AMENERRESULU suresinin anlamını anlamak

69.021 görüntülenme · 44 yanıt

Paylaş:
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

---"ALLAH hiçbir kimseye gücünün yeteceğinden başkasını yüklemez.Herkesin kazandığı hayır kendi faidesine, yaptığı şer kendi zararınadır.---Ey Rabbimiz, unuttuk yahut yanıldıysak bizi tutup sorguya çekme.---Ey Rabbimiz bizden evvelki ümmetlere yüklediğin gibi üstümüze ağır bir yük yükleme.---Ey Rabbimiz takat getiremeyeceğimizi bize taşıtma.Bizden sadır olan günahları sil, bağışla, bizi yarlığa, bizi esirge. SEN , Mevlamızsın bizim. Artık kafirler guruhuna karşı da bize yardım et."---
Allah razı olsun kardeşim.
dengizhan

dengizhan

Yeni Üye · 4 mesaj

Allah razı olsun inşallah, selam ve dua ile
Nazar57

Nazar57

Mübarek Üye · 1.308 mesaj

Yüce Kur'an-ı kerim baştan aşağıya kutsi.
Allah razı olsun...
_AYDIN_

_AYDIN_

Mübarek Üye · 1.485 mesaj

selamun laeyküm ALLAH c.c razı olsun...
izmirli sinan

izmirli sinan

Yeni Üye · 2 mesaj

selamun aleykum bu duayı çok seviyorum yeni ezberledim
lütfi

lütfi

Mübarek Üye · 2.120 mesaj

kardeşim emeğine sağlık rabbim razı olsun.
Selam ve dua ile
bir_umut

bir_umut

Mübarek Üye · 2.564 mesaj

garipkalp çok teşekkürler..

malesef hergün namazda okuduğumuz surelerin bile anlamlarını merak edip şöyle bir bakmıyoruz..amenerrsulunun anlamını ilk okuduğumda çok etkilenmiştim ve aynı zamanda bir dua.aczimizi Rahmana bildirmek..

Rabbim öğrendikleri ile amel eden kullarından eylesin cümlemizi ..
muhametzeki

muhametzeki

Yeni Üye · 2 mesaj

Allah razı olsun
leicacan

leicacan

Üye · 12 mesaj

amin......
seda1985

seda1985

Üye · 44 mesaj

amin amin rabbim sen bizi koru
ysim

ysim

Üye · 25 mesaj

allah razı olsun inş bende ezber yapıyom
NDYZLF

NDYZLF

Mübarek Üye · 960 mesaj

Selamün Aleyküm
Amin.. Amin..
Allah razı olsun
tuanaebru

tuanaebru

Kıdemli Üye · 210 mesaj

Selamün Aleyküm

Sizler sayesinde çok şey öğreniyorum.Rabbim hepinizden razı olsun.Ben de bu duayı ezberlemek istiyorum sadece mereak ettiğim şu bu duayı abdestsiz olarak okumamızda bir sakınca olurmu günümün çoğu işyerinde geçiyor.Ben de bu siteden fırsat buldukça öğrendğim duaları küçük bir not defterime yazıp ordan okuyorum.İşyerinde olduğum için ya da bazen yolda her zaman abdestli olamıyorum bu konuda beni bilgilendirir misiniz yanlış birşey yapmaktan korkuyorum.Rabbim sizden razı olsun hakkınızı helal ediniz.
ؤشىثق

ؤشىثق

Kıdemli Üye · 148 mesaj

Zaman zaman yurtta kalırken abilerimiz yatsı namazından sonra bize bu duayı okurdu.Yatsı namazlarında elimden geldiğince okumaya çalıştığım bir dua.Allah Razı olsun kardeşim.
ؤشىثق

