RE: RASULALLAH'DAN:ŞERİAT,TARIKAT,HAKKİKAT,MARİFET
Bahar_58 yazdı:
metfamu yazdı:
s.a. Allah razı olsun .çok anlamlı bir hadisi şerif.Rabbim şevkimizi binit edinenlerden eylesin.
bahar kardeşim efendimizin tarikat benim işlerimdir sözünden kastı:kendisinin vefatından sonra kıyamete yakın ümmetin 72 fırkaya ayrılacağını ve yalnızca bunlardan sünnetullaha ittiba edenlerin kurtulacağını buyurmuştur.Allaha emanet olun
Kusura bakmayin cok uzattim ama tam emin olmak istiyorum.. bu konuyu cok merak ediyordum sagolsun Muaz kardes böyle bir forum acti ve bana ögrenmek icin firsat dogdu..Muaz Kardes: "Efendimiz zamanında ne mezhep nede tarikat vardı kendileri Allah c.c.ye kavuştuktan sonra cıkmıstır" dedi, yani tarikata girmek dogru degil! Öyle olsaydi Peygamber Efendimizin zamaninda cikardi!
Metfamu:"...kıyamete yakın ümmetin 72 fırkaya ayrılacağını ve yalnızca bunlardan sünnetullaha ittiba edenlerin kurtulacağını buyurmuştur." yani Peygamber efendimizin ögrettigi sekilde yasayanlar kurtulacaktir! Mezheplere ayrilanlar degil.. dogrumu anlamisim!
Hakkinizi Helal edin,B) Yoruyorum sizi
s.a.
bahar kardeşim .tarikat ve mezhepler ,elbetteki efendimizin vefatından sonra ortaya çıkmıştır .çünkü o yaşarken kimsenin ondan başkasına ittiba etmesi doğruolmazdı.ama tarikat ve mezheplerde yanlış algılanmasın onlarda elbetteki efendimizin hareketleridir yani haktır uyulması gerekir
şimdi pekala diyebilirsinizki niye mezhepler oluştu ne gereke vardı niye farklılıklar var.daha yeni okuduğum bir yazıda bunun hikm eti çok güzel anlatılmış
insanlara mezheplere ayrılmıştır çünkü herkes efendimizin değişik zamanda yaptığı hereketleri kendi yaşam koşullarına uygun olanını almıştır.yani aslaında hepsi efendimizin sünnetleridir,böylece kıyamete kadar efendimizin bütün sünnetleri yaşanmaktadır aslında bunun hikmeti budur.
tabi hak mezhepler bellidir.hanefiler ,şafiiler ,malkiler ve hanbelilerdir.bunların dışındkiler sapık mezheplerdir.umarım mezhep konusunda aydınlatabilmişimdir,yani mezhepler haktır.
şimdi tarikat mevzuuna gelince tarikat gidilecek yol demektir,ve insanların gidecekleri doğru yola ihtiyaçları vardır.aslında bir vasıtadır.nasılki bir idarecinin huzuruna vasıtasız ,tanıdıksız kabul edilmez veya kıymat görülmezsek elbetteki Alemlerin yaratıcısının huzurunada bir vasıta ile bir sevgilisi ile gitmek bizim kıymetimizi ve itibarımızı artıracaktır.onun için hakiki mürşid müridinin vasıtasıdır.şeyhi olmayanın şeyhi şeytandır.hakiki mürşidaranmalı ve ona ittiba edilmeli.bu gerçekten çook uzun bir mevzu değişik şeylerle misallendirilebilir umarım yardımcı olabilmişimdir.Allaha emanet olun