üzerinde 40 hadisi şerif bulunduran..
2.640 görüntülenme · 15 yanıt
40 hadisi şerif ezberleyen yada üzerinde 40 hadisi şerif bulunduran hesap gününde alimlerin yanında yer alacak. günahkar birinin yanındamı yoksa alimlerin yanındamı yer almak istersin? takvim yapraklarında yer alıyoo bunları çantanda yada gömleginde bulundurabilirsin ama kotuna koyma lütfen vucut üst kısmında olsun
RE: üzerinde 40 hadisi şerif bulunduran..
açıklamasını bilmiyorum. buda bir hadisi şerif açıklaması yok ama çantanda bulundur evde yanında olmaz tabi dışarıda dolaşırken arkadaşlarınıda bilgilendirmiş olursun zaten sen o niyetle taşıyosan üzerinde allah emegini karşılıksız bırakırmı?
açıklamasını bilmiyorum. buda bir hadisi şerif açıklaması yok ama çantanda bulundur evde yanında olmaz tabi dışarıda dolaşırken arkadaşlarınıda bilgilendirmiş olursun zaten sen o niyetle taşıyosan üzerinde allah emegini karşılıksız bırakırmı?
Selamunaleyküm
Selamunaleyküm
Arkadaslar bir cok 40 Hadisi serifeleri arastirdim , fakat herzaman icin biraz farkli sözlerde var bunlarin gercegi hangisidir acaba bir fikriniz varmi ? + siralamalarin bir önemi varmi ? Insallah ezberleyipte en derinden uygulamayi Allah´u teala cümlemize nasip eder....
Selamunaleyküm
Arkadaslar bir cok 40 Hadisi serifeleri arastirdim , fakat herzaman icin biraz farkli sözlerde var bunlarin gercegi hangisidir acaba bir fikriniz varmi ? + siralamalarin bir önemi varmi ? Insallah ezberleyipte en derinden uygulamayi Allah´u teala cümlemize nasip eder....
tabi önemli peygamberimizin sözlerini ezberlemek. az sözle çok şey anlatmış. selamımız ve duamız s.a.v. e olsun. en basitinden insanlarn en hayırlısı insanlara en çok faydalı olandır. içinizden biri ya hayır konuşsun ya da sonsuza kadar sussun. insanlara merhamet etmeyene Allahta merhamet etmez. elhamdülillah yıllar önce ezberlemiştim kırk hadis bir ramazn ayıydı tv de bir kanalda veriyorlardı kırk hadis ve Rabbimin 99 ismini sıfatını Rabbim nasip etti hamd olsun çok faydası olmuştur benim davranışlarımda. inşallah daha da olur. daha sonra burada bir yarşma olmuştu kırk hadis ezberleme yarışması onada katılmıştım tabi onların belirlediği hadislerdi. yazılı sınav olmuştuk. bin kere hamd olsun. tavsiye ediyorum herkese.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/1613-uzerinde-40-hadisi-serif-bulunduran · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Biran bile yok ki " Ezan Okunmasın" Dünya Üzerinde Video, Klipler, Slayt ve Animasyonlar 10 cevap
- Müslümanin müslüman üzerinde alti hakki vardir Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 12 cevap
- Mucize Dua Ve Dünyanın Üzerinde Yazan Arapça "Allah" Adı Dini sohbet 1 cevap
- ''MÜSLÜMAN BİR KİMSENİN, MÜSLÜMAN KARDEŞİ ÜZERİNDE BULUNAN OTUZ HAKKI...'' Tasavvûf 9 cevap
- Al'i İmran Suresi 81 nci ayet ...Meali üzerinde yoğunlaşalım mı? Nasihatler 5 cevap
- Yaratılış Hakikatleri Üzerinde Detaylı Düşünmek Dini sohbet 1 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.