CENNETE HANGİ DİL KONUŞULACAK!

2.819 görüntülenme · 28 yanıt

Paylaş:
AHSEN-I FIGAN

AHSEN-I FIGAN

Mübarek Üye · 1.021 mesaj

CENNET DİLİ ARAPÇADIR.DEĞİLDİR DİYENLERE DERİZ Kİ;

RASULULLAH(ALEYHİSSALATÜ VESSELAM) BUYURUYOR;

"ÜÇ HASLETTEN DOLAYI ARABI SEVİNİZ
ÇÜNKÜ BEN ARABIM
KUR'AN'I KERİM ARAPÇA NAZİL OLMUŞTUR
CENNET AHLİNİN KONUŞTUKLARI DİL ARAPÇADIR.(1)

ALLAH RASULÜ, İKİ CİHAN SERVERİNİN (ALEYHİSSALTÜ VESSELAM) KONUŞTUĞU DİL ARAPÇA OLACAKTA CENNET DİLİ ARAPÇADAN BAŞKA DİL Mİ OLACAK. HAZRETİ ADEM(ALEYHİSSALAM)
YER YÜZÜNE İNDİRİLMEDEN ARAPÇA KONUŞACAK DA,CENNET DİLİ ARAPÇA OLMAYACAK.

HAZRETİ AİŞE(RADYALLHU ANHUM)BUYURUYOR;
CENNET EHLİ MUHAMMED(ALEYHİSSALATÜ VESSELAM) DİLİ İLE KONUŞACAKTIR(2)

kaynak;
1)fayzul kadir, imam münavi, ibni abbastan rivayet edilmiştir.
2)mevahib-ül ledünniye, imam kastalani
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

RE: CENNETE HANGİ DİL KONUŞULACAK!

Allah razı olsun kardeşim.
huzunlu_gurbet

huzunlu_gurbet

Mübarek Üye · 1.098 mesaj

allah razi olsun selam ve dua ile..B)B)B)
ALLAHümme Rabbenâ. Ezhibi'l-be'se, işfi, ente'ş-şâfi. Lâ şifâen illâ şifâüke, şifâen lâ yuğâdiru sekamen." aminn
ADALETIMAHZA

ADALETIMAHZA

Mübarek Üye · 3.630 mesaj

S.A.ALLAH RAZI OLSUN.BUNU BİLMİYORDUM.ACABA ARAPÇA BİLMEYENLER ORADA ANLAYACAK ŞEKİLDE Mİ DİRİLTİLECEK?A.E.O.
YA MUKALLİBEL KULUB SEBBİT KALBİ ALA DİNİKE
Aşkâ Mecnun

Aşkâ Mecnun

Mübarek Üye · 3.521 mesaj

Selamaünaleyküm;

Allah razı olsun bu Dünyada Arap dilini konuşmak biraz zorlasada orası nasip olursa şakır şakır konuşucam inşAllah... Babam çok şaşıracak:o:D:D:D:D:D:D
๑๑۩۞۩۩۞۩ Aşkâ Mecnun ۩۞۩۩۞۩๑๑

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
♥░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░♥ ♥░░▓▓▓▓░░▓▓░░░░▓▓░░░░░▓▓▓▓░░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓▓▓▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥

AHSEN-I FIGAN

AHSEN-I FIGAN

ADALETIMAHZA yazdı:
S.A.ALLAH RAZI OLSUN.BUNU BİLMİYORDUM.ACABA ARAPÇA BİLMEYENLER ORADA ANLAYACAK ŞEKİLDE Mİ DİRİLTİLECEK?A.E.O.

BİSMAİLLAHİRRAHMANİRRAHİM.
BİLMEMEKLE ALAKASI YOK SEN ORDA TÜRKÇE KONUŞAYACAKSIN Kİ.............!
BÜTÜN İNSANLIK ARAPÇA KONUŞACAK.........!ANLAŞILAMAMA GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL.............!

