İMAMI AZAMDAN KISA DERS

1.905 görüntülenme · 9 yanıt

Paylaş:
-Esmani-

-Esmani-

Mübarek Üye · 2.169 mesaj

Üç kişi İmam Azam Hazretlerine birer soru sordular. Büyük imam hepsine birbirinden güzel cevaplar verdi:

1- Bize Allahı gösterebilir misin?

2- Cehennem ateş olduğuna göre, ateşten yaratılan cinler ve şeytanlar orada nasıl azap göreceklerdir?

3- Hem kaza ve kadere inanmamızı istiyorsun, hem de insanın iradesinden bahsediyorsun. Halbuki insan her şeyi mecburen yapar, kendi iradesi yoktur?

Bu soruları alan büyük imam, eline aldığı bir avuç toprağı soranların yüzlerine attı. Üçü de bu davranışa tepki gösterdiler. İmam-ı Azam bunun üzerine şöyle dedi:Allahı göremediği için inkar etmeye çalışan adam! Toprağın yüzünde meydana getirdiği acıyı görebildin mi? Daha yüzündeki acıyı göremezken Allah’ı göremediğin için nasıl inkar edersin? Ya sen ikinci sorunun sahibi! Bildiğin gibi insan topraktan yaratılmıştır. Ama bu bir avuç toprak senin yüzünü acıtmaya yetti. Demek ki cehennemin ateşi de ateşten yaratılan varlıkları yakabilir. İnsanın iradesini inkar eden adam! Madem benim iradem yok, ne diye yüzüne attığım toprak için benden şikayetçi oluyorsun?

Aldıkları bu cevaplar karşısında şaşkına dönen adamlar ne diyeceklerini bilemeden oradan uzaklaştılar
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

RE: İMAMI AZAMDAN KISA DERS

Selamün aleyküm farklısını okumuştum...Ama Çok güzel cevaplar yerinde ve isabetli olmuş..Allah ondan razı olsun..Sizede hayırlı cumalar...B)B)B)
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
ADALETIMAHZA

ADALETIMAHZA

Mübarek Üye · 3.630 mesaj

S.A.ALLAH RAZI OLSUN.ÇOK KISA,ÖZ,ÇARPICI VE DAHİYANE BİR DERS.A.E.O.
YA MUKALLİBEL KULUB SEBBİT KALBİ ALA DİNİKE
umeyye

umeyye

Mübarek Üye · 1.936 mesaj

s.a kardeşim emeğine sağlık ALLAH razı olsun A.E.O
serife07

serife07

Kıdemli Üye · 446 mesaj

ALLAH (C.C.) RAZI OLSUN... HAYIRLI CUMALAR....
m_muaz

m_muaz

Mübarek Üye · 7.359 mesaj

SELAMUN ALEYKUM ABİ

RAHMAN RAZI OLSUN İMAM-I AZAM EFENDİMİZ MÜKEMMEL DERECEDE ZEKİYDİ ZATEN RABBİM ŞEFAATLARINE NAİL EYLESİN İNŞ..SELAMETLE..
AsK giBi siLah,,,nEfiS giBi düSmaN yOktUr...
-Esmani-

-Esmani-

Mübarek Üye · 2.169 mesaj

S.A

ALLAH CC RAZI OLSUN SİZLERDEN...

İMAMI AZAMIN HAZIRCEVAPLILIĞI İLE İLGİLİ O KADAR ÇOK KISSA VARKİ.İNSAN OKUDUKÇA İMAMIN ZEKASINA HAYRAN OLMAKTAN KENDİNİ ALAMIYOR...
RECEB-I KAMER

RECEB-I KAMER

Mübarek Üye · 3.771 mesaj

S.ALEYKÜM GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL VE MÜKEMMEL CEVAPLAR..GEREKEN CEVABI ALDIKLARINA GÖRE ELBETTE ŞAŞKINA DÖNÜP GİDECEKLER..:) ..ALLAH RAZI OLSUN ABİ..ALLAHA(C.C.) EMANET OLUN..
Allahümme inneke afüvvün kerimün, tuhıbbül affe fa'fü anni.

Allah'ım sen çok affedicisin çok kerimsin affetmeyi seversin,benide affet.

AMİN..
-BiLaL-

-BiLaL-

Aktif Üye · 95 mesaj

selamün aleyküm Rahman c.c. razı olsun çok güzel cevap vermiş onlara sizdende razı olsun İnşAAllahB) bizimle paylaştığınız içinB) selametle dua ileB)
abdullah usame

abdullah usame

Kıdemli Üye · 104 mesaj

İMAM-I AZAM EBU HANİFE ÇOK ZEKİ BİRİDİR. İMAM-I AZAMLA İLGİLİ DAHA ÖNCE ÇOK KISSA DUYMUŞTUM. ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN.
Paylaş:

İlgili Konular

olarak cevap yaz