AĞZINIZDAN ÇIKAN ŞARKIYI KULAĞINIZ DUYUYORMU

10.976 görüntülenme · 83 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Fikriye1985S.a. kardeslerim, evet yknin sarkisini bende farkina varmistim, fakat su cennet sarkisini bi kac kez dinledim hosuma gitmisti.daha yeni bu yazdiklarinizi okudugumda farkina vardim cennet sarkisindaki sözü "cennete degismem..." diyorya :( hic farkina vardim. Allah afffetsin. bu forumu acmakla cok iyi etmisiniz. Allah razi olsun

Allah(c.c) sizdnede razı olsun inşallah...Hayırlşı günler..
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
MahmutSoyer

MahmutSoyer

Yeni Üye · 9 mesaj

Esselamû Âleykûm

Öncelikle Gerçekten Önemli Bir konuya değinmişsiniz Allah c.c. Razı Olsun

Bende Arabesk Müzik Dinleyen Biriyim, Ancak ! Şarkıları Seçerken O Kadar Titiz Davranıyorumki ! Şarkıların içinden insanın kalbini bozan şirke veya isyana götüren -haşa-
değil, bi şarkıyı dinlerken ilk önce bakıyorum bu şarkıda dine veya Allahu Teala'ın zatına bir kötü içerik varmı ? böyle bir kaç süzgeçten geçirdikten sonra eğer şarkının içeriğinde bu tür bir kötü düşünce, söz yok ise o şarkıyı dinliyorum.

mesela Selahattin Özdemir isimli arabesk sanatçısı gençliğinin verdiği duygularla söylediği şarkılardan dolayı çok pişman olup şarkıların çalınmasından dolayı çok utandığını söyleyerek bu şarkıların kasetlerinden çıkarılıp radyolarda çalınmamasını istemiş ve mahkemeye başvurmuştur !

yani bazen sanatçılarda söyledikleri ve besteledikleri veya yazdıkları şarkıların ne kadar sakıncalı olduğunu farketmiyorlar belkide o şarkının ne kadar dinlenip kendisine ne kadar kazanç getireceğini düşünürken bunu farketmiyorlar zannetmiyorumki bir sanatçı kasten böyle şarkı yazsın şimdi diyceksinizki bilmedenmi yazıyo ? düşünmeden yazıyo diyebilirim
Allah'a şükür eskiden düşünmezdim ama şimdi ik önce şarkını içeriğindeki sakıncayı süzüyorum ve çok titiz davranıyorum çok hassas konular Allah yar ve yardımcıMIZ olsun

Selam ve Dua İle
_Resul_

_Resul_

MahmutSoyerEsselamû Âleykûm

Öncelikle Gerçekten Önemli Bir konuya değinmişsiniz Allah c.c. Razı Olsun

Bende Arabesk Müzik Dinleyen Biriyim, Ancak ! Şarkıları Seçerken O Kadar Titiz Davranıyorumki ! Şarkıların içinden insanın kalbini bozan şirke veya isyana götüren -haşa-
değil, bi şarkıyı dinlerken ilk önce bakıyorum bu şarkıda dine veya Allahu Teala'ın zatına bir kötü içerik varmı ? böyle bir kaç süzgeçten geçirdikten sonra eğer şarkının içeriğinde bu tür bir kötü düşünce, söz yok ise o şarkıyı dinliyorum.

mesela Selahattin Özdemir isimli arabesk sanatçısı gençliğinin verdiği duygularla söylediği şarkılardan dolayı çok pişman olup şarkıların çalınmasından dolayı çok utandığını söyleyerek bu şarkıların kasetlerinden çıkarılıp radyolarda çalınmamasını istemiş ve mahkemeye başvurmuştur !

yani bazen sanatçılarda söyledikleri ve besteledikleri veya yazdıkları şarkıların ne kadar sakıncalı olduğunu farketmiyorlar belkide o şarkının ne kadar dinlenip kendisine ne kadar kazanç getireceğini düşünürken bunu farketmiyorlar zannetmiyorumki bir sanatçı kasten böyle şarkı yazsın şimdi diyceksinizki bilmedenmi yazıyo ? düşünmeden yazıyo diyebilirim
Allah'a şükür eskiden düşünmezdim ama şimdi ik önce şarkını içeriğindeki sakıncayı süzüyorum ve çok titiz davranıyorum çok hassas konular Allah yar ve yardımcıMIZ olsun

Selam ve Dua İle

Ve aleykümselam....

