİNE SAĞLIK..ÇOK İNCE BİR NOKTA GERÇEKTEN..ÇOĞU ZAMAN GÖZDEN KAÇAN BİR HUSUSU KONU ALAN BİR KISSA İDİ..DOĞRULUĞUN NE DENLİ ÖNEMLİ OLDUĞUNU TASDİK EDERCESİNE..ALLAHA(c.c.)EMANET OL KARDEŞ..
Allahümme inneke afüvvün kerimün, tuhıbbül affe fa'fü anni.

Allah'ım sen çok affedicisin çok kerimsin affetmeyi seversin,benide affet.

AMİN..
_Resul_

_Resul_

meftun61 yazdı:

Aleykümselam....Allah(c.c) sendende razı olsun abla.... Amin inşallah. B)
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
_Resul_

_Resul_

RECEB-I KAMER yazdı:
meftun61 yazdı:

AMİN AMİN AMİN..
ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN KARDEŞİM ELİNE SAĞLIK..ÇOK İNCE BİR NOKTA GERÇEKTEN..ÇOĞU ZAMAN GÖZDEN KAÇAN BİR HUSUSU KONU ALAN BİR KISSA İDİ..DOĞRULUĞUN NE DENLİ ÖNEMLİ OLDUĞUNU TASDİK EDERCESİNE..ALLAHA(c.c.)EMANET OL KARDEŞ..

Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah.... Allaha emanet ol inşallah.. B)
~Elçi~

~Elçi~

Mübarek Üye · 2.893 mesaj

Esselamun aleyküm kardeşim Emeğinize sağlık Rahman razı olsun ve sevabınıza yazsın inşallah selam ve dua ile...
_Resul_

_Resul_

zynp_rukiye yazdı:
Esselamun aleyküm kardeşim Emeğinize sağlık Rahman razı olsun ve sevabınıza yazsın inşallah selam ve dua ile...

Ve aleykümselam....Allah(c.c) razı olsun...Amin inşallah..Allaha emanet ol... B)
huzunlu_gurbet

huzunlu_gurbet

Mübarek Üye · 1.098 mesaj

SELAMUNALEYKUM DEGERLI KARDESIM EMEGINIZE SAGLIK SELAMETLE :):):) B)B)B)
ALLAHümme Rabbenâ. Ezhibi'l-be'se, işfi, ente'ş-şâfi. Lâ şifâen illâ şifâüke, şifâen lâ yuğâdiru sekamen." aminn
hatice_hd

hatice_hd

Kıdemli Üye · 148 mesaj

S.A ALLAH RAZI OLSN. B)
_Resul_

_Resul_

B)
huzunlu_gurbet yazdı:
SELAMUNALEYKUM DEGERLI KARDESIM EMEGINIZE SAGLIK SELAMETLE :):):) B)B)B)

Ve aleykümselam ablacım...Allah(c.c) razı olsun inşallah ..... Allaha emanet olun ...
_Resul_

_Resul_

hatice_hd yazdı:
S.A ALLAH RAZI OLSN. B)

Aleykümselam...Allah(c.c) sizdende razı olsun.... B)B)B)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.