SELAMETLE........!
ADALETIMAHZA

ADALETIMAHZA

AHSEN-I FIGAN yazdı:
ADALETIMAHZA yazdı:

BÜTÜN İNSANLIK ARAPÇA KONUŞACAK.........!ANLAŞILAMAMA GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL.............!

SELAMETLE........!

S.A.BEN DE BUNU ÖĞRENMEK İÇİN SORDUM.ŞAŞACAK BİR SORU MU Kİ?SORDUĞUM GİBİ YANİ HERKES ARAPÇA BİLECEK ANLAYACAK ŞEKİLDE DİRİLTİLMİŞ OLUYOR.A.E.O.
AHSEN-I FIGAN

AHSEN-I FIGAN

ADALETIMAHZA yazdı:
AHSEN-I FIGAN yazdı:
ADALETIMAHZA yazdı:

SELAMETLE........!

S.A.BEN DE BUNU ÖĞRENMEK İÇİN SORDUM.ŞAŞACAK BİR SORU MU Kİ?SORDUĞUM GİBİ YANİ HERKES ARAPÇA BİLECEK ANLAYACAK ŞEKİLDE DİRİLTİLMİŞ OLUYOR.A.E.O.

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM.
ESTAĞFURULLAH KARDEŞ YANLIŞ ANLAMA..........!YAZDIĞIM TEPKİ DEĞILDİ.....!GAYET NORMAL BİR SORU.........!BEN YANLIŞ ANLAŞILDIM GALİBA...HAKKINI HELAL ET..........!
ADALETIMAHZA

ADALETIMAHZA

AHSEN-I FIGAN yazdı:
ADALETIMAHZA yazdı:
AHSEN-I FIGAN yazdı:
ADALETIMAHZA yazdı:

SELAMETLE........!

ESTAĞFURULLAH KARDEŞ YANLIŞ ANLAMA..........!YAZDIĞIM TEPKİ DEĞILDİ.....!GAYET NORMAL BİR SORU.........!BEN YANLIŞ ANLAŞILDIM GALİBA...HAKKINI HELAL ET..........!

S.A.YOK KARDEŞİM BEN KIRILMADIM.AMA HELAL OLSUN.NE HAKKIM OLCAK.ÜNLEM İŞARETLERİ OLUNCA ACABA TUHAF BİRŞEY Mİ SORDUM DEDİM.A.E.O.
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

aska mecnun yazdı:
Selamaünaleyküm;

Allah razı olsun bu Dünyada Arap dilini konuşmak biraz zorlasada orası nasip olursa şakır şakır konuşucam inşAllah... Babam çok şaşıracak:o:D:D:D:D:D:D

:D:D:D:D:D
AHSEN-I FIGAN

AHSEN-I FIGAN

ADALETIMAHZA yazdı:
AHSEN-I FIGAN yazdı:
ADALETIMAHZA yazdı:
AHSEN-I FIGAN yazdı:
ADALETIMAHZA yazdı:

SELAMETLE........!

S.A.YOK KARDEŞİM BEN KIRILMADIM.AMA HELAL OLSUN.NE HAKKIM OLCAK.ÜNLEM İŞARETLERİ OLUNCA ACABA TUHAF BİRŞEY Mİ SORDUM DEDİM.A.E.O.

