GÖZLERİN CİHADI

935 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

Sıcaklık arttıkça ve terlemeye başlayınca hatırlamanız gereken bir şey var: gözlerinizi korumak! Tabii ki, güneş gözlüğü kullanmanızdan bahsetmiyoruz..

Bakışları aşağı çekmekten bahsediyoruz.

Ne yazık ki, sıcaklıklar arttıkça, piyasada o sıcaklığa maruz kalan vücud parçası yüzdesi de artıyor.. Bu her ne kadar rahatsız edici ve üzücü de olsa, toplumun bir gerçeği oldu...

Üstüne üstelik, ahlâkını muhafaza etmek isteyen çoğumuz, özellikle tesettürlü hanımlar, dışarda garip karşılanıyor.

Hâlbuki, Uluslarası Sağlık ve İnsan Örgütü (HHS) ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi gibi kuruluşlar bile vücudu açmayı değil, örtmeyi tavsiye ediyorlar.

İnsanları deri kanserinden muhafaza etmek için "Örtünü Seç" isimli bir kampanya bile başlattılar. Tavsiye ettikleri metodlardan birisi vücudu örten giysiler giyip güneşten gelen UV ışınlarından korunmak..

Kampanyanın örtünme ile alakalı kısmında bir not var: "uzun kollu bir tişört ve uzun bir pantolon size en iyi korumayı sağlar".

Unutmadan, küresel ısınma ve deri kanserleri hakkında ortalık hareketlenmeden çok çok önce, dünyanın her tarafından yaşayan Müslümanlar hiçbir zaman soyunma ihtiyacı hissetmediler. Ki çoğu, şehirlerinde, köylerinde, kasabalarında en sıcak yazlar yaşadılar/yaşıyorlar.

Aslında, güneşten korunmak için daha fazla giyindiler.:D
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

hafize

hafize

RE: GÖZLERİN CİHADI

selamünaleyküm B)

Mevlana'dan

Bana

aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

hafize yazdı:
selamünaleyküm B)

ve aleyküm selam hafize annem.. emeğine sağlık.. güzel bir paylaşımdı.. Allah razı olsun.. demek hem gözlerle cihad etmiş olacağız, hem de U.V'den korunmuş olacağız.. dinen ve tıbben onaylanmıştır :D selametle inş.
hafize

hafize

aliye_aliye yazdı:
hafize yazdı:
selamünaleyküm B)

ve aleyküm selam hafize annem.. emeğine sağlık.. güzel bir paylaşımdı.. Allah razı olsun.. demek hem gözlerle cihad etmiş olacağız, hem de U.V'den korunmuş olacağız.. dinen ve tıbben onaylanmıştır :D selametle inş.

Selamünaleyküm aliyecim benim eşim libyada çalışmıştı orası o kadar sıcakmış ki ama soyunmak şöyle dursun daha fazla giyinirlermiş sıcaklık geçmesin diye aslında soyundukça daha hararet basıyor :D

Mevlana'dan

Bana

Zinnire

Zinnire

Kıdemli Üye · 325 mesaj

aleykum selam güzel annemiz..emeğine saglık tamamen katılıyorum yazdıklarına.Bende hep bunu anlatmaya şalışıyorum etrafımdakılere,onlar hep benim örtümden korkup uzaklaşınca diyorum tam aksine böyle daha iii ama ne yazıkkı..Allah c.c. kalblerini hidayetle doldursun inşaAllah,onlara emanet olarak verilen canı daha ii korurlar inşaAllah....
Selam ve dua ile..
..
hafize

hafize

Shehla yazdı:
aleykum selam güzel annemiz..emeğine saglık tamamen katılıyorum yazdıklarına.Bende hep bunu anlatmaya şalışıyorum etrafımdakılere,onlar hep benim örtümden korkup uzaklaşınca diyorum tam aksine böyle daha iii ama ne yazıkkı..Allah c.c. kalblerini hidayetle doldursun inşaAllah,onlara emanet olarak verilen canı daha ii korurlar inşaAllah....
Selam ve dua ile..
..

haklısın canım halbuki örtü ne kadar güzel yakışıyor kimilerinde gör imren iyorum

Mevlana'dan

Bana

aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

hafize yazdı:
aliye_aliye yazdı:
hafize yazdı:
selamünaleyküm B)

Selamünaleyküm aliyecim benim eşim libyada çalışmıştı orası o kadar sıcakmış ki ama soyunmak şöyle dursun daha fazla giyinirlermiş sıcaklık geçmesin diye aslında soyundukça daha hararet basıyor :D

aleyküm selam hafize annem, benim babam da 1980'lerde libya trablusgarp'ta çalıştı 2 sene kadar.. o da sizin eşinizin söylediklerini söyledi. orada o kadar sıcağa rağmen açılıp saçılmıyorlar. Allah sabrını veriyor kapanan insana gerçekten... ama açılanlara da bakınca şunu görüyorum, açıldıkça tatmin olmuyorlar.. rahat edemiyorlar.. rabbimizin hikmeti işte.. bu yazdıklarınıza katılıyorum.. kapalı biri olarak ben de izmirin sıcağına dayanabiliyorum :D ve hiç de sıcak gelmiyor bana. bizi bu dünyada güneşten bile koruyan rabbimiz, güneşe dayanamayıp açılanlara da daha beterini verecek : ''CEHENNEM SICAĞI'' :D Allah razı olsun annem.. selametle kal.
hafize

hafize

Selamün aleyküm hayırlı günler :)

Mevlana'dan

Bana

fatma_tuba