Adamin biri otuz senesini Allahü Teala’yi hic anmadan zikretmeden gecirir. Bunun üzerine melekler Allahü Teala’ya niyazda bulunarak: „Ey Rabbimiz! Filan kulun su kadar zamandan beri seni zikretmiyor“ dediler. Allahü Teala meleklere söyle buyurur: “O kulumun beni zikretmemesi, benim nimetimin icinde bulunmamasindandir. Eger ona bir bela gelmis olsaydi, beni muhakkak zikrederdi.” Allahü teala böyle buyurdu ve Cebrail Aleyhisselam’a o kulun atar damarlarindan bir damarini durdurmasini emretti. Cebrail Aleyhisselam, Allahü Teala’nin emrini yerine getirdi. Bunun üzerine adam: “Ey Rabbim, ey Rabbim!” diyerek Allah’i anmaya basladi. Allah (c.c.): “Ey kulum, söyle istedigini vereyim, fakat bu güne dek nerdeydin? Buyurdu
ALLAH 'I ZİKİRDEN GAFİL OLMAK
1.582 görüntülenme · 1 yanıt
RE: ALLAH 'I ZİKİRDEN GAFİL OLMAK
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM ZATEN NE ZAMAN BAŞIMIZ DERDE DÜŞSE O ZAMAN ANIYORUZ RABBİMİZİ...
RABBİM BİZLERİ KENDİSİNİ DURMADAN ZİKREDENLERDEN EYLESİN İNŞALLAH..
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM ZATEN NE ZAMAN BAŞIMIZ DERDE DÜŞSE O ZAMAN ANIYORUZ RABBİMİZİ...
RABBİM BİZLERİ KENDİSİNİ DURMADAN ZİKREDENLERDEN EYLESİN İNŞALLAH..
HERLAFA VERİLECEK CEVABIM VARDIR LAKİN ÖNCE LAFA BAKARIM LAFMI DİYE
SONRADA SÖYLEYENE BAKARIM ADAMMI DİYE...
SONRADA SÖYLEYENE BAKARIM ADAMMI DİYE...
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/17596-allah-i-zikirden-gafil-olmak · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Zikirde Gaflet Zikirden Gaflet Nasihatler 4 cevap
- Ey gafil insan Nasihatler 1 cevap
- AMENU OLMAK,TAKVA SAHİBİ OLMAK Tasavvûf 3 cevap
- İnsan Olmak İçin İnsan Doğmuş Olmak Yetmez Edebiyat 6 cevap
- Yok Olmak İle Var Olmak Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 2 cevap
- Nefsi Küçük Görmek, Allah’a Yakın Olmak, Allah’a Yaklaşmak Tasavvûf 90 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.