Kur'an-ı Kerimden

10.212 görüntülenme · 155 yanıt

Paylaş:
Sevginingücü

Sevginingücü

Mübarek Üye · 2.261 mesaj

" Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakının ve doğru söz söyleyin ki, Allah sizin işlerinizi düzeltsin ve günahlarınızı bağışlasın. Kim Allah’a ve Resûlüne itaat ederse, muhakkak büyük bir başarıya ulaşmıştır."

Ahzap süresi ayet 70
Sevginingücü

Sevginingücü

" Allah’a ibadet edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya, elinizin altındakilere iyilik edin. Şüphesiz Allah, kibirlenen ve övünen kimseleri sevmez. "

Nisa suresi ayet 36
Sevginingücü

Sevginingücü

" Allah'a karşı yalan uydurandan veya kendisine bir şey vahyedilmemişken "Bana vahyolundu, Allah'ın indirdiği gibi ben de indireceğim" diyenden daha zalim kim olabilir? Bu zalimleri can çekişirlerken melekler ellerini uzatmış, "Canlarınızı verin, bugün Allah'a karşı haksız yere söylediklerinizden, O'nun ayetlerine büyüklük taslamanızdan ötürü alçaltıcı azabla cezalandırılacaksınız" derken bir görsen! "

Enam suresi ayet 93
Sevginingücü

Sevginingücü

" Andolsun biz, Kur’an’ı düşünüp öğüt almak için kolaylaştırdık. Var mı düşünüp öğüt alan? "

Kamer süresi ayet 32
Sevginingücü

Sevginingücü

Kuran-ı Kerim'de Buyuruldu ki:

O hâlde, Rabbin için namaz kıl, kurban kes.

Kevser Suresi, Ayet 2
Sevginingücü

Sevginingücü

Hamd, kuluna Kitab’ı (Kur’an’ı) indiren ve onda hiçbir eğrilik yapmayan Allah’a mahsustur.

Kaynak : Kehf Suresi, Ayet 1
Sevginingücü

Sevginingücü

İnsanların hangisinin daha güzel amel yaptığını deneyelim diye şüphesiz biz yeryüzündeki şeyleri ona bir zinet yaptık.

Kaynak : Kehf Suresi, Ayet 7
Sevginingücü

Sevginingücü

“Fakat O Allah benim Rabbimdir. Ben Rabbime hiç kimseyi ortak koşmam.”

Kaynak : Kehf Suresi, Ayet 38,
Sevginingücü

Sevginingücü

Bağına girdiğinde: Mâşâallah! Kuvvet yalnız Allah'ındır, deseydin ya! Eğer malca ve evlâtça beni kendinden güçsüz görüyorsan (şunu bil ki):

Kaynak : Kehf Suresi, Ayet 39,
Sevginingücü

Sevginingücü

Belki Rabbim bana, senin bağından daha iyisini verir; senin bağına ise gökten yıldırımlar (afetler) gönderir de bağ kupkuru bir yalçın toprak haline gelir.

Kaynak : Kehf Suresi, Ayet 40,
Sevginingücü

Sevginingücü

“Ya da suyu çekiliverir de (bırak bir daha bulmayı) artık onu arayamazsın bile.”

Kaynak : Kehf Suresi, Ayet 41,
Sevginingücü

Sevginingücü

Derken bütün serveti helâk edildi. (Yıkılmış) çardakları üzerine çökmüş hâldeki bağına yaptığı harcamalar karşısında ellerini ovuşturuyor ve şöyle diyordu: “Keşke Rabbime hiçbir kimseyi ortak koşmasaydım.”

Kaynak : Kehf Suresi, Ayet 42,
Sevginingücü

Sevginingücü

Muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. Fakat o, Allah’ın Resûlü ve nebîlerin sonuncusudur. Allah, her şeyi hakkıyla bilendir.

Kaynak : Ahzab Suresi, Ayet 40
Sevginingücü

Sevginingücü

İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı taraflarına çevirmeniz(den ibaret) değildir. Asıl iyilik, Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitap ve peygamberlere iman edenlerin; mala olan sevgilerine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, (ihtiyacından dolayı) isteyene ve (özgürlükleri için) kölelere verenlerin. Namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, antlaşma yaptıklarında sözlerini yerine getirenlerin ve zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda (direnip) sabredenlerin tutum ve davranışlarıdır. İşte bunlar, doğru olanlardır. İşte bunlar, (Takva sahipleri ) Allah’a karşı gelmekten sakınanların ta kendileridir.

Kaynak : Bakara Suresi, Ayet 177
Sevginingücü

Sevginingücü

Melekler, “Seni bütün eksikliklerden uzak tutarız. Senin bize öğrettiklerinden başka bizim hiçbir bilgimiz yoktur. Şüphesiz her şeyi hakkıyla bilen, her şeyi hikmetle yapan sensin” dediler.

Kaynak : Bakara Suresi, Ayet 32
👍 3
Bilal21

Bilal21

Mübarek Üye · 10.819 mesaj

Hamd, kuluna Kitab’ı (Kur’an’ı) indiren ve onda hiçbir eğrilik yapmayan Allah’a mahsustur.

Kaynak : Kehf Suresi, Ayet 1
👍 2
Sevginingücü

Sevginingücü

Öyleyse yalnız beni anın ki ben de sizi anayım. Bana şükredin, sakın nankörlük etmeyin.

Kaynak : Bakara Suresi, Ayet 152
👍 1
Sevginingücü

Sevginingücü

Allah, meleklerden de resûller seçer, insanlardan da. Şüphesiz Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.

Kaynak : Hac Suresi, Ayet 75,
👍 1
Sevginingücü

Sevginingücü

Allah’ın, kendisine Kitab’ı, hükmü (hikmeti) ve peygamberliği verdiği hiçbir insanın, “Allah’ı bırakıp bana kullar olun” demesi düşünülemez. Fakat (şöyle öğüt verir ) “Öğretmekte ve derinlemesine incelemekte olduğunuz Kitap uyarınca rabbânîler (Allah’ın istediği örnek ve dindar kullar) olun.”

Âl-i İmran Suresi, Ayet 79
👍 1 (düzenlendi)
Sevginingücü

Sevginingücü

Peygamberleri, onlara dedi ki: “Biz ancak sizin gibi birer insanız. Fakat Allah, kullarından dilediğine (peygamberlik) nimetini bahşeder. Allah’ın izni olmadıkça, bizim size bir delil getirmemiz haddimize değil. Müminler ancak Allah’a tevekkül etsinler.”

İbrahim Suresi, Ayet 11
👍 1
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.