İHLASLI OLMANIN ÖNEMİ

15.809 görüntülenme · 205 yanıt

Paylaş:
Sevginingücü

Sevginingücü

Mübarek Üye · 2.311 mesaj

Bismillahirrahmanirrahim

Müjdeleyiciler ve uyarıcılar olarak peygamberler gönderdik ki, peygamberlerden sonra insanların Allah’a karşı bir bahaneleri olmasın. Allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.
Nisa Suresi, Ayet 165
Sevginingücü

Sevginingücü

Bismillahirrahmanirrahim

O, kullarının üstünde mutlak hâkimiyet sahibidir. Üzerinize de koruyucu melekler gönderir. Nihayet birinize ölüm geldiği vakit (görevli) elçilerimiz onun canını alır ve onlar görevlerinde asla kusur etmezler.

En’âm Suresi, Ayet 61
(düzenlendi)
Sevginingücü

Sevginingücü

Mehdi Konusuna da değinmek isterim..

Bismillahirrahmanirrahim,

Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize ibadet edin ki, Allah’a karşı gelmekten sakınasınız.
Bakara Suresi, Ayet 21

De ki: “Ey kitap ehli! Bizimle sizin aranızda ortak bir söze gelin: Yalnız Allah’a ibadet edelim. O’na hiçbir şeyi ortak koşmayalım. Allah’ı bırakıp da kimimiz kimimizi ilâh edinmesin.” Eğer onlar yine yüz çevirirlerse, deyin ki: “Şahit olun, biz Müslümanlarız.”
Âl-i İmran Suresi, Ayet 64

“Şüphe yok ki ben Allah’ım. Benden başka hiçbir ilâh yoktur. O hâlde bana ibadet et ve beni anmak için namaz kıl.”
Taha Suresi, Ayet 14

*

De ki: “Allah’a ve Peygamber’e itaat edin.” Eğer yüz çevirirlerse şüphe yok ki Allah kâfirleri sevmez.
Âl-i İmran Suresi, Ayet 32

Allah, göklerin ve yerin nurudur. O’nun nurunun temsili şudur: Duvarda bir hücre; içinde bir kandil, kandil de bir cam fânûs içinde. Fânûs sanki inci gibi parlayan bir yıldız. Mübarek bir ağaçtan, ne doğuya, ne de batıya ait olan zeytin ağacından tutuşturulur. Bu ağacın yağı, ateş dokunmasa bile neredeyse aydınlatacak (kadar berrak)tır. Nur üstüne nur. Allah, dilediği kimseyi nuruna iletir. Allah, insanlar için misaller verir. Allah, her şeyi hakkıyla bilendir.
Nur Suresi, Ayet 35

Allah’ın, göğsünü İslâm’a açtığı, böylece Rabbinden bir nur üzere bulunan kimse, kalbi imana kapalı kimse gibi midir? Allah’ın zikrine karşı kalpleri katı olanların vay hâline! İşte onlar açık bir sapıklık içindedirler.
Zümer Suresi, Ayet 22

Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.
Saf Suresi, Ayet 8

Ey iman edenler! Allah’a içtenlikle tövbe edin. Umulur ki, Rabbiniz sizin kötülüklerinizi örter, peygamberi ve onunla birlikte iman edenleri utandırmayacağı günde Allah sizi, içlerinden ırmaklar akan cennetlere sokar. Onların nurları önlerinden ve sağlarından aydınlatır, gider. “Ey Rabbimiz! Nûrumuzu bizim için tamamla, bizi bağışla; çünkü senin her şeye hakkıyla gücün yeter” derler.
Tahrim Suresi, Ayet 8

Hani, Allah peygamberlerden, “Andolsun, size vereceğim her kitap ve hikmetten sonra, elinizdekini doğrulayan bir peygamber geldiğinde, ona mutlaka iman edeceksiniz ve ona mutlaka yardım edeceksiniz” diye söz almış ve, “Bunu kabul ettiniz mi; verdiğim bu ağır görevi üstlendiniz mi?” demişti. Onlar, “Kabul ettik” demişlerdi. Allah da, “Öyleyse şahit olun, ben de sizinle beraber şahit olanlardanım” demişti.
Âl-i İmran Suresi, Ayet 81

Şimdi;

Mehdi diye beklenen kurtarıcı, acaba ?

Peygamber A.S. olabilir mi?

Ki o kişi;

Allahun Tealaya C.C. ibadet ve itaat eden, Kur'an'ı Kerim e iman eden, Peygamberi Hz.Muhammed Mustafa'ya A.S. İtaat eden bir yetkili...

Tam yetkili...

Yorumu size bırakıyorum.
(düzenlendi)
Sevginingücü

Sevginingücü

O beklenen gelecek mi?

Bu soruya, kişisel düşüncemle cevap vermek isterim..

Amenna..
Neden olmasın.

Tabiki en doğruyu.

Allah Celle Celalehu bilir.
Sevginingücü

Sevginingücü

Bismillahirrahmanirrahim,

Hani, Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamd ederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz.” demişler. Allah da, “Ben sizin bilmediğinizi bilirim” demişti.
Bakara Suresi, Ayet 30
Sevginingücü

Sevginingücü

Allahu Tealanın C.C. var,
gerisi teferruat.

Saygı ve sevgiler.
Paylaş:

◆İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.