Evet dikkat edilmesi gereken konulardan biri...Rabbim yardımcımız..Olsun...Allah(c.c)'ya emanet oluın..Hayırlı günler..:H
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
efzairem

efzairem

Mübarek Üye · 758 mesaj

selamün aleyküm kardeşlerim çok güzel bir konuya deyinilmiş şu şarkı bu şarkı demeyip hiç şarkı dinlemesek olmazmı ?:!
inanın hiç zor degil ben yaklaşık 3 aydır dinlemiyorum ne güzel ilahiler var onları dinleyeleim hem sevaba girelim insan ne dinlerse dilide kalbide onu söylüyor uyurken bile..:!
mesela iki gündür haberlerde falan fener bahçe marşı çalıyo ,iki gündür (cimbomlu olmama ragmen)dilimde o marş ya ner den dolandı diye düşündüm, haberlerden olsa gerek tövbe yarabbim sabah namazına kalkıyom dilimde o marş :(
güzel şeyler dinleyelim inşaALLAH:H
umeyye

umeyye

Mübarek Üye · 1.936 mesaj

SelamüN Aleyküm Resul Kardeş

Gerçekten çok çok önemli ve bir O kadarda dikkat edilmesi gereken bir konuyu işlemişsin RAHMAN razı olsun .

Gündelik yaşantımız içinde bu tür sözler ve davranışlar içinde olan kişilere raslamamız mümkün bu tür şarkı sözleri ve fıkralar dinimize ve dini değerlerimize sırf saldırı için yapılan kasıtlı hareketlerdir.
Biz Müslimanlara bu ve bu gibi konulara titizlikle dikkat etmeliyiz.

Selam ve Baki Dua ile ALLAH a emanet ol
gecekondu

gecekondu

Mübarek Üye · 1.726 mesaj

selamun aleyküm kardeşim ... Çok önemli bir konu Gerçekten .. çok küfürlü şarkılarda var günümüzde o kadar tövbe haşa İsyan şarkıları varki . Bir çok kişi Buna dilleriyle kalpleriyle eşlik ederek söylüyor ve günah işlediklerinin farkında bile değiller ... Allah ıslah etsin onları

bende önceden arabesk dinlerdim yaklaşık 6 aydır Hep ilahi dinlerim ... Allaha Emanet ol selam ve dua ile ...

_Resul_

_Resul_

efzairemselamün aleyküm kardeşlerim çok güzel bir konuya deyinilmiş şu şarkı bu şarkı demeyip hiç şarkı dinlemesek olmazmı ?:!
inanın hiç zor degil ben yaklaşık 3 aydır dinlemiyorum ne güzel ilahiler var onları dinleyeleim hem sevaba girelim insan ne dinlerse dilide kalbide onu söylüyor uyurken bile..:!
mesela iki gündür haberlerde falan fener bahçe marşı çalıyo ,iki gündür (cimbomlu olmama ragmen)dilimde o marş ya ner den dolandı diye düşündüm, haberlerden olsa gerek tövbe yarabbim sabah namazına kalkıyom dilimde o marş :(
güzel şeyler dinleyelim inşaALLAH:H

Ve aleykümselam....
Gerçekten de haklısınız...Rabbim bizleri doğru yoldan ayırmasın inşallah..Amin...
_Resul_

_Resul_

gecekondu selamun aleyküm kardeşim ... Çok önemli bir konu Gerçekten .. çok küfürlü şarkılarda var günümüzde o kadar tövbe haşa İsyan şarkıları varki . Bir çok kişi Buna dilleriyle kalpleriyle eşlik ederek söylüyor ve günah işlediklerinin farkında bile değiller ... Allah ıslah etsin onları

bende önceden arabesk dinlerdim yaklaşık 6 aydır Hep ilahi dinlerim ... Allaha Emanet ol selam ve dua ile ...

Ve aleykümselam....Evet isyanlı şarkılar çok var...

