Anne anne, Allah bizi görüyor

925 görüntülenme · 5 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Hz. Ömer, halifeliği sırasında bir gece asayişi kontrol için Medine sokaklarında dolaşıyordu. Gecenin karanlığında önünden geçmekte olduğu bir evden yüksek sesler işitti. Bir anne kızına şöyle diyordu;
- Kızım, yarın satacağımız süte su karıştır!
- Anne, Halife süte su karıştırmayı yasak etmedi mi?
- Kızım, gecenin bu saatinde Halifenin nerden haberi olacak, o şimdi yatağında yatıyor.
- Anne! Anne! Halife uyuyor, haberi olmaz diyorsun! Her şeyi bilen, gören ve her şeye kâdir olan Allahü teâlâ bizi görüyor, hâlimizi biliyor! Hilemizi insanlardan gizleyebiliriz, fakat her şeyi bilen ve gören Allah'tan nasıl gizlersin?

Hz. Ömer, bu kızın güzel ahlakına çok hayran kaldı. Bu durumu hanımına da anlattı. Sonra da, o kızı oğlu Asım ile evlendirdi. Asım'ın bu kadından bir kızı oldu. Bu kızdan da âdil halifelerden Ömer bin Abdülaziz hazretleri doğdu.
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
_Resul_

_Resul_

RE: Anne anne, Allah bizi görüyor

Böyle insanlar çok az malesef.....B):(
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
deren75

deren75

Mübarek Üye · 802 mesaj

s.a.Allah razı olsun bu devirde daha da az böyle insanlar inançları var doğruyu yanlışı biliyorlar ama hayata tatbik etmeye gelince hiç birisi olmuyor.

"MÜSLÜMAN O KİŞİDİR Kİ, DİĞER MÜSLÜMANLAR ONUN DİLİNDEN VE ELİNDEN EMNİYETTEDİR"

(Müslim,İman,65;Ahmed b. Hanbel, el_Mesned,3/372)
_Resul_

_Resul_

deren75 yazdı:
s.a.Allah razı olsun bu devirde daha da az böyle insanlar inançları var doğruyu yanlışı biliyorlar ama hayata tatbik etmeye gelince hiç birisi olmuyor.

"MÜSLÜMAN O KİŞİDİR Kİ, DİĞER MÜSLÜMANLAR ONUN DİLİNDEN VE ELİNDEN EMNİYETTEDİR"

(Müslim,İman,65;Ahmed b. Hanbel, el_Mesned,3/372)

Aleykümselam...Allah sizdende razı olsun Allaha emanet olun . . . .B)B)B)
Canan38

Canan38

Kıdemli Üye · 346 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN GUZEL KISSA ELINE EMEGINE SAGLIK:SELAM VE DUA ILE SAYGILAR
_Resul_

_Resul_

Canan38 yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN GUZEL KISSA ELINE EMEGINE SAGLIK:SELAM VE DUA ILE SAYGILAR

Allah sizdende razı olsun...Ve. aleykümselam...B)B)B)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.