YOK KARDEŞİM ÜNLEM İŞARETİ BENİM ALIŞKANLIKLARIMDAN BİRİ...............!YAZILARDA ÇOK KULLANIYORUM..........!SELAMETLE
handan06

handan06

Mübarek Üye · 2.070 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN B)B)

ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMED VE ALA ALİ SEYYİDİNA MUHAMMED
andelib

andelib

Kıdemli Üye · 434 mesaj

valla kardeşim sizi tebrik ediyorum.
bi cennete girebilsek gerisi kolay .bilmesekte öğretmen isteriz.cennet ya .heristediğimiz olur.öğrenemesekte tercüman isteriz.anlaşırız yani.

ama ben şeyi merak ediyom.hayvanlarda konuşucak mı orda.onlarla nasıl anlaşma sağlanacak.(her hayvan cinsinin ruhu bir tane hayvanda biirleşip cennette bulunacağını biliyorum(kaynak bediüzzaman said nursi işaratul icaz.)orada açık izahatı var.
ama nasıl anlaşılacak bu mahluklarla yav.:
biz onlar gibi cik cik mi diyecez onlarmı selam aleykum diyecek.

gerçi çok mühim değil ama merak işte.

s.aleykum.
dualarınızı bekleriz
AHSEN-I FIGAN

AHSEN-I FIGAN

andelib yazdı:
valla kardeşim sizi tebrik ediyorum.
bi cennete girebilsek gerisi kolay .bilmesekte öğretmen isteriz.cennet ya .heristediğimiz olur.öğrenemesekte tercüman isteriz.anlaşırız yani.

ama ben şeyi merak ediyom.hayvanlarda konuşucak mı orda.onlarla nasıl anlaşma sağlanacak.(her hayvan cinsinin ruhu bir tane hayvanda biirleşip cennette bulunacağını biliyorum(kaynak bediüzzaman said nursi işaratul icaz.)orada açık izahatı var.
ama nasıl anlaşılacak bu mahluklarla yav.:
biz onlar gibi cik cik mi diyecez onlarmı selam aleykum diyecek.

gerçi çok mühim değil ama merak işte.

s.aleykum.
dualarınızı bekleriz

yanlış hatırlamıyorsam konuşacaklarmış...............!onlarlada anlaşmayı sağlıyacağız...........
umarım birazda olsa merakın gitmiştir...........!
andelib

andelib

Kıdemli Üye · 434 mesaj

sağl allah razı olsun
AHSEN-I FIGAN

AHSEN-I FIGAN

andelib yazdı:
sağl allah razı olsun

AMİN CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN...........!
efsude

efsude

Mübarek Üye · 671 mesaj

SELAMUNALEYKUM.
COK FARKLI BIR KONU OLMUS.ALLAHIN IZNI ILE CENNETE NAIL OLURSAK EGER INSALLAH HANGI LISAN ILE KONUSUR DIYE HIC DUSUNMEMISTIM.ALLAH RAZI OLSUN.EMEGINIZE SAGLIK.
SELAM VE DUA ILE...
dinci

dinci

Mübarek Üye · 2.686 mesaj

SA BEN ARAPLARI ÇOK SEVİYORUM BENİM İÇİN O TENLERİ KARA İNSANLAR DÜNYANIN EN ASİL VE SOYLU İNSANLARI ONLAR PEYGAMBER SOYUNDAN GELMELER BUDA BÜYÜK BİR ONURDUR KİM NEDERSE DESİN ONLARDA TOPRAKLARIDA BENİM YÜREYİMDEKİ EN BÜYÜK SEVGİ KAPISI İNŞALLAH RABBİM NASİP EDER ARAPÇA ÖĞRENİRİMDE HESABIMI ARAPÇA VERİRİM VE NERDE ÖLÜRSEM ÖLEYİM RUHUM HZ MUHAMMET MUSTAFA SAV VE ONUN AHALİNİN YANINDA OLUR SONSUZA DEK BU YAZIMI OKUYAN HERKES AMİN DESİN ALLAH CC RAZI OLSUN B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)
mustafa_xtar

mustafa_xtar

Mübarek Üye · 5.606 mesaj

Allah razı olsun kardeşim

Türksat 3/A Frekans: 12729

Sembol Rate: 30000 Polarizasyon: Vertical Fec: 5/6 42º
nigdeli

nigdeli

Mübarek Üye · 4.908 mesaj

Allah razı olsun.. B)
Paylaş: