Nur_u Secde, post: 1867436, member: 58484
İlk iki yorumu okudum sonrakilerini okumadım .çünkü kitabı alnam lazım mutlaka .tarih kitaplarıni okumayı çok seviyorum .ve bu kitaba hrnen netten baktım ilk defa duydum .mutlaka Alicam .Allah razı olsun..baska tavsiye edebileceğiniz tarih kitapları varmı kardeşim .sipariş vericem bitane daha alayım bu kitapla beraber.Allah razı olsun
@@Nur-u Secde Rabbim sizden de razı olsun kıymetli büyüğüm.
Çocukluğumda babam toplu halde kitap satın almıştı yıllarca evimizde durmasına rağmen ne o ne de ben o kitapları açıp okumadık. Şimdi ise o kitapları okudukça kayıp bir hazineyi keşfetmiş gibi oluyorum. Bu kitapta onlardan birisi mutlaka okunmalı ve geçmişte başımıza gelenlerden ders çıkarmalıyız.
Kitap tavsiyesine gelince
- Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde yaşanan isyanları konu alan İç İsyanlar ve Şeyh Sait İsyanı - Mehmet AYDOĞAN,
- Osmanlı İmparatorluğunun batı karşısında gerilemesini ve bu gerilemenin önüne neden geçilemediğini anlatan Milletlerin Düzeninde İlmi Usüller- İbrahim Müteferrika ( Elimdeki baskısı 1990 yılı MEB yayınlarına ait)
- Birinci Dünya Savaşında Medine müdafaasını ve oradan Osmanlı ordusunun çekilmesini konu alan, Arap aşiretlerinin isyan hazırlığı, bu hazırlıklara karşı Osmanlı Devletinin Hicaz bölgesinde bulunan görevlilerinin tutumunu güzel bir dille açıklayan Fahrettin Paşa ve Medine Müdafaası isimli bir kitap okumuştum kitabın tam adı ve yazarını hatırlamıyorum. (Şuan kitaplığımda aramama rağmen bulamıyorum nere gitti acaba :unsure: )
Bu üç kitap Osmanlı Devletinin son dönemlerini daha iyi anlamama yardımcı oldu okunmasının faydalı olacağını düşünüyorum.
Tarihi Roman severseniz, Mehmed NİYAZİ Çanakkale Mahşeri ve Yemen Ah Yemen romanları ile Nihal ATSIZ'ın Bozkurtlar ve Deli Kurt romanları da hem tarihi konuları hem de edebi açıdan okunmaya değer kitaplardır.
Bunların haricinde hatırlayacağım kitap olursa ekleme yaparım. Sizin de tavsiyeleriniz olursa bende dikkate alır kitapları temin etmeye çalışırım.
Selam ve dua ile