Gurura Karşı İlaç

916 görüntülenme · 9 yanıt

Paylaş:
MAVI HUZUN

MAVI HUZUN

Mübarek Üye · 663 mesaj

Gurura Karşı İlaç
"Halife Hz. Ömer bir gün kırbasını (su tulumu, su kabı) sırtına yüklenmiş, Medine'nin en kalabalık sokaklarında dolaşıyordu. Babasının sırtında kırba ile dolaştığı oğlu Abdullah'ın da gözüne ilişti ve kendisine yetişip sordu:

- Baba sen ne yapıyorsun, koskoca halife sırtında kırba taşır mı, taşıtacak kimse mi bulamadın?

- Oğlum, bunu taşıtacak adam bulamadığım için veya başka bir mecburiyet dolayısıyla taşıyor değilim. Nefsime gurur gelir gibi oldu, kendimi beğenir gibi oldum, sırf onu küçültmek için bu yola başvurdum. "
Nikko

Nikko

Kıdemli Üye · 370 mesaj

RE: Gurura Karşı İlaç

Selâmınaleyküm.

Biz ne kadar esir olmuşuz, gururumuza, öfkemize, nefsimize, şeytana... Halbuki bunların kötü olduklarını da biliyoruz, kötü şeyleri yapmazsak mükâfat alacağımızı, yaparsak da cezalandırılacağımızı bildiğimiz halde neden yaparız? Cezanın tadını anlamadığımızdan, bilmediğimizden bunlara uyarız.

Halbuki Allah'ın yasakladıklarına uyarsak her zaman, ama her zaman mutlu yaşarız.Bunu bizde biliyoruz, ama bizden başka birşey bizi o tarafa doğru çekiyor. Büyükler doğruyu yaparlarsa, küçüklerde doğru olarak büyürler.

Kardeşim Allah razı olsun, bunu Nihat Hatipoğlu'ndan dinlemek isteyen varsa 9 dakikalık bir anlatımı vardır:

http://video.google.com/videoplay?docid=1203201576929896688&q=nihat+hatipo%C4%9Flu&hl=en
MAVI HUZUN

MAVI HUZUN

Mübarek Üye · 663 mesaj

senden de ALLAH razı olsun kardeşim dinledim gerçekten çok hoş
Sefine-i Hayat

Sefine-i Hayat

Mübarek Üye · 987 mesaj

S.A.ALLAH RAZI OLSUN.GURURUN OLDUĞU YERDE MANTIK OLMUYO,RABBİM GURURUMUZA YENİK DÜŞÜRMESİN BİZLERİ.A.E.OLUN...B)

beynelmilel

beynelmilel

Kıdemli Üye · 411 mesaj

B)B)B)
B)
B)B)
B)
B)B)B)
baltefsiri

baltefsiri

Mübarek Üye · 619 mesaj

B)B)B)ALLAH RAZI OSLUN ~MAVI HUZUN KARDEŞB)B)B) SELAMÜNALEYKÜMB)B)B)
andelib

andelib

Kıdemli Üye · 434 mesaj

küçülmeyince büyünmüyo herhalde .
MAVI HUZUN

MAVI HUZUN

Mübarek Üye · 663 mesaj

sizden de ALLAHB) razı olsunnn
MAVI HUZUN

MAVI HUZUN

Mübarek Üye · 663 mesaj

B)B)B)B)
MAVI HUZUN

MAVI HUZUN

Mübarek Üye · 663 mesaj

Gurura Karşı İlaç
"Halife Hz. Ömer bir gün kırbasını (su tulumu, su kabı) sırtına yüklenmiş, Medine'nin en kalabalık sokaklarında dolaşıyordu. Babasının sırtında kırba ile dolaştığı oğlu Abdullah'ın da gözüne ilişti ve kendisine yetişip sordu:

- Baba sen ne yapıyorsun, koskoca halife sırtında kırba taşır mı, taşıtacak kimse mi bulamadın?

- Oğlum, bunu taşıtacak adam bulamadığım için veya başka bir mecburiyet dolayısıyla taşıyor değilim. Nefsime gurur gelir gibi oldu, kendimi beğenir gibi oldum, sırf onu küçültmek için bu yola başvurdum. "B)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.