BİR BARDAK SU

1.627 görüntülenme · 7 yanıt

Paylaş:
hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

Çok eski zamanlarda, bir Hükümdar varmış, zenginliği tüm dünyaca bilinirmiş. Hükümdar her gittiği yere, hazinesinin bir bölümünü götürür ve bunları sergilemekten büyük onur duyarmış. Hükümdarın yaşamda en çok güvendiği, tek akıl hocası bir Bilge kişiymiş.

Günlerden bir gün bu Bilge kişiyle otururken Hükümdar şöyle bir soru sormuş: “Sen ki göğün gizemine ermiş, bilime yön vermiş bir adamsın. İnsanlar, ister hükümdar denli güçlü, ister savaşçılar denli onurlu olsun, ayağına kapanır ağzından çıkacak bir sözü beklerler. Şimdi senin gibi Bilge bir adamın fikrini merak etmekteyim, benim hükümdarlığım ve servetim hakkında ne düşünüyorsun?” Bilge bu soru karsışında, Hükümdar’ın gözlerine bakarak şu sözleri söylemiş: “Diyelim ki hükümdarım, kızgın ve uçsuz bir çöldesiniz. Ölmemek için, size uzatacağım bir bardak suya servetinizin yarısını verir miydiniz?“Verirdim tabii.” “Zaman geçti diyelim, susuzluğunuz arttı, size uzatacağım bir sonraki bardağa servetinizin öteki yarısını da verir miydiniz?” Hükümdar biraz düşünür ve ardından “Ölmemek için evet” der. Bunun üzerine Bilge kişi gülerek şu sözleri söylemiş: “Madem öyle, o zaman övünmeyin fazlaca. Çünkü haşmetlim sizin servetiniz yalnızca iki bardak sudur.” Bilge kişi güzel söylemiş. Gerçekten zenginlik, sanıldığı gibi mal, mülk, para, pul, hatta sağlık bile değildir. Gerçek zenginlik gönül zenginliğidir. Gönlünüz huzur içersindeyse, başınızı yastığa koyduğunuzda, huzurla uyuyabiliyorsanız, sizden zengini yoktur ...
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

l@l

l@l

Mübarek Üye · 656 mesaj

RE: BİR BARDAK SU

"Gönlünüz huzur içersindeyse, başınızı yastığa koyduğunuzda, huzurla uyuyabiliyorsanız, sizden zengini yoktur ..."

B) S.A. emeğine sağlık B)
deren75

deren75

Mübarek Üye · 802 mesaj

s.a.Allah razı olsun.
cemil cemil

cemil cemil

Kıdemli Üye · 304 mesaj

Büyük bir devlet adamı olan Kanûnî Sultan Süleyman aynı zamanda ünlü bir şairdi. Meşhur şiirlerinden birisi şudur:

"Halk içinde muteber bir şey yok devlet gibi,
Olmaya devlet cihanda, bir nefes sihhat gibi.
Saltanat dedikleri bir cihan kavgasıdır,
Olmaya baht ü saadet dünyada vahdet gibi".
beynelmilel

beynelmilel

Kıdemli Üye · 411 mesaj

B)
hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

l@l yazdı:
"Gönlünüz huzur içersindeyse, başınızı yastığa koyduğunuzda, huzurla uyuyabiliyorsanız, sizden zengini yoktur ..."

B) S.A. emeğine sağlık B)

VE Aleykümselam sağolasın B)
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

buket

buket

Kıdemli Üye · 241 mesaj

esselamu aleyküm.paylaşımınız için Allah cc razı olsun.zenginlik bence budur;huzurun,sağlığın,mutluluğun,duanın olduğu yerdir.selam ve dua ile inşaallah...
e_m_i_n

e_m_i_n

Kıdemli Üye · 218 mesaj

para zenginlik amaç değil araçtır ! insan ne kadar onu kendine amaç edinirse sizin yazınızda bahsettiğiniz gerçek gönül zenginliğinden tüketir ve yoksullaş !
B)

selamlar ...
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.