SİZ HANIMINIZLA NASIL GEÇİNİYORSUNUZ.....

3.249 görüntülenme · 35 yanıt

Paylaş:
yun_us25

yun_us25

Mübarek Üye · 1.454 mesaj

Bir Deliye Bir Veli:)

--------------------------------------------------------------------------------

Bir araya gelmiş olan erkeklerin hepsi de hanımından şikayet ederek dertleşirler. Ancak bunları dinleyen Şam'ın büyük alimi Ebu Müslim Havlani'de şikayet filan yoktur. Derler ki: - Veli gibi bir hanıma düştün de sesin sedan çıkmıyor değil mi? Omuzlarını silkerek cevap verir:

- Bizimki veli filan değil, kelimenin tam manasıyla delidir, deli!..

- Öyle ise derler, nasıl geçiniyorsun böyle deli biriyle? Cevap verir:
- Biz geçinmenin sırrını öğrendik de ondan... Büsbütün meraka düşerler.
- Deli gibi biriyle geçinmenin sırrı nedir ki, derler. Şöyle izah eder Ebu Müslim geçinmenin sırrını. Der ki:
- Allahü Azimüşşan, Adem Aleyhisselam'ı topraktan yarattığında bedenine önce aklı koydu. Akıllı bir adam oldu. Sonra öfkeyi yarattı, ona da Adem'in bedenine girmesini emretti. Öfke:
- Ben dedi Adem'in bedenine giremem. Çünkü orada akıl vardır! Akılla ikimiz bir yerde asla duramayız!.. Buyurdu ki:
- Ey öfke! Sen Adem'in bedenine doğru yönel. Akıl senin geldiğini görünce hemen çıkıp gider, kendi yerini sana bırakır. Böylece sen de akılsız kalan Adem'in bedeninde istediğin akıl dışı işleri icra edersin... Ebu Müslim burada der ki: - İşte biz hanımla bu konuda anlaştık, dedik ki; mademki insana öfke gelince akıl çıkıp gidiyor, insan öfkeli anında akılsızın biri oluyor, yani delinin ta kendisi haline geliyor. Öyle ise evde kim öfkelenirse sanki o an o delidir. Deliye karşı ise bir veli lazımdır. Ben öfkelenirsem hemen farkına varacaksın, sabır gösterip ters cevap vermeyecek, veli rolüne gireceksin. Çünkü ben o an deli sayıldığımdan 'deli adamdan her şey beklenir' diyerek veli sabrını göstereceksin. Öfkem gidip de aklım başıma gelinceye kadar bir deliye bir veli rolünü sürdüreceksin...
- İşte der Ebu Müslim, aile hayatımızda biz hanımla bu anlaşmayı uyguluyoruz... Ne zaman ben öfkelenirsem hanım hemen karar veriyor; beye öfke geldi, akıl gitti. Akılsız insandan her türlü yanlış beklenebilir. Öyle ise bana düşen bir deliye bir veli rolüdür. Sabır ve tahammülle akıl gelinceye kadar veli rolünde beklemektir. Aynı öfke hanıma gelirse bu defa da ben veli rolüne giriyor, onun öfkesi geçip de aklı başına gelinceye kadar ben veli rolünü sürdürüyorum...
Ebu Müslim bundan sonrasını şöyle tamamlar: - İşte ey dostlar, siz de bir deliye bir veli rolüne girin, biriniz öfkelenince öteki veli rolünü tercih etsin, karşılık vermeyip öfkenin geçmesini beklesin.
Göreceksiniz ki tartışma kısa zamanda bitecek, taraflar birbirlerine sevgi, saygıyla dolacaktır. Çünkü öfkelenen insan kendisine karşılık verilmeyip de sabır gösterildiğini anladığı andan itibaren içinde bir değerlendirme yapar, bundan mutluluk duyarak sakinleşir...
Ebu Müslim; sakın der, bir deliye bir veli rolü basit bir tedbir deyip de dudak büküp geçmeyin, sadece bir deneyin, yeter...

delilikten zarar gelir; ama velilikten hiç zarar gelmez!.. Öyle ise elektrikli ortamlarda (bir deliye bir veli rolü) hemen hatırlanmalıdır diye

deren75

Mübarek Üye · 802 mesaj

RE: SİZ HANIMINIZLA NASIL GEÇİNİYORSUNUZ.....

s.a.Allah razı olsun geçinmenin baslıca kuralı (bir deliye bir veli) gerçektende doğru selam ve dua ile.
yun_us25

yun_us25

RE: SİZ HANIMINIZLA NASIL GEÇİNİYORSUNUZ.....

deren75 yazdı:
s.a.Allah razı olsun geçinmenin baslıca kuralı (bir deliye bir veli) gerçektende doğru selam ve dua ile.

