İYİ İNSAN

2.715 görüntülenme · 11 yanıt

Paylaş:
Ravza_Nur

Ravza_Nur

Mübarek Üye · 8.116 mesaj

Müslüman Allahü teâlânın emirlerine ve devletinin kânunlarına itaat eder. Emre uymamak günah olur. Kânuna uymamak suç olur. Olgun Müslüman, günah ve suç işlemez. Müslüman, iyi insan demektir. Müslümanların kardeş olduklarını bilir. Vatanını, milletini ve bayrağını sever. Herkese iyilik eder. Gayrı müslimlere, turistlere, kâfirlere de hiç kötülük yapmaz. Onların mallarına, canlarına, ırzlarına, namuslarına asla saldırmaz. Kötülük yapanlara nasihat verir. Kimseye hile, hıyanet yapmaz. Münâkaşa etmez. Herkese karşı, güler yüzlü, tatlı dilli olur. Devamlı çalışır. Din bilgilerini ve fen bilgilerini iyi öğrenir. Çocuklarına, tanıdıklarına da öğretir. Gıybet, dedikodu yapmaz. Hep faydalı şeyler söyler. Helâl kazanır. Kimsenin hakkına dokunmaz. Böyle olan Müslümanı Allah da sever, kullar da sever. Dünya ve ahirette rahat ve huzur içinde yaşar.
sebos

sebos

Kıdemli Üye · 100 mesaj

RE: İYİ İNSAN

s.a allah razı olasun daıma ıyı muslumanlardan oluruz inşallah.......
Ravza_Nur

Ravza_Nur

sebos yazdı:
A.S.Kardeşim Rabbim cümlemizden razı olsun.Amin inş dua ile
AFRA_NUR

AFRA_NUR

Mübarek Üye · 2.128 mesaj

s.a. kardeşm ALLAH RAZI OSLUN EMEĞİNE SAĞLIK
selametle
A.E.O
serCANist

serCANist

Üye · 34 mesaj

S.A.
merhaba arkadaşlar,
öncelikle emek verip yazı hazırladığınız için tşkler..
Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim:
yukarıda bahsettiğiniz tanımda bir insandan ziyade sanki melek tarif edilmiş gibi geldi bana..
sanmıyorum ki bir insan bu denli kusursuz bir hayat yaşasın bazı uç insanları saymazssak tabi (mutlaka vardır ama kaçta kaç ?)
Allah bizleri bahsi geçen kullardan eyler inş..
Ravza_Nur

Ravza_Nur

sebos yazdı:
A.S.Kardeşim Rabbim cümlemizden razı olsun dua ile
Ravza_Nur

Ravza_Nur

AFRA_NUR yazdı:
s.a. kardeşm ALLAH RAZI OSLUN EMEĞİNE SAĞLIK
selametle
A.E.O
A.S.Kardeşim Rabbim cümlemizden razı olsun.SELAM VE DUA İLE
Ravza_Nur

Ravza_Nur

serCANist yazdı:
S.A.
merhaba arkadaşlar,
yukarıda bahsettiğiniz tanımda bir insandan ziyade sanki melek tarif edilmiş gibi geldi bana..
sanmıyorum ki bir insan bu denli kusursuz bir hayat yaşasın bazı uç insanları saymazssak tabi (mutlaka vardır ama kaçta kaç ?)
A.S.Kardeşim bu yazıda tarfi edilen melek değil kardeşim akıl nimeti verilerek eşrefi mahlukat olan hakiki bir müslümandır.
hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

Ravza_Nur yazdı:
serCANist yazdı:
S.A.
merhaba arkadaşlar,
A.S.Kardeşim bu yazıda tarfi edilen melek değil kardeşim akıl nimeti verilerek eşrefi mahlukat olan hakiki bir müslümandır.

Aleykümselam Ravza iyi insanı güzel anlatmışsın Cenabı Allahım melekleri günah işlemeyen nurdan yaratmış ama insanları yani kullarını her an günah hata yanlışlıklarımızı yapmak için yaratmış bu hataları yapacağız ki yanlışı doğruyu ayırt edebilelim kul olduğumuzu hatırlayıp tövbe edebilelim eğer senin dediğin gibi olmaya gayret edebilirsek bizler inş meleklerden bile üstün oluruz selametle B)
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

konak

konak

Mübarek Üye · 1.186 mesaj

Müslüman olmanın gereği insan sevgisidir. Sevgi ile dolu olan asla ve asla başkası hakkında kötü düşünmez. Güzel ifade etmişsiniz. Rabbim razı olsun.
Ravza_Nur

Ravza_Nur

hafize yazdı:
Ravza_Nur yazdı:
serCANist yazdı:
S.A.
merhaba arkadaşlar,

Aleykümselam Ravza iyi insanı güzel anlatmışsın Cenabı Allahım melekleri günah işlemeyen nurdan yaratmış ama insanları yani kullarını her an günah hata yanlışlıklarımızı yapmak için yaratmış bu hataları yapacağız ki yanlışı doğruyu ayırt edebilelim kul olduğumuzu hatırlayıp tövbe edebilelim eğer senin dediğin gibi olmaya gayret edebilirsek bizler inş meleklerden bile üstün oluruz selametle B)
Hafize annem Rabbim sizden razı olsun bu acizane evladınızı dualarınızda unutmayın olurmu?Hakıkı anlamda mümin olabilmek gayreti ile
Ravza_Nur

Ravza_Nur

konak yazdı:
Müslüman olmanın gereği insan sevgisidir. Sevgi ile dolu olan asla ve asla başkası hakkında kötü düşünmez. Güzel ifade etmişsiniz. Rabbim razı olsun.
Yaratılmış olan bir diğer yaratılmışı sevmese yaşanmazki zaten müslüman olmamızın gereğidir sevgi SELAM VE DUA İLE
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.