Kur'an-ı Kerimden
10.214 görüntülenme · 155 yanıt
La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah...
Allahümme sallı alâ Seyyidena Muhammed Mustafa A.S Resulullah..
Allahümme sallı alâ Seyyidena Muhammed Mustafa A.S Resulullah..
Esselamun Aleykum ve Rahmetullahi ve Berakatühu..
Yolunuz ve bahtınız açık olsun inşallah..
🤲
🙌
Yolunuz ve bahtınız açık olsun inşallah..
🤲
🙌
👍 2
(Ey Muhammed!) De ki: “Gelin, Rabbinizin size haram kıldığı şeyleri okuyayım: O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anaya babaya iyi davranın. Fakirlik endişesiyle çocuklarınızı öldürmeyin. Sizi de onları da biz rızıklandırırız. (Zina ve benzeri) çirkinliklere, bunların açığına da gizlisine de yaklaşmayın. Meşrû bir hak karşılığı olmadıkça, Allah’ın haram (dokunulmaz) kıldığı canı öldürmeyin. İşte size Allah bunu emretti ki aklınızı kullanasınız.”
En’âm Suresi, Ayet 151
En’âm Suresi, Ayet 151
Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız?
Enbiya Suresi, Ayet 10
Enbiya Suresi, Ayet 10
👍 1
“Yazıklar olsun, size de; Allah’ı bırakıp tapmakta olduklarınıza da! Hâlâ aklınızı başınıza almayacak mısınız?”
Enbiya Suresi, Ayet 67
Enbiya Suresi, Ayet 67
Şüphesiz, yeryüzünde yürüyen canlıların Allah katında en kötüsü, akıllarını kullanmayan (gerçeği görmeyen) sağırlar, dilsizlerdir.
Enfal Suresi, Ayet 22
Enfal Suresi, Ayet 22
Allah, göklerin ve yerin nurudur. O’nun nurunun temsili şudur: Duvarda bir hücre; içinde bir kandil, kandil de bir cam fânûs içinde. Fânûs sanki inci gibi parlayan bir yıldız. Mübarek bir ağaçtan, ne doğuya, ne de batıya ait olan zeytin ağacından tutuşturulur. Bu ağacın yağı, ateş dokunmasa bile neredeyse aydınlatacak (kadar berrak)tır. Nur üstüne nur. Allah, dilediği kimseyi nuruna iletir. Allah, insanlar için misaller verir. Allah, her şeyi hakkıyla bilendir.
Nur Suresi, Ayet 35
Nur Suresi, Ayet 35
Allah Celle Celalehu' nun...
Muhammed Mustafa Aleyhisselam' ın...
Selamıyla...
Esselamun Aleykum, sevgili değerli kıymetli insanlar...
SELAMUN ALEYKUM VE RAHMETULLAHİ VE BERAKATÜHU...
Muhammed Mustafa Aleyhisselam' ın...
Selamıyla...
Esselamun Aleykum, sevgili değerli kıymetli insanlar...
SELAMUN ALEYKUM VE RAHMETULLAHİ VE BERAKATÜHU...
Musa ona, “Sana öğretilen bilgilerden bana, doğruya iletici bir bilgi öğretmen için sana tabi olayım mı?” dedi.
Kehf Suresi, Ayet 66
Kehf Suresi, Ayet 66
Musa, “İnşaallah beni sabırlı bulacaksın. Hiçbir işte de sana karşı gelmeyeceğim” dedi.
Kehf Suresi, Ayet 69
Kehf Suresi, Ayet 69
O da şöyle dedi: “O hâlde, eğer bana tabi olacaksan, ben sana söylemedikçe hiçbir şey hakkında bana soru sormayacaksın.”
Kehf Suresi, Ayet 70
Kehf Suresi, Ayet 70
👍 1
Adam,“İşte bu birbirimizden ayrılmamız demektir” dedi. “Şimdi sana sabredemediğin şeylerin içyüzünü anlatacağım.”
Kehf Suresi, Ayet 78
Kehf Suresi, Ayet 78
“Duvar ise şehirdeki iki yetim çocuğa ait idi. Altında onlara ait bir define vardı. Babaları da iyi bir insandı. Rabbin, onların olgunluk çağına ulaşmalarını ve Rabbinden bir rahmet olarak definelerini çıkarmalarını istedi. Bunları ben kendi görüşüme göre yapmadım. İşte senin, sabredemediğin şeylerin içyüzü budur.”
Kehf Suresi, Ayet 82
Kehf Suresi, Ayet 82
👍 1
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/1864742-kur-an-i-kerimden · 23.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.