RE: ~İSTANBUL'UN TAŞI TOPRAĞI ALTINDIR~
Nikko yazdı:
Bakın İstanbul'un şimdiki halini söyliyeyim, İstanbul'da yaşayan, İstanbul'u yaşayan biri olarak.
-O gördüğünüz boğaz köprüsü, akşam 19,00'dan sonra ve sabah 8,00'dan sonra mahşeri kalabalık oluyor. Arabalar adım adım gidiyor. Korna sesleri, egzost pisliği, sıcak, tamamen bir çile, stres yuvası.
-Sultanahmet, camisiyle, Ayasofyasıyla, Topkapı Sarayı ile tamamen bir turizm yuvası. Orada Türklerden çok turistler var ve oradaki herhangi bir dükkana giripte birşey alamazsınız. Alırsanız da, eve yürüyerek dönersiniz, o kadar pahalılar yani. Örnek vereyim, sınıf arkadaşım fotoğraf makinesine pil almak için bir dükkana girdi ve 4 milyon demişlerdi. Orada açık saçık kadın turistler, doğru düzgün olmayan kartvizitler, insan görünen mahluklar...
-Kızkulesi, paralı aşıkların yuvası. Parasızlar onun bulunduğu yere bile zor varırlar ve boyası dökülmüş, pis, eski bankın birine oturup hayal kurarlar. Parası olmayanlar ancak uzaktan bakarlar ya da böyle resimden işte.
-Ortaköy'ünde bir farkı yok, rası tamamen başka bir dünya sanki. Sanatçılar, diskotekler, lüks jipler, ferrariler, laila, raina, baba parası yiyenler... hepsi orada. Orayı sadece güzelleştiren bu güzelim camimizdir. Oradaki bir büfeye oturup denize doğru bir çay içmek isterseniz eğer, en az 5 milyon eski Türk lirasını gözden çıkarmanız lazım. Bir paket çay parasına bir fincan çay. O da doğru düzgün gelirse.
İşte İstanbul, ben şimdi çıkıyorum işten ve yine köprü trafiğini göreceğim. Halbuki köprüye çok kilometre var ama her akşam böyler oluyor. Ben yürüsem, arabalardan önce varırım belki köprüye. Herkese hayırlı akşamlar.
Daha nice hayırlı Cumalara İNŞALLAH. Cumamız mübarek olsun.
Dün söylemiştim, şimdi yine köprü trafiği ile karşılaşacağım diye. Evet doğru çıktım her akşam olduğu gibi yine Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde trafik vardı. Ayırca şimdi de ters şeritte trafik vardı, şimdi saat 9,46.