Kuş Gribi Belirti Vermeden Öldürüyor

891 görüntülenme · 9 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Kuş Gribine Onlarca Kurban Veren Endonezya'da Bu Kez Belirti Vermeyen Bir Tür Kuş Gribi Ortaya Çıktı. Sağlıklı Görünen Kümes Hayvanlarında Hastalığın Ölümcül Tipi Olan H5n1 Virüsü Tespit Edildi.

Hastalığın tespitini güçleştirecek olan bu durumla ilgili olarak yetkililer, hasta ya da ölen tavukların genelde H5N1 tipi virüsün bir işareti olarak görüldüğünü vurgulayarak, "asemptomatik" virüsün görülmesinin, hastalığın, insanlar için daha kolay bulaşılabilir olduğu anlamına geldiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı hayvan sağlığı bölümü başkanı Musni Suatmodjo, düzenlediği basın toplantısında, "kümes hayvanlarında ölüm oranının çok yüksek olmadığını, fakat virüsün bulaştığı, ancak ölmeyen tavuk ya da diğer kümes hayvanları görülmeye başladığını" kaydetti.

Birçok bölgesinde kuş gribi salgını bulunan Endonezya'da bugüne kadar kuş gribinden 79 kişi öldü. Genelde hastalıklı kuş ya da kümes hayvanlarına temas yoluyla insanlara geçen kuş gribinden, Asya'da 2003 yılı sonunda yeniden ortaya çıkmasından bu yana dünya genelinde 189 kişi hayatını kaybetti
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
_Resul_

_Resul_

RE: Kuş Gribi Belirti Vermeden Öldürüyor

B)B)B)
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Allah hepimizin yardımcısı olsun
meftun61

meftun61

Mübarek Üye · 3.386 mesaj

S.A RABBİM BU HASTALIĞI DEFETSİN.:(RABBİM HEPİMİZİ KORUSUN.
_Resul_

_Resul_

aliye_aliye yazdı:
Allah hepimizin yardımcısı olsun

Amin inşallah a.e.oB)B)
_Resul_

_Resul_

meftun61 yazdı:
S.A RABBİM BU HASTALIĞI DEFETSİN.:(RABBİM HEPİMİZİ KORUSUN.

A.S AMİN İNŞALLAH:..:(
desertrose

desertrose

Mübarek Üye · 3.480 mesaj

Selamun aleykum kardeşim..
Uyarın için sağol Allah c.c. razı olsun..
Rabbim öyle musibetler veriyorki daha bunlar başlangıç bence..
Ahir zamandayız toplu ölümlerin artacağı belli bişey zaten, hastalıktan yada savaştan hiç fark etmez..
Allah c.c. yardımcımız olsun, imanla, hayırlı ölümler nasip etsin, şüphesizki kaçış yok, en azından ölümümüz hayırlı olsun.. Rabbim yardımcımız olsun..
Selam ve dua ile kal kardeşimB)B)
_Resul_

_Resul_

desertrose yazdı:
Selamun aleykum kardeşim..
Uyarın için sağol Allah c.c. razı olsun..
Rabbim öyle musibetler veriyorki daha bunlar başlangıç bence..
Ahir zamandayız toplu ölümlerin artacağı belli bişey zaten, hastalıktan yada savaştan hiç fark etmez..
Allah c.c. yardımcımız olsun, imanla, hayırlı ölümler nasip etsin, şüphesizki kaçış yok, en azından ölümümüz hayırlı olsun.. Rabbim yardımcımız olsun..
Selam ve dua ile kal kardeşimB)B)

Aleykümselam...Çok doğru dedikleriniz...Ölümden kaçış yok...Allah hayırlı ölümler nasip eylesin inşallah...Allah sizdende razı olsun a.e.oB)B)B)
prenses26

prenses26

Üye · 29 mesaj

s.a bilgilendirdiğin için allah razı olsun.. ölüm kesindir değişmez ama sebepler değişkendir Rabbim hayırlı ölümler nasp etsin inşallah
_Resul_

_Resul_

prenses26 yazdı:
s.a bilgilendirdiğin için allah razı olsun.. ölüm kesindir değişmez ama sebepler değişkendir Rabbim hayırlı ölümler nasp etsin inşallah

A.S Amin inşallah...A.e.oB)B)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.