ؤشىثق

Kıdemli Üye · 148 mesaj

tuanaebruSelamün Aleyküm

Sizler sayesinde çok şey öğreniyorum.Rabbim hepinizden razı olsun.Ben de bu duayı ezberlemek istiyorum sadece mereak ettiğim şu bu duayı abdestsiz olarak okumamızda bir sakınca olurmu günümün çoğu işyerinde geçiyor.Ben de bu siteden fırsat buldukça öğrendğim duaları küçük bir not defterime yazıp ordan okuyorum.İşyerinde olduğum için ya da bazen yolda her zaman abdestli olamıyorum bu konuda beni bilgilendirir misiniz yanlış birşey yapmaktan korkuyorum.Rabbim sizden razı olsun hakkınızı helal ediniz.

Abdestsiz Yapılamayan Şeyler:
a) Namaz kılınmaz,
b) Kur'an-ı Kerim'e el sürülmez,
c) Tilâvet secdesi yapılmaz,
d) Kabe tavaf edilmez. (Kabeyi tavaf için abdestli olmak vaciptir)

Bu dua'yıda abdestsiz bir şekilde okuyabilirsin.Ancak abdest herzaman hayırlıdır kardeşim.

"Sizden biri eksiksiz olarak abdest alır, sonra da: "Eşhedü enlâ ilahe illellahû vahdehü lâşerike leh, ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve Resûlüh" derse, cennetin sekiz kapısı ona açılır, dilediğinden girer." (A.g.e.,c. 1, s. 171.)
imported_elif__

imported_elif__

Üye · 15 mesaj

çok özr diliyorum yanlışım varsa
AMENERESULU bir sure değil BAKARA SURESİ'nin son üç ayetinden biri değilmi.?
çünkü ben her akşam namazınının selamından sonra bu ayeti okuyorum.. fazileti çok fazla bir ayet..
elytk

elytk

Kıdemli Üye · 247 mesaj

Selamün aleyküm.Ben de bu duayı okuyordum ama bir türlü ezber yapamıyordum.Elhamdülillah şimdi ezberledim ve her yatsı namazından sonra okumaya çalışıyorum.
smyyes

smyyes

Mübarek Üye · 3.791 mesaj

-"ALLAH hiçbir kimseye gücünün yeteceğinden başkasını yüklemez.Herkesin kazandığı hayır kendi faidesine, yaptığı şer kendi zararınadır.---Ey Rabbimiz, unuttuk yahut yanıldıysak bizi tutup sorguya çekme.---Ey Rabbimiz bizden evvelki ümmetlere yüklediğin gibi üstümüze ağır bir yük yükleme.---Ey Rabbimiz takat getiremeyeceğimizi bize taşıtma.Bizden sadır olan günahları sil, bağışla, bizi yarlığa, bizi esirge. SEN , Mevlamızsın bizim. Artık kafirler guruhuna karşı da bize yardım et."---

AcizBirKul.

AcizBirKul.

Mübarek Üye · 635 mesaj

2 günde ezberledim hiç zor değil ezberlemek isteyenler için
Her yatsıdan sonra muhakkak okuyalım İnşAllah .
AcizBirKul.

AcizBirKul.

Mübarek Üye · 635 mesaj

Âmener Rasulu

Okunusu:

Amener resûlü bimâ ünzile ileyhi min rabbihî vel mü’minûn. Küllün âmene billâhi ve melâiketihi ve kütübihi ve rusulih; lâ nuferriku beyne ahadin min rusulih. Ve kâlu, semi’na ve etâ’na, gufraneke rabbena ve ileykel masiyr.

Lâ yukellifullahu nefsen illâ vüs’aha, leha ma kesebet ve aleyha mektesebet. Rabbena lâ tuahizna innesiyna ev ahta’na. Rabbena ve lâ tahmil aleyna isran kemâ hameltehu alelleziyne min kablina. Rabbenâ ve lâ tuhammilna ma lâ tâkatelena bih. Va’fuanna, vagfirlena, verhamna. Ente mevlâna, fansurna alel kavmil kâfiriyn.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.