Arkadaşlar Her Gün Kur'an'dan Bir Ayet Yazalım...

2.372 görüntülenme · 9 yanıt

Paylaş:
9999999

9999999

Üye · 13 mesaj

Herkese selamlar...

Arkadaşlar ben derim derim derim ki;

Birbirimizi bilgilendirmek ya da bildiklerimizi birbirimize hatırlatmak adına her gün Kur'an'dan (ayetin süresini ve numarasını da belirterek) bir ayet yazalım...

Fakat Kur'an ayetlerini aklımızdan yazmayalım. Eğer böyle yaparsak unutabiliriz, karıştırabiliriz, eksik ya da fazla yazabiliriz... Böylece insanları Allah korusun yanlış bilgilendirmiş olabiliriz. Bu yüzden ayetleri internetten araştırıp koplaya-yapıştır yöntemiyle paylaşmamız sanıyorum ki en mantıklısı olacak...

Göklerdeki ve yerdeki her şeyi Allah'ın bildiğini görmüyor musun? Üç kişi gizlice konuşmaz ki, dördüncüleri O olmasın. Beş kişi gizlice konuşmaz ki altıncıları O olmasın. Bundan daha az, yahut daha çok da olsalar, nerede olurlarsa olsunlar, O mutlaka onlarla beraberdir. Sonra onlara yaptıklarını Kıyamet günü haber verecektir. Allah her şeyi hakkıyla bilir. (Mücadele Süresi, Ayet 7)
CEVDET-71

CEVDET-71

Aktif Üye · 60 mesaj

RE: Arkadaşlar Her Gün Kur'an'dan Bir Ayet Yazalım...

S.A KARDEŞİM ELİNE SAĞLIK COK GÜZEL DÜŞÜNMÜSSÜN ALLAH RAZI OLSUN ALLAHA EMANET OL KARDEŞİM B)B)B)B)B)B)B)
NEFSİM DERKİ DAHA ZAMANIN COKTUR
KİMSENİN ELİNDE SENEDİ YOKTUR
VALLAHİ BİLLAHİ HESABI ZORDUR
SON NEFES GELMEDEN GEL TÖĞBE EYLE

9999999

9999999

Üye · 13 mesaj

Ey insanlar! Şüphesiz Allah'ın vaadi gerçektir. Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın. Sakın çok aldatıcı (Şeytan) Allah hakkında sizi kandırmasın. (Fatır Süresi, Ayet 5)
9999999

9999999

Üye · 13 mesaj

Allah'ın size lütfu ve merhameti olmasaydı ve Allah tövbeleri kabul eden, hüküm ve hikmet sahibi olmasaydı haliniz nice olurdu? (Nur Süresi, Ayet 10)
dilbeste

dilbeste

Yeni Üye · 3 mesaj

B)"Gerçekten Ben, Ben Allah'ım, Benden başka İlah yoktur; şu halde Bana ibadet et ve Beni zikretmek için dosdoğru namaz kıl." TAHA SURESİ/14.AYET B)
dilbeste

dilbeste

Yeni Üye · 3 mesaj

Onlara rahmetimizden bağışta bulunduk. Onlar için yüce bir doğruluk dili var ettik (güzel bir söz ile anılmalarını temin ettik). MERYEM SURESİ/50. AYET
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Bakara / 138. Allah'ın (verdiği) rengiyle boyandık. Allah'tan daha güzel rengi kim verebilir? Biz ancak O'na kulluk ederiz (deyin).
dilbeste

dilbeste

Yeni Üye · 3 mesaj

B)B) (Ey Muhammed) iman edip salih amellerde bulunanları müjdele. Gerçekten onlar için altlarından ırmaklar akan cennetler vardır. Kendilerine rızık olarak bu ürünlerden her yedirildiğinde: "Bu daha önce de rızıklandığımızdır" derler. Bu, onlara, (dünyadakine) benzer olarak sunulmuştur. Orada, onlar için tertemiz eşler vardır ve onlar orada süresiz kalacaklardır. BAKARA SURESİ/25.AYET B)B)
asli88

asli88

Kıdemli Üye · 128 mesaj

Bakara / 3. Onlar gayba inanırlar, namaz kılarlar, kendilerine verdiğimiz mallardan Allah yolunda harcarlar.

B)
hafiz mehmet

hafiz mehmet

Kıdemli Üye · 483 mesaj

BAKARA SÜRESİ AYET 22

o rabki yeri sizin için döşek,göğüde (kubbemsi)bir tavan yaptı. gökten su indirerek onunla.size besin olsun diye (yerden) çeşitli ürünler çıkardı,artık bunu bile bile ALLAH,a şir koşmayın
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.