tecrübe nasıl kazanılır???yorum yapın

1.903 görüntülenme · 5 yanıt

Paylaş:
enise karadeniz

enise karadeniz

Kıdemli Üye · 480 mesaj

arkadaşlar bir yorum sorum olacak.lütfen içinizden geldiği gibi yorum yapın.

insan yaşadıklarından mı daha çok tecrübe kazanr yoksa gördüklerinden mi??
selametle..
...sevmekle başladıysa her şey öyle bitmeli...
ankara_60

ankara_60

Üye · 14 mesaj

RE: tecrübe nasıl kazanılır???yorum yapın

S.A

Aslında yaşamak ve görmek arasındaki ilişkiyi yanlış kurmuşsun. Okumak ve görmek deseydin daha isabetli olurdu bence. Zaten yaşadığını görmüş, görmüş olduğunuda yaşamış olduğun için bu şekilde bağlaman yanlış bence.
Şimdi bilim adamları da tartışır zaten çok gezenmi, çok okuyanmı bilir!

Kendi tecrübelerimden söyleyim, ben çok okurum kitap, dergi, gazete v.s Ama işim gereği Türkiye'yi gezmeye başladıktan sonra bende artan tecrübeyi kendim gibi herkez de farkedebilyordu. Bu arada her yazılan da doğru olsaydı heralde yarın kıyamet kopardı. Bu yüzden okumak sadece bilgilendirir ama kesin olarak değil. Görmek veya yaşamak önemlidir. Çünkü gittiğim hehangi bir şehirde birçok renk te insan ve birçok olaya şahit oluyorsun. İster istemez tecrübe gıdası alarak gelişme eylemine yöneliyor.

Saygılarımla...
enise karadeniz

enise karadeniz

Kıdemli Üye · 480 mesaj

RE: tecrübe nasıl kazanılır???yorum yapın

ankara_60 yazdı:
S.A

Aslında yaşamak ve görmek arasındaki ilişkiyi yanlış kurmuşsun. Okumak ve görmek deseydin daha isabetli olurdu bence. Zaten yaşadığını görmüş, görmüş olduğunuda yaşamış olduğun için bu şekilde bağlaman yanlış bence.
Şimdi bilim adamları da tartışır zaten çok gezenmi, çok okuyanmı bilir!

Kendi tecrübelerimden söyleyim, ben çok okurum kitap, dergi, gazete v.s Ama işim gereği Türkiye'yi gezmeye başladıktan sonra bende artan tecrübeyi kendim gibi herkez de farkedebilyordu. Bu arada her yazılan da doğru olsaydı heralde yarın kıyamet kopardı. Bu yüzden okumak sadece bilgilendirir ama kesin olarak değil. Görmek veya yaşamak önemlidir. Çünkü gittiğim hehangi bir şehirde birçok renk te insan ve birçok olaya şahit oluyorsun. İster istemez tecrübe gıdası alarak gelişme eylemine yöneliyor.

Saygılarımla...

aleykümselam.değerli yorumun için sağol kardeşim.ama ben bu ikisi arasındaki ilişkiyi yanlış kurmadım siz yanlış anlaınız sanırım.benim sorduğum şey insan görerekmi daha çok tecrübe kazanır yaşayarakmı.gezenmi daha çok bilir okuyanmı değil.
sanırım fazla açamadım konuyu..insanın birşeyden tecrübe edinmesi bi ders alması için illa ki onu yaşaması mı gerekir yoksa çevresindeki benzer bir olaydanda ders alabilir mi??yinede sağol kardeşim yorumun için...selametle..
...sevmekle başladıysa her şey öyle bitmeli...
merve_talat

merve_talat

Kıdemli Üye · 211 mesaj

Selamün aleyküm kardeşim bence insan yaşayarak tecrübe sahibi olur çevresindeki olaylardan da ders alır ama yaşaması kadar etkili olmaz diye düşünüyorum selam ve dua ile
FAZİLETİN EN ÜSTÜNÜ SANA GELMEYENE GİTMEN , VERMEYENE VERMEN , KÖTÜLÜK EDENE İYİLİK ETMENDİR .[HZ.MUHAMMED (S.A.V) ]
yakais

yakais

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 3.363 mesaj

Önce konuyu seveceksin...
Sonra sabırla öğreneceksin...
Soracak ,araştıracak deneyecek...
Deneyimli olandan sorulacak ...
Artı ve eksisine bakılacak...
Seni hangisi ikna etti ise ona yöneleceksin, ancak; her zaman sigorta kullanacaksın...
Seni ...
Geleceğini..düşünüp kesinlikle hatalı olanı denemeyecek sin...
Her şey bir yana kendi güvenliğin ...Geleceğin...Ailen en önemlisi bilesin...
tsunami

tsunami

Mübarek Üye · 4.691 mesaj

Selamun aleykum.
Hayat bazen yasayarak bazen gorerek tecrubeler edindirir insanogluna. Yasayarak edindigimiz tecrubelerde rabbim oyle olmasini uygun gordugu icin yasanmistir. Ama asil onemli olan her ne sekilde olursa olsun guzellikler karsisinda ve cekilen cefalar sonucunda rabbine siginmak.selametle.dua ile....
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.