AYETEL KÜRSİ OKUYUN BOL BOL

40.366 görüntülenme · 11 yanıt

Paylaş:
sibel_rs

sibel_rs

Aktif Üye · 56 mesaj

Ayet'el-kürsi'nin Fazileti

Sabahları AYET'EL KÜRSİ 'Yİ okumak :

Sabahleyin yatağından kalkıp abdest alarak 1 veya 3 kere Ayetel kürsi'yi okuyan kimse o gün akşama kadar şeytan ve ve insan şerrinden emin ve mahfuz olur. Akşam namazından sonra okuyan kimse sabaha kadar Cenab-ı Vacibü'l -Vucud hazretlerinin hıfz-u semedanisinde bulunur.

AYET'EL-KÜRSİ'Yİ cuma günü okumanın fazileti :

Cuma günü sabah namazından evvel abdest alıp tenha bir mahalde kıbleye karşı diz üzerine oturup 313 defa Ayet'el- kürsiyi okuduktan sonra "Ya Rabbe'l- Aziym! bu ayet-i kerime hürmetine, 313 ehl-i bedir ve 313 ehsab-ı Talut hürmetine muradımı ihsan buyur" diye dua eden kimsenin maksat ve meramı hasıl olur biiznillahi teala.

AYET'EL-KÜRSİ'Yİ gece okumanın fazileti :

Ayet'el-kürsi'nin harfleri 170 tir, gece yarısında tenha bir yerde oturup kıbleye mütevec-cihen 170 defa ayet'el-kürsiyi okuduktan sonra Cenab-ı Allah'dan her hangi bir muradının hasıl olmasını talep ve niyaz eden kimseye Hak Teala ve Tekaddes Hazretleri dilediği, isdediği şeyi o kimseye lutfundan ve kereminden ihsan buyurur.

AYET'EL-KÜRSİ'Yİ yatarken okumanın fazileti :

Rüyasında korkunç şeyler gören kimse, yattığı zaman 3 defa (Euzü billahi mineşşeytanir raciym ) deyip 3 kere Ayel'el-kürsi'yi okusun ve ( Ve La yeudühü hıfzuhüma ve hüvel aliyyül azıym ) kavl-i şerifine geldiği zaman bunu 3 defa tekrar etsin, sonra yatsın, artık o gece korkunç ve taciz edici şeyler görmez, rahat ve sakin olarak uyur Biiznillahi Teala.
is-mail

is-mail

Üye · 25 mesaj

gerçektende çok yararlı bi dua yolculukta,yatarken ve kötü rüyalara karşı bir kalkan duası.
verdiğin bilgilere çok teşekkürler.selamlarımla.
is-mail

is-mail

Üye · 25 mesaj

gerçekten de çok yararlı bi dua ..yolculuk esnasında,yatarken ve kötü rüyalara karşı bir kalkan duası..bilgilerin için çok sağol selamlarımla...
Rüyam3

Rüyam3

Mübarek Üye · 2.204 mesaj

S.A. Kardeşim,
Yazdıklarına katılıyorum kısaca her zaman okunmalı :G
hüseyin_yilmaz

hüseyin_yilmaz

Yeni Üye · 1 mesaj

esselamünaleykümverahmetullah
yüce ALLAH senden razı olsun cümlemizi doğru yoldan ayırmasın.
saidcanyaran

saidcanyaran

Yeni Üye · 1 mesaj

Ayeti bir zahmed latin harfleri ile buraya koymanız rica olunur konu belli içerik şahsi olmuş / : Administrator yönetici kardeş size itafendir.
umeyye

umeyye

Mübarek Üye · 1.936 mesaj

Selamün Aleyküm Kareim

RAHMAN razı olsun eline emeğine sağlık güzel ve değerli b ir paylaşım MEVLA istifade etmeyi naip eylesin inşaALLAH

Selam ve Baki DUA ile ALLAH a enanet ol
seher vakit

seher vakit

Mübarek Üye · 1.103 mesaj

Allah razi olsun kardesim emegine saglik
kitanaitenshi

kitanaitenshi

Yeni Üye · 1 mesaj

S.A.
Her zaman okunması gereken bir dua, ben her akşam yatmadan önce ve her sabah ve gün içerisinde AYET'EL-KÜRSİ, NAS SURESİ, FELAK SURESİ VE FATİHA SURESİ'ni mutlaka okurum,tüm Müslüman kardeşlerime de tavsiye ederim. Verdiğin bilgiler için ALLAH razı olsun.
~Elçi~

~Elçi~

Mübarek Üye · 2.893 mesaj

Esselamun aleyküm Allah razı olsun kardeşim selam ve dua ile...
NSBBZN

NSBBZN

Kıdemli Üye · 462 mesaj

ALlah Razi Olsun Bu Güzel Ve Yararli Paylaşimlarinizdan Dolayi Teşekkür Ederim...
Selam Ve Daimi Dua Ile...
Allah’ım nurumu artır , bana nur ver ve benim için bütün nurları içine alan büyük bir nur ihsan eyle...
beyazz

beyazz

Kıdemli Üye · 112 mesaj

Hz. Ali buyuruyor ki: Allah Resulü ( s.a.v) in şöyle buyurduğunu işittim:

“ Kim yatağına yatmadan önce Ayet el - Kürsi’yi okursa, Allah o kimsenin evini, komşusunun evini ve çevresinde bulunan evleri emniyet altına alır “

Emeginize saglık Allaha emanet olun
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.