HZ.MEVLANA
881 görüntülenme · 4 yanıt
RE: HZ.MEVLANA
Bilmiyorum; onlar ALLAH'ı, Peygamber (s.a.v.)'i sevdiler, bizde elbette seviyoruz ama anlamadığım yer biz Cehennem korkusundan mı, Cennet'in güzelliğinden mi seviyoruz. Yani karşılıklı mı seviyoruz, karşılık mı bekleyerek doğruları yapmak için ve yanlışlıklardan, çirkinliklerden uzak durmaya çabalıyoruz?
Bilmiyorum; onlar ALLAH'ı, Peygamber (s.a.v.)'i sevdiler, bizde elbette seviyoruz ama anlamadığım yer biz Cehennem korkusundan mı, Cennet'in güzelliğinden mi seviyoruz. Yani karşılıklı mı seviyoruz, karşılık mı bekleyerek doğruları yapmak için ve yanlışlıklardan, çirkinliklerden uzak durmaya çabalıyoruz?
RE: HZ.MEVLANA
BENCE HEPSİ TEK TEK DEDİKLERİNİZİ DEĞERLENDİRİRSEK HEPSİ.BİZ KULUZ İNSANIZ BEŞERİZ VE ŞAŞARIZ BİR NEFİS VAR BİZDE.RABBİM BİZİ SEVDİĞİ BİZİM DE ONU VE HABİBİNİN SEVECEĞİ KULLARDAN EYLESİN BİZİ BİZE BIRAKMASIN ŞAŞIRTMASIN.NEFSİMİZE UYDURMASIN .KARŞILIKSIZ SEVEVLERDEN EYLESİN O GÜZELİM CENNETİNE HAKKIYLA GİRMEYİ CÜMLEMİZE NASİP ETSİNB)
Nikko yazdı:
BENCE HEPSİ TEK TEK DEDİKLERİNİZİ DEĞERLENDİRİRSEK HEPSİ.BİZ KULUZ İNSANIZ BEŞERİZ VE ŞAŞARIZ BİR NEFİS VAR BİZDE.RABBİM BİZİ SEVDİĞİ BİZİM DE ONU VE HABİBİNİN SEVECEĞİ KULLARDAN EYLESİN BİZİ BİZE BIRAKMASIN ŞAŞIRTMASIN.NEFSİMİZE UYDURMASIN .KARŞILIKSIZ SEVEVLERDEN EYLESİN O GÜZELİM CENNETİNE HAKKIYLA GİRMEYİ CÜMLEMİZE NASİP ETSİNB)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/18254-hz-mevlana · 06.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Dünya Sevgisi (Mevlana) Dini Hikayeler 17 cevap
- tevbe et mevlana Şiirler 5 cevap
- MEVLANA CELALEDDİN-İ RUMİ HZ.LERİNDEN BİR HİKAYE Dini sohbet 1 cevap
- Hz.Mevlana'nın 739. Vuslat Yıl Dönümü "Şeb-i Arus" İslam Alimlerimiz - Büyüklerimiz 3 cevap
- Mevlana Halid-i Bağdadi İslam Alimlerimiz - Büyüklerimiz 1 cevap
- Mevlana Celaleddin-i Rumi,Rubailer- "La havle velâ kuvvete illâ billah" demek Tasavvûf 3 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.