BEN BİLGİ EDİNMEK İSTİYORUM...
MUTLAKA BİLENLERİNİZ VARDIR...
FELAK VE NAS SURELERİ KORUR DERLER...BAŞKA NE YAPABİLİRİZ...
4.096 görüntülenme · 23 yanıt
Resul_Acer yazdı:
Bu olaya karabasan veya kıllı yaratık deniliyor. Bu olayın aslı vardır. Ancak tehlikeli bir tarafı yoktur. Bazı cinlerin manyetik yönü ağır basan bazı insanlara değişik şekillerde görünmesidir. Cinler bünyesi hassas ve manyetik özellik taşıyanlar ile irtibat kurabilirler. Aynı yerde sadece bir kişi fark eder diğerleri anlayamayabilir. Demek ki manyetik bir durumunuz söz konusu. Tehlikeli bir durum yoktur.
Buna benzer konular için yapacağımız tavsiyeler şunlardır:
1- Abdest alıp 2 rekat namaz kılıp abdestli yatmak.
2- 33 defa sübhanellah, 33 defa elhamdülillah ve 34 defa allahü ekber diyerek uyumak.
3- 7 defa ayetelkürsiyi okuyup sağa, sola, arkaya, öne, alta ve üste üfleyip yedincisini üflemeden uyumak
4- Fatiha, nas, felak, ihlas surelerini okumak
5- Cevşen duasını okumak ve üzerinizde cevşen duasını bulundurmak
KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN..
BİLİMSEL AÇIKLAMA YANLIŞ MI YANİ..
KORKUTMA BENİ YA....B)
alıntıdır...
Resul_Acer yazdı:
Selamün aleyküm..ya yatmadan önce bazı duaları okuduktan sonra zaten insan maneviyaten rahat uyuyor...Ben hep yatmadan önce dua ederek uyuyorum..Rahat uyuyorum..Böyle şeyleri düşünmemeiz gerek...Hayatta düşüncek çok şey varken...(eksiklerimiz)B)B)B)
✦ Mübarek Üye
Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj
KAAN ERDEM yazdı:
YAPMAYIN YAW ARADA BİR GELİYOR BANADA SEBEBİNİ BİLMİYORUM ÇOK KÖTÜ HAREKET EDEMİYOR VE SES ÇIKARAMIYORSUNUZ.:o:o:@:@:@:@

CEVDET-71 yazdı:
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM BENİM BİLDİĞİM BÜYÜKLERİMİZ DE SÖYLERLER KARA BASAN HAMİLE KADINLARA GELİR DERLER BEN EVLİYİM HANIMIMINDA BAŞINA BÖYLE BİR OLAY GELMİŞTİ YALA FAZLASINI BİLMİYOM ALLAHA EMANET OLUNB)B)B)B)
sadece_eda yazdı:SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM TAMAM GİNE DUYARSAM SANA HABER VERECEGİM ALLAHA EMANET OL
CEVDET-71 yazdı:
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM BENİM BİLDİĞİM BÜYÜKLERİMİZ DE SÖYLERLER KARA BASAN HAMİLE KADINLARA GELİR DERLER BEN EVLİYİM HANIMIMINDA BAŞINA BÖYLE BİR OLAY GELMİŞTİ YALA FAZLASINI BİLMİYOM ALLAHA EMANET OLUNB)B)B)B)
ALLAH RAZI OLSUN ABİMM..
DUYARSAN BİRİLRRİNDEN GENE YAZ OLUR MU?;)B)

sadece_eda yazdı:
Arkadaşlar çoğumuza olmuştur , gece aniden uykudan uyanırız ve üstümüzde yada yanımızda bir şey (cin hayalet ruh yada başka birşey) olur, bağırmaya çalışırız bağıramayız, hareket etmeye çalışırız o da olmaz o kısa zaman bir türlü bitmek bilmez ve o an öleceğimizi düşünürüz. Bu olayın karabasan olduğu söylenir halk arasında, bilimsel açıklaması ise şöyledir; Vücudumuz bazen çok derin uykuya dalar ve bu derin uyku sırasında çoğunlukla gördüğümüz kötü bir rüyadan dolayı aniden uyanırız ama vücut hala derin uykuda olduğu için beynimizin verdiği komutları vücut bir üsre gerçekleştiremez, hangi doğrusur bilinmez ama ben bilimsel olanın doğru olduğunu ummaktayım
BEN BİLGİ EDİNMEK İSTİYORUM...
MUTLAKA BİLENLERİNİZ VARDIR...
FELAK VE NAS SURELERİ KORUR DERLER...BAŞKA NE YAPABİLİRİZ...
bilgideposu1982 yazdı:
canım kardeşim senin söyledigin olay bilimsel olarak . uyku halindeyken bütün vucut felc olur ve beyin uykuya gecer ancak uyanma halinde önce vucut ferclikten cıkar sonrada beyin uyanır. kimi insanlarda uyku buzuklugu oldugu için önce beyin uyanır sonrada vucut ferclikten cıkar. bu nedenle uyandıgın an vucut fercli oldugundan hareket edemezsin
dini olarakta: kara basan dediginiz genelde kadınlarda daha fazladır, iman zayıflıgında daha dogrusu kafan çok yogun ve ALLAHA SIGINMADIGIN VE ŞÜKRETMEDİGİN DÖNEMLERDE ŞEYTAN ALDATMACASIMIN BİR ÜRÜNÜDÜR
SANA TAVSİYEM BÖYLE BİRŞEY BAŞINA BİRDAHA GELİRSİN ŞAADET BARMAGINI OYNATMAYA GAYRET ET
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/17001-karabasan-mi · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.