Ne güzel yapıyorsunuz...Allah(c.c)'ya emanet olun..Hayırlı günler.. :H
ORKİDE

ORKİDE

Kıdemli Üye · 192 mesaj

Allah_affetsinuyarılar için çok sağol kardeş...ilahi dinleyelim iinsanın ruhunu okşuyor ilahi sankii..bide bende örnek vermek istiyorum mesela MOR VE ÖTESİ grubunun şarkılarının nerdeyse tümü şirk ve inkar dolu..
Bütün dünya izler durur, afet-i azam bekler durur
Hedefini al, piyasanı al, her şeyi al
Yandı dertler bitti tasa
Ben kurbanım bu cambaza
İki gözüm kadar eminim sen yoksun
Var mısın yoksun x 2
İki gözüm eminim sen yoksun
Var mısın yoksun x 2
SÖZLERİNDE ALLAH'IN OLMADIĞINDAN BAHSEDİYOR..İKİ GÖZÜM KADAR EMİNİM DİYO BİDE..KARDEŞLERİM DİKKATLİ OLUN GERÇEKTENDE AĞZINIZDAN ÇKANI KULAĞINIZ DUYSUN FARKINDA OLMADAN GÜNAHA GİRMEYİN

BU ŞARKININ NERESİNDE ALLAH I İNKAR (TÖVBE HAŞA)VAR ARKADAŞIM..

BEN ANLAYAMADIM YANİ BEN SEVGİLİSİNE YOKSUN DİYOR GİBİ ALGILIYORDUM HEP. SEN BÖYLE SÖYLEYİNCE ÇOK ŞAŞIRDIM..

SADECE ANLAMADIĞIM İÇİN SORUYORUM YANLIŞ ANLAŞILMASIN.
ORKİDE

ORKİDE

Kıdemli Üye · 192 mesaj

...............................
_Resul_

_Resul_

ORKİDE...............................

hayırlı günler..:H
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

_____selamün aleyküm
önemli bir konuyu bizimle paylaşmışsınız
rabbim razı olsun sizden
selam ve dua ile_________
sarmaşık

sarmaşık

Kıdemli Üye · 379 mesaj

Çok ÖNEMLİ bir konu bencede..Ama hayatımızı böyle şeyler o kadar çok doldurur oldu ki farkında olmaksızın bu yanlışlara teslim oluyoruz.Ama dikkat gerekli tabiki...

Allah razı olsun....
senokli

senokli

Mübarek Üye · 667 mesaj

ne yazık ki evet..
asos1907

asos1907

Kıdemli Üye · 496 mesaj

bende çok dikkat etmeye çalışıyorum ama dediğiniz gibi çoğu şarkıda hakaret var..mesala birinde tanrı unutmuş olsada...diye vs..sinir oluyorumm..
Herşeyi ALLAH için yap....!
Alemlerin rabbi olan ALLAH 'a teslim ol...!
akif eymen oğlumm...
neslihantozan

neslihantozan

Mübarek Üye · 3.695 mesaj

çok haklısınız
çok dikkat etmek lazım
biz ailemeizde dikkat ediyoruz inşallah böylede devam eder
selametle kalın
_Resul_

_Resul_

aminenur, post: 617381, member: 72384_____selamün aleyküm
önemli bir konuyu bizimle paylaşmışsınız
rabbim razı olsun sizden
selam ve dua ile_________

Ve aleykümselam..Allah(c.c) sizden de razı olsun inşallah...Hayırlı günler inşallah..
_Resul_

_Resul_

sarmaşıkÇok ÖNEMLİ bir konu bencede..Ama hayatımızı böyle şeyler o kadar çok doldurur oldu ki farkında olmaksızın bu yanlışlara teslim oluyoruz.Ama dikkat gerekli tabiki...

Allah razı olsun....

Dediklerinize ka<tılıyorum...Allah(c.c)'ya emanet olun inşallah..Hayırlı günler..
_Resul_

_Resul_

senokline yazık ki evet..

Hayırlı günler inşallah..
_Resul_

_Resul_

asos1907bende çok dikkat etmeye çalışıyorum ama dediğiniz gibi çoğu şarkıda hakaret var..mesala birinde tanrı unutmuş olsada...diye vs..sinir oluyorumm..

Evet haklısınız o şarkı özellikle çok açık söylenmiş ...Rabbim hidayet versin ne diyelimki..

Allah(c.c)'ya emanet olun..Hayırlı günler..
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.