Sohbet meydanI
153.805 görüntülenme · 1.906 yanıt
aminenurcum havf ve reca konunun çıktısını aldım canım.hakkını helal et.asıcam birazdan.bunalınca okurum.
tabi güzel kardeşim ne hakkı...
Allah korkusunun insanı günahlardan uzaklaştırıp, O’na yönelttiği, O’na yaklaştırdığı yerlerde sürekli "havf" soluklamak; ye’s çukurlarına düşüldüğü veya ölüm emarelerinin belirdiği zamanlarda da "recâ"ya sarılmak, havfrecâ dengesi adına ölçü sayılacağı gibi, ruhta hâsıl olan emniyet duygusuna karşı korku unsurlarını harekete geçirmek, ümitsizlik hazanlarının esip-savurduğu hengamda da recâ seralarına sığınmak da ayrı bir yaklaşım keyfiyeti sayılabilir. Bu itibarla, bazen en mükemmel amelin yanında duman duman korku tütebilir ve az bir amelin sağında-solunda da recâ tüllenebilir...
"Kalbim kasvet bağlayıp yollar da sarpa sarınca, ümidimi affına merdiven yaptım.. günahım gözümde büyüdükçe büyüdü ama, onu alıp affının yanına koyunca, affını tasavvurlar üstü büyük buldum. imam-ı şafi
Allah korkusunun insanı günahlardan uzaklaştırıp, O’na yönelttiği, O’na yaklaştırdığı yerlerde sürekli "havf" soluklamak; ye’s çukurlarına düşüldüğü veya ölüm emarelerinin belirdiği zamanlarda da "recâ"ya sarılmak, havfrecâ dengesi adına ölçü sayılacağı gibi, ruhta hâsıl olan emniyet duygusuna karşı korku unsurlarını harekete geçirmek, ümitsizlik hazanlarının esip-savurduğu hengamda da recâ seralarına sığınmak da ayrı bir yaklaşım keyfiyeti sayılabilir. Bu itibarla, bazen en mükemmel amelin yanında duman duman korku tütebilir ve az bir amelin sağında-solunda da recâ tüllenebilir...
"Kalbim kasvet bağlayıp yollar da sarpa sarınca, ümidimi affına merdiven yaptım.. günahım gözümde büyüdükçe büyüdü ama, onu alıp affının yanına koyunca, affını tasavvurlar üstü büyük buldum. imam-ı şafi
Kalbim kasvet bağlayıp yollar da sarpa sarınca, ümidimi affına merdiven yaptım.. günahım gözümde büyüdükçe büyüdü ama, onu alıp affının yanına koyunca, affını tasavvurlar üstü büyük buldum. imam-ı şafi
çok çok güzelll.Rabbim sevabına yazsın inşallah.
çok çok güzelll.Rabbim sevabına yazsın inşallah.
TAM BENDE MÜSADE İSTEMEK İÇİN AÇTIM SAYFAYI TEFAFUK OLDU :)
hayırlı nurlu geceler inşaALLAH rabbimize emanet olunuz degerli kardeşlerim
selam ve dua ile
hayırlı nurlu geceler inşaALLAH rabbimize emanet olunuz degerli kardeşlerim
selam ve dua ile
s.s.sbenim çıkmam gerek.
sizlere hayırlı geceler.
beni duadan unutmayın :)
tamam canım bende çıkıyorum.aminenurcum sanada iyi geceler.ben biraz bu dünyanın işiyle meşkul olayım.ütü yapayım;)sabaha işim kalmasın demi.Allaha emanet olun.dualarımdasınız inşallah.
selamun aleyküm cümleten sittemiz cok sessiz olmuş yaaa
eskı arkadaşlarım nerde bemimmm:a41::a41:
eskı arkadaşlarım nerde bemimmm:a41::a41:

B)Estağfirullah min külli ma kerihallah, Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh.
Razı olmadığın şeylerden yaptıklarımı affet ve yapmadıklarımı yapmaktan koru. Kendisinden başka ilah bulunmayan hay, kayyum ve azim olan Allah’a istiğfar eder ve günahlarıma pişman olup O’na sığınırım.B)

Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/17640-sohbet-meydani · 26.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.