HZ. AİŞE (Peygamberimiz'in (sav) zevcesi, müminlerin annesi)
8.996 görüntülenme · 48 yanıt
Altın Üye
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 4
- Ödül
- 38
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
RE: HZ. AİŞE (Peygamberimiz'in (sav) zevcesi, müminlerin annesi)
aliye_aliye yazdı:
selamün aleyküm canım kardeşim.. eline, emeğine sağlık..çok güzel bir paylaşım.. bizler de inşallah o değerli mümineleri kendisine örnek edinenlerden oluruz.. Allah razı olsun inş. rabbime emanetsin.. selam ve selametle inşallah.B)B)B)
ve aleyküm selam canım kardeşim...sağolasın Aliyecim, beğenmiş olmana sevindim..bu güzel duaya kalpten "Amin"..inşaAllah..Rabbimiz c.c senden de razı olsun inş her daim..Selametle kal kardeşim..
Sen de Rabbime emanet ol inş..B)B)B)
Sen de Rabbime emanet ol inş..B)B)B)
Resûl-i Ekrem Efendimiz Hazret-i Âişe'ye hitâben şöyle buyurmuştur:
"Bütün duâların mânâlarını içine toplayan cümleler ile duâ et, duâ ederken şöyle söyle:
'Allahım! Hâlde ve gelecekte bildiğim ve bilmediğim bütün iyilikleri senden ister, bildiğim ve bilmediğim hâlde ve gelecekte bütün kötülüklerden sana sığınırım.
Allahım! Cenneti ve Cennete götürecek söz ve işleri senden ister, Cehennemden ve Cehenneme sürükleyecek söz ve hareketlerden sana sığınırım.
Allahım! Kulun ve Resûlün Muhammed sallâllahü aleyhi ve sellemin senden istediği hayır ve iyilikleri senden ister ve sana sığınıp ilticâ ettiği (kötülüklerden) her şeyden ben de sana sığınırım.
Allahım! Benim için takdir ettiğin herşeyin sonu hayır olmasını senden, senin merhametinden dilerim. Ey merhamet edenlerin en merhametlisi!"
Resûl-i Ekrem Efendimiz Hazret-i Âişe'ye hitâben şöyle buyurmuştur:
"Bütün duâların mânâlarını içine toplayan cümleler ile duâ et, duâ ederken şöyle söyle:
'Allahım! Hâlde ve gelecekte bildiğim ve bilmediğim bütün iyilikleri senden ister, bildiğim ve bilmediğim hâlde ve gelecekte bütün kötülüklerden sana sığınırım.
Allahım! Cenneti ve Cennete götürecek söz ve işleri senden ister, Cehennemden ve Cehenneme sürükleyecek söz ve hareketlerden sana sığınırım.
Allahım! Kulun ve Resûlün Muhammed sallâllahü aleyhi ve sellemin senden istediği hayır ve iyilikleri senden ister ve sana sığınıp ilticâ ettiği (kötülüklerden) her şeyden ben de sana sığınırım.
Allahım! Benim için takdir ettiğin herşeyin sonu hayır olmasını senden, senin merhametinden dilerim. Ey merhamet edenlerin en merhametlisi!"
B)B)B)B)B)
B)B)B)B)B)
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
s.aleyküm gerçekten çok güzeldi..rabbim sizlerden razı olsun..allaha(c.c.)emanet olun..
s.aleyküm gerçekten çok güzeldi..rabbim sizlerden razı olsun..allaha(c.c.)emanet olun..
Allahümme inneke afüvvün kerimün, tuhıbbül affe fa'fü anni.
Allah'ım sen çok affedicisin çok kerimsin affetmeyi seversin,benide affet.
AMİN..
Allah'ım sen çok affedicisin çok kerimsin affetmeyi seversin,benide affet.
AMİN..
amin ablacım ..ecmain inş..sağolasın..selametle kal..Allah emanet ol canım ablam..B)
tevbekar yazdı:
Rabbim razı olsun senden canım kardeşim... ellerine emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım...
B)selam ve dua ile... Rabbime emanet ol inşallahB)
amin ablacım ..ecmain inş..sağolasın..selametle kal..Allah emanet ol canım ablam..B)
RECEB BOZKUS yazdı:
ve aleyküm selam kardeşim..sağolasınız..Rabbimiz cümlemizden razı olsun inşaAllah..selam ve dua ile inş..
zynp_rukiyeEsselamun aleyküm canım kardeşim
Rahman razı olsun emeğinize sağlık Örnek alanlardan oluruz inşaallah selam ve dua ile...B)
ve aleyküm selam verahmetullah canım kardeşim.
Rahman cümlemizden razı olsun.Amin.ecmain inş.
selam ve dua ile.acizane dualarımdasınız kardeşim B)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/17403-hz-aise-peygamberimiz-in-sav-zevcesi-muminlerin-annesi · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.