Kur'an-ı Kerimden

10.214 görüntülenme · 155 yanıt

Paylaş:
Sevginingücü

Sevginingücü

Mübarek Üye · 2.261 mesaj

Kâf Hâ Yâ Ayn Sâd.

Meryem Suresi, Ayet 1
Sevginingücü

Sevginingücü

Onu yüce bir makama yükselttik.

19.Meryem Suresi, Ayet 57
Sevginingücü

Sevginingücü

La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah...

Allahümme sallı alâ Seyyidena Muhammed Mustafa A.S Resulullah..
Sevginingücü

Sevginingücü

Allahümme sallı alâ Seyyidena Muhammed ve alâ Al-i Seyyidena Muhammed Mustafa A.S Resulullah.
Sevginingücü

Sevginingücü

Esselamun Aleykum ve Rahmetullahi ve Berakatühu..

Yolunuz ve bahtınız açık olsun inşallah..

🤲

🙌
👍 2
Sevginingücü

Sevginingücü

(Ey Muhammed!) De ki: “Gelin, Rabbinizin size haram kıldığı şeyleri okuyayım: O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anaya babaya iyi davranın. Fakirlik endişesiyle çocuklarınızı öldürmeyin. Sizi de onları da biz rızıklandırırız. (Zina ve benzeri) çirkinliklere, bunların açığına da gizlisine de yaklaşmayın. Meşrû bir hak karşılığı olmadıkça, Allah’ın haram (dokunulmaz) kıldığı canı öldürmeyin. İşte size Allah bunu emretti ki aklınızı kullanasınız.”

En’âm Suresi, Ayet 151
Sevginingücü

Sevginingücü

Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız?

Enbiya Suresi, Ayet 10
👍 1
Sevginingücü

Sevginingücü

“Yazıklar olsun, size de; Allah’ı bırakıp tapmakta olduklarınıza da! Hâlâ aklınızı başınıza almayacak mısınız?”

Enbiya Suresi, Ayet 67
Sevginingücü

Sevginingücü

Şüphesiz, yeryüzünde yürüyen canlıların Allah katında en kötüsü, akıllarını kullanmayan (gerçeği görmeyen) sağırlar, dilsizlerdir.

Enfal Suresi, Ayet 22
Sevginingücü

Sevginingücü

Allah, göklerin ve yerin nurudur. O’nun nurunun temsili şudur: Duvarda bir hücre; içinde bir kandil, kandil de bir cam fânûs içinde. Fânûs sanki inci gibi parlayan bir yıldız. Mübarek bir ağaçtan, ne doğuya, ne de batıya ait olan zeytin ağacından tutuşturulur. Bu ağacın yağı, ateş dokunmasa bile neredeyse aydınlatacak (kadar berrak)tır. Nur üstüne nur. Allah, dilediği kimseyi nuruna iletir. Allah, insanlar için misaller verir. Allah, her şeyi hakkıyla bilendir.

Nur Suresi, Ayet 35
Sevginingücü

Sevginingücü

Allah Celle Celalehu' nun...
Muhammed Mustafa Aleyhisselam' ın...

Selamıyla...

Esselamun Aleykum, sevgili değerli kıymetli insanlar...

SELAMUN ALEYKUM VE RAHMETULLAHİ VE BERAKATÜHU...
Bilal21

Bilal21

Mübarek Üye · 10.819 mesaj

.

Onlar sağırdırlar (gerçekleri işitmezler), dilsizdirler (gerçekleri konuşmazlar), kördürler (gerçekleri görmezler). Artık (hakka) dönmezler.

Bakara Suresi, Ayet 18

.
👍 1
Sevginingücü

Sevginingücü

Musa ona, “Sana öğretilen bilgilerden bana, doğruya iletici bir bilgi öğretmen için sana tabi olayım mı?” dedi.

Kehf Suresi, Ayet 66
Sevginingücü

Sevginingücü

Adam, şöyle dedi: “Doğrusu sen benimle beraberliğe asla sabredemezsin.”

Kehf Suresi, Ayet 67
Sevginingücü

Sevginingücü

“İç yüzünü kavrayamadığın bir şeye nasıl sabredebilirsin?”

Kehf Suresi, Ayet 68
Sevginingücü

Sevginingücü

Musa, “İnşaallah beni sabırlı bulacaksın. Hiçbir işte de sana karşı gelmeyeceğim” dedi.

Kehf Suresi, Ayet 69
Sevginingücü

Sevginingücü

O da şöyle dedi: “O hâlde, eğer bana tabi olacaksan, ben sana söylemedikçe hiçbir şey hakkında bana soru sormayacaksın.”

Kehf Suresi, Ayet 70
👍 1
Sevginingücü

Sevginingücü

Adam,“İşte bu birbirimizden ayrılmamız demektir” dedi. “Şimdi sana sabredemediğin şeylerin içyüzünü anlatacağım.”

Kehf Suresi, Ayet 78
Sevginingücü

Sevginingücü

“Duvar ise şehirdeki iki yetim çocuğa ait idi. Altında onlara ait bir define vardı. Babaları da iyi bir insandı. Rabbin, onların olgunluk çağına ulaşmalarını ve Rabbinden bir rahmet olarak definelerini çıkarmalarını istedi. Bunları ben kendi görüşüme göre yapmadım. İşte senin, sabredemediğin şeylerin içyüzü budur.”

Kehf Suresi, Ayet 82
👍 1
Bilal21

Bilal21

Mübarek Üye · 10.819 mesaj

Musa ona, “Sana öğretilen bilgilerden bana, doğruya iletici bir bilgi öğretmen için sana tabi olayım mı?” dedi.

Kehf Suresi, Ayet 66
👍 1
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.