VE ALEYKUM SELAM ...CÜMLEMİZDEN İNŞAALLAH....
[medya]
vasılıyar

vasılıyar

Üye · 24 mesaj

slm alykm guzel bı paylasım daha onceden okumustum ama paylasım guzel olunca tekrar okunuyor ve duyduklarımızı hıc duymamıs gıbı tekrarlar veya dınlersek daha kalıcı olacagını dusunuyorum bakı muhabbetler MEVLAYA EMANETSINIZ..
yun_us25

yun_us25

vasılıyarslm alykm guzel bı paylasım daha onceden okumustum ama paylasım guzel olunca tekrar okunuyor ve duyduklarımızı hıc duymamıs gıbı tekrarlar veya dınlersek daha kalıcı olacagını dusunuyorum bakı muhabbetler MEVLAYA EMANETSINIZ..

aleykum selam güzel kardeşim konuyu açmişliğim baya olmuş evet aynen söylediğiniz gibi..Bu arada yeni üyeliğiniz hayırlara vesile olur inşaALLAH
RAHMAN razı olsun sizlerde inşaALLAH
SELAM DUA VE MUHABBETLE...:)
[medya]
northerner

northerner

Kıdemli Üye · 253 mesaj

eline sağlık kardeşim güzel ve bir o kadar da ders alınması gereken bir paylaşım
cakdoc

cakdoc

Mübarek Üye · 1.507 mesaj

Allah razi olsun cok guzel bir paylasim:)
yun_us25

yun_us25

northernereline sağlık kardeşim güzel ve bir o kadar da ders alınması gereken bir paylaşım

evet özellikle evli olan kardeşlerimize küpe mahiyetinde bi temsil bir paylaşım selam dua ve muhabbetle
[medya]
yun_us25

yun_us25

cakdocAllah razi olsun cok guzel bir paylasim:)

cümlemizden inşaALLAH ..beğeninize<sevindim..selametle inşaALLAH :)
[medya]
mst2005

mst2005

Kıdemli Üye · 211 mesaj

Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım olmuş.
yun_us25

yun_us25

mst2005Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım olmuş.

RAHMAN razı olsun güzel kardeşim selametle inşaALLAH
[medya]
Ahmed_1907

Ahmed_1907

Mübarek Üye · 992 mesaj

Allah razı olsun bide biz deneyelim bakalım..
Selam ve dua ile..
HERLAFA VERİLECEK CEVABIM VARDIR LAKİN ÖNCE LAFA BAKARIM LAFMI DİYE
SONRADA SÖYLEYENE BAKARIM ADAMMI DİYE...
Nazar57

Nazar57

Mübarek Üye · 1.308 mesaj

Çok güzel bir kıssa paylaşmışsın kardeşim , Allah razı olsun senden..
## imzanızdaki ilahi kime ait ögrenebilir miyim?dinlerken kanım dondu..:(
imported_mine_

imported_mine_

Kıdemli Üye · 368 mesaj

çok hoş bende uygulayacağım inşallah...
AY-YA

AY-YA

Mübarek Üye · 2.370 mesaj

çok güzeldiii Rabbim razı olsun
yun_us25

yun_us25

Ahmed_1907Allah razı olsun bide biz deneyelim bakalım..
Selam ve dua ile..

cümlemizden inşaLLAH :)SELAMETLE
[medya]
yun_us25

yun_us25

Nazar57Çok güzel bir kıssa paylaşmışsın kardeşim , Allah razı olsun senden..
## imzanızdaki ilahi kime ait ögrenebilir miyim?dinlerken kanım dondu..:(

CÜMLEMİZDEN KARDEŞİM RAHMAN RAZI OLSUN
hasan dursun /sondurak
[medya]
yun_us25

yun_us25

mine_çok hoş bende uygulayacağım inşallah...

inşaALLAH KARDEŞİM SELAMETLE
[medya]
yun_us25

yun_us25

AY-YAçok güzeldiii Rabbim razı olsun

cümlemizden inşaLLAH SELAMETLE
[medya]
NUR__

NUR__

Kıdemli Üye · 325 mesaj

Allah razı olsun