ALİ KUŞÇU

1.825 görüntülenme · 6 yanıt

Paylaş:
sert

sert

Mübarek Üye · 2.045 mesaj

Türk İslam Dünyasındaki astronomi ve matematik alimleri arasında,eserleriyle büyük bir üne sahip olan Ali Kuşçu,astronominin dünya çapındaki en önemli bilginlerinden olarak kabul edilir.Özellikle bu iki alanda çağının sınırlarını aşacak kadar önemli eğitim ve öğretim çalışmalarında bulunmuştur.
*Fatih Külliyesi'nde bir güneş saati yapmıştır.
*İstanbul'un enlem ve boylam derecesini belirlemiştir.
*Ay'ın ilk haritasını çıkaran Ali Kuşçu'nun adı bugün Ay'ın bir bölgesine verilmiştir.
Ali Kuşçu'nun astronomi ile ilgili en büyük eserlerinden biri Risale-i fi'l Hey'e(Astronomi Risalesi)dir.Matematik alanındaki büyük eseri Risale-i Hisap(Aritmetik Risalesi)dir.Risalet-ül Fethiye adlı eseri ise 19. yy da İstanbul Mühendishanesi'nde(İstanbul Teknik Üniversitesi) ders kitabı olarak okutulmuştur.
Bu eserde gök cisimlerinin yere olan uzaklığına yer vermiş,ayrıca dünya haritasını kitabının sonuna eklemiştir.Burada yerkürenin eksenindeki eğikliği 23 derece 30 dk.17 sn olarak belirlemiştir.Bu rakam,günümüz modern astronomi verilerine(23 derece 27 dk.) oldukça yakın bir değerdir
.
kayzer3822

kayzer3822

Yeni Üye · 2 mesaj

RE: ALİ KUŞÇU

güzel bir yazı
devamını umarak Allah razı olsun diyorum
selametle
aysenem_17

aysenem_17

Aktif Üye · 71 mesaj

ewet Ali kuşçuyu herkes bilir ama neler yaptığını ne için bu kadar tanındığını çoğu kişi bilmez Allah razı olsun kardeş paylaşmın için:)
istikbal

istikbal

Mübarek Üye · 1.236 mesaj

Güzel bir paylaşımdı Allah razı olsun
“Yeryüzünde en güzel sistem İslam’dır. Sakın ha bu sistemi mal korkusundan, can korkusundan çakallara parçalatmayın. Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Sonra hakkınızla beraber, müslümanlık şerefiniz de gider”[Şehid Muammer Aslantaş]
sert

sert

Geçmişimizde ne cevherler var!
sert

sert

:o
carmelo89